Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο,ναός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, σπιτάκια αναπήρων από την Ορθόδοξη ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε.


Στη Σιέρρα Λεόνε το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής συνεχίζεται και χρειάζονται αρκετά χρήματα για να προχωρήσουν κάποια από τα έργα που έχει ξεκινήσει ο π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος. Χαιρόμαστε και ευχαριστούμε και δοξάζουμε  τον Τριαδικό Θεό γιατί βλέπουμε τη προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στους λαούς που διακονεί. Η επιστολή ευρίσκεται στην νέα ιστοσελίδα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου » Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης. Κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να προσφέρουν, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς τους, να βοηθήσουν την ολοκλήρωση των έργων αυτών που θα διακονήσουν τον πολύπαθο λαό της Σιέρρα Λεόνε.

Έναρξη τριών μεγάλων έργων στη Σιέρρα Λεόνε

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ & ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΙΕΡΡΑ ΛΕΟΝΕ

Freetown 25-9-2009

Αγαπητέ κ. Ασλανίδη και λοιποί αγαπητοί αδελφοί,

Σας χαιρετώ στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και εύχομαι τόσο εσείς όσο και τα μέλη του ευσεβούς Διοικητικού Συμβουλίου σας να είστε όλοι καλά.

Ευχαριστώ εσάς προσωπικά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκ βάθους καρδίας για τη σημαντική και γενναιόδωρη υποστήριξη που δείξατε και συνεχώς δείχνετε προς το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο της Σιέρρα Λεόνε. Η γενναιοδωρία σας κατέστησε δυνατή την έναρξη τουλάχιστον τριών μεγάλων έργων της Ιεραποστολής μας:

1. το Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο

2. τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κολλεγίου μας

3. την φιλανθρωπική βοήθεια προς τους αναπήρους της Σιέρρα Λεόνε

1. Το Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Αφρικής

Αρχίσαμε να κτίζουμε το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο, το οποίο αρχικά θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών.

α. Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου θα κοστίσει περίπου 3.000 ευρώ (ανάλογα με την αξία του συναλλάγματος).

β. Πρέπει να υπολογίζουμε και το κόστος της επίπλωσής του, που το υπολογίζω γύρω στα 4.000 ευρώ.

γ. Χρειαζόμαστε ακόμη να επεκτείνουμε τον χώρο της βιβλιοθήκης κι έτσι υπολογίζεται ότι το κόστος θα ανέλθει στα 12.000 ευρώ. Έχουμε κατορθώσει να συλλέξουμε περίπου 120.000 βιβλία από διάφορα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας και ως συνέπεια η βιβλιοθήκη του Κολλεγίου μας θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες της Δυτικής Αφρικής (σε σχέση με τον αριθμό των βιβλίων), μεγαλύτερη ακόμη και από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σιέρρα Λεόνε.

δ. Επειδή το κτίριο έχει κτιστεί σε λόφο, θα χρειαστεί να κατασκευάσουμε κι έναν τοίχο αντιστήριξης πίσω από το κτίριο για την πρόληψη πιθανής κατολίσθησης χώματος ή λίθων. Ο τοίχος αυτός υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15.000 ευρώ.

Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με την παρούσα αξία συναλλάγματος είναι γύρω στα 34.000 ευρώ προκειμένου το κολλέγιό μας να μπορέσει να αρχίσει τη λειτουργία του. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για υψηλό κόστος αλλά είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας οικονομική ενίσχυση το έργο της μορφώσεως Ορθοδόξων δασκάλων και νηπιαγωγών στη Δυτική Αφρική θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

2. Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κολλεγίου μας

Τον Ιούνιο (2009) αρχίσαμε την ανέγερση του Ιερού Ναού. Το κόστος του ήταν αρχικά περίπου 46.000 ευρώ (συναλλαγματική αξία Ιουνίου 2009). Έχω ήδη καταβάλει 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο μου είχατε στείλει πρόσφατα (4/6/2009) για τη θεμελίωση του ναού. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι πρόσφατα, οπότε, λόγω εξαντλήσεως των χρημάτων, αυτές διεκόπησαν. Θα χρειαστούμε επομένως άλλες περίπου 35.000 – 40.000 ευρώ, για να αποπερατωθεί η ανέγερση του Ιερού Ναού του Κολλεγίου μας.

3. Βοήθεια προς τους αναπήρους

Πέρυσι η Ιεραποστολή μας ανέλαβε την φροντίδα περίπου 100 αναπήρων και των παιδιών τους. Πρόκειται ως επί το πλείστον για θύματα του φοβερού ενδεκαετούς εμφυλίου πολέμου αλλά και της πολιομυελίτιδας. Στις αρχές του χρόνου (2009) αρχίσαμε την κατασκευή σπιτιών γι’ αυτούς τους αναπήρους σε ένα μεγάλο οικόπεδο σε προάστιο της πρωτεύουσας Freetown. Ο οικισμός αυτός ονομάζεται «Ορθόδοξο Χωριό του Αγίου Μωυσέως του Αφρικανού». Εκτός από τα σπίτια για τους αναπήρους έχουμε αρχίσει την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου και μιας προσωρινής εκκλησίας. Τώρα χτίζουμε μια μόνιμη εκκλησία, ένα πρεσβυτέριο, έναν ξενώνα και στο μέλλον μια σχολή ραπτικής. Σύντομα θα αρχίσουμε και το χτίσιμο μιας κλινικής.

Η ευγενική προσφορά σας των 10.000 ευρώ διατέθηκε για την παροχή τροφής και ιατρικής φροντίδας στους αναπήρους που βρίσκονται στο Ορθόδοξο Χωριό του Αγίου Μωυσέως του Αφρικανού. Σας ευχαριστώ. Από τα 10.000 ευρώ που μου στείλατε έχω ακόμη διαθέσιμα 4.000 ευρώ. Εάν μπορέσετε στο μέλλον να μας στείλετε ακόμη 10.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των αναπήρων θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Θερμά σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας προς τη νέα Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε. Εύχομαι τόσο σε εσάς όσο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγχαρητήρια για τη θαυμάσια βοήθεια που προσφέρετε για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική. Η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας.

Διατελώ ευγνώμων εν Χριστώ

† Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος

( http://www.iersyn.gr/news50.html )

Για να ενισχύσετε την Ορθόδοξη ιεραποστολή στη Σιέρα Λεόνε και την αποπεράτωση των ανωτέρω έργων, μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας σε ένα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ι.Σ Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

This entry was posted in Australia, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Αυστραλία, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Σιέρρα Λεόνε - Sierra Leone and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε