O χαμογελαστός θάνατος της μοναχής Ευπραξίας στην Αριζόνα!


Εικόνες που μας συγκλονίζουν…

Η φωτογραφία του γέροντος Ιωσήφ … Η οσιακή κοίμηση του π. Δανιήλ Γούβαλη και του π. Ευσταθίου Κοντοράβδη...  Και τώρα η φωτογραφία της μοναχής Ευπραξίας από την Αριζόνα

Διαβάζουμε στο μπλογκ «Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις» που δημοσιεύει τη φωτογραφία :

H μοναχή Ευπραξία εκοιμήθη προ ολίγων μηνών , νοσούσα εκ καρκίνου, στην έρημο της Αριζόνα στις ΗΠΑ.

Κοντά της ήταν ο γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης.

Η φωτογραφία και οι πληροφορίες ερανίσθηκαν από αμερικανούς φίλους.

(  http://misha.pblogs.gr/2009/09/thanatos-monahhs-sthn-arizona.html )

Κόντρα στο «ευαγγέλιο της υγείας»  που προπαγανδίζουν αμερικανόφερτες αιρέσεις των πεντηκοστιανών και των ψευτοχαρισματικών, οι ορθόδοξοι μοναχοί και μοναχές δίνουν μηνύματα ΖΩΗΣ και μετά την κοίμησή τους… Το σώμα τους , και μετά θάνατον, αντανακλά την κατάσταση της καρδιάς τους και τη πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών.

Είναι ένα μήνυμα ζωής προς όλους μας που ζούμε χαμένοι μέσα στη μοναξιά των μεγαλουπόλεων, τον εγωισμό μας, την προσκόλληση σε υλικά αγαθά, διασκεδάσεις, ουσίες και οινοπνεύματα,πολιτικές ιδεολογίες και ψευτοθρησκείες… Είναι ένα μήνυμα να αλλάξουμε ζωή και να έρθουμε κοντά Του, κοντά σ’ Αυτόν που είναι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ και η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Είναι μια απτή απόδειξη των αποτελεσμάτων της Αγάπης, της νοερής προσευχής, της Μυστηριακής ζωής  μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία…

Μερικοί υλιστές και άθεοι νομίζουν ότι ο θάνατος ενός Ορθόδοξου Επισκόπου, ιερέα, πιστού είναι το τέλος. Στη πραγματικότητα είναι η ΑΡΧΗ. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η Εκκλησία αποδυναμώνεται με την κοίμηση ενός «ενοχλητικού» ή αγίου Γέροντα ή Επισκόπου  ή μοναχού . Στη πραγματικότητα τότε η Εκκλησία δυναμώνει, γιατί ο κεκοιμημένος μεταβαίνει στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία και νικά οριστικά τον θάνατο.

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, του π. Θεοδόσιου Μαρτζούχου

Και μεταφέρω ένα , επίσης, ωμό, καταπληκτικό άρθρο που με έλεγξε βαθύτατα και μου παρουσίασε τη πραγματική , υποκριτική  κατάσταση της καρδιάς μου. Ένα κείμενο βαθύτατα θεολογικό που αγγίζει την ουσία της Εκκλησίας και της δικής μας υποκρισίας, ένα κείμενο που μιλάει στη γλώσσα της σημερινής νεολαίας δείχνοντας τον Χριστό. Το egolpio δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση σκανδαλισμού τους κατά την ανάγνωση του κειμένου!

Επιστολή προς αδελφόν Μπάμπιον

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ; Support Orthodox Christians Missions ( DONATIONS )! Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Το χαμόγελο αιωνιότητας του μακαριστού Ινδονήσιου ιεραποστόλου π. Αθανασίου Μανάλου και ο θρήνος των παιδιών του…

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/12/30/koimisi_athanasiosmanalu-indonesia/

This entry was posted in America, Αμερική, Ελλάδα - Greece, ΗΠΑ - USA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to O χαμογελαστός θάνατος της μοναχής Ευπραξίας στην Αριζόνα!

 1. Παράθεμα: Razboi întru Cuvânt » Moartea zambitoare a monahiei Eupraxia în Arizona

 2. Ο/Η DIMITRIS ATHANASIOU λέει:

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ.
  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ.

 3. Ο/Η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ λέει:

  ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΣΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ(ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ)ΔΕΙΓΜΑ ΟΣΙΑΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ

 4. Ο/Η Στέλιος Μαυρόπουλος λέει:

  Τα σχέδια του Αγίου Θεου είναι ανεξερευνητα, Αιωνία η Μνήμη της Αδελφής

 5. Ο/Η ελενη λέει:

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑNΑΠΑΥΕΙ ΕΙΣ ΤIΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟΥ

 6. Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΓΙΑ!ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ &ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΩ & ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ!ΟΜΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΠΙΣΤΗ &ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΕΟΥΛΗ!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ& ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΔΕΞΙΑ& ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟΥΛΗ!ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ& ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΞΙΩΘΩ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ!ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΟ& ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ&ΑΣ ΕΙΜΑΙ& ΣΤΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ! ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΕΣΤΩ & ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΑΓΑΠΗ& ΠΟΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!Η ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ!FOR EVER ΑΔΕΛΦΗ-ΨΥΧΗ!&ΣΥΝΠΑΘΟΥΣΑ& ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ& ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΤΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΑΜΑ &ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗ!ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΝΙΟΥ ΤΑΓΚΟΥ!ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ! Ν.ΠΕΛΛΗΣ!Υ.Γ.ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΟΝΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ 2(1+1)ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΟΠΩΣ& ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ &ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ!ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ, ΜΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑΥΜΑ ! ΔΙΟΤΙ ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΠΡΑΞΙΑ! ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΥΝΑΤΟ,ΑΠΙΘΑΝΟ ΘΑΥΜΑ!ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ! ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ! Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ! ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΝΙΟΥ ΤΑΓΚΟΥ!+ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 2(1+1)ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ+ΚΩΝ/ΝΑ ΤΑΓΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Ν.ΠΕΛΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ + ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΓΓΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΕΡΡΕΣ!

 7. Ο/Η nontas λέει:

  o Κύριος να την αναπαύσει !!!Θαυμαστός ο Θεός εν της αγίοις αυτου!!!!!!!!!!Δόξα σοι ο Θεός!!!

 8. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Το ερώτημα είναι : θα έχουμε τα οσιακά, χριστιανά τέλη, όπως της μοναχής Ευπραξίας ή του γέροντος Ιωσήφ ;
  Είναι ορατή η Θεία Χάρις που αγιάζει και το μεδούλι των Αγίων. Μήπως δεν ζήσαμε ή δεν ζούμε την παρακμή της κοινωνίας ;
  Μήπως μπορούμε να βρούμε χαρά χωρίς Χριστό ή όταν απομακρυνόμαστε από τον Χριστό και την Εκκλησία ;
  Μήπως μπόρεσαν τα χρήματα , η δόξα, οι διασκεδάσεις, οι ηδονές να μας γεμίσουν χαρά και ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ;
  Όλα είναι πρόσκαιρα, θνητά. Ο Ιησούς Χριστός και η Εκκλησία μένουν στον ΑΙΩΝΑ. Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών.
  Η Θεία Λειτουργία είναι η πρόγευση του Παραδείσου. Μακάρι να ανταμώσουμε όλοι εκεί.

 9. Ο/Η Επαμεινώνδας Μανδηλάς λέει:

  H κοίμησή της αποκάλυψη πραγματική της θεολογίας του προσώπου!!!

 10. Ο/Η Ελευθερία λέει:

  Πανέμορφη και χαμογελαστή νύμφη του Κυρίου!

  Με το χαμόγελο της αιωνιότητας στα χείλη, και με το στέφανο του φρικτού Μαρτυρίου του ιοβόλου καρκίνου….

  Μακάρι να μοιάσω στο δαχτυλάκι της!

 11. Παράθεμα: Βίντεο για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Orthodox monastery of Saint Anthony, Arizona, USA.( Video ) | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodo

 12. Ο/Η χρηστος μαυρικης λέει:

  πολλοι ανθρωποι 2-3 ημερες προ του θανατου τους ανοιγει ο ουρανος και βλεπουν τι τους περιμενει. αλλοι βλεπουν αγγελους και αλλοι δαιμονια και παιρνουν και την αναλογη εκφραση προσωπου. το μονο που χρειαζεται ο ανθρωπος ειναι να διαβαση πολλες φορες την καινη διαθηκη- για να ανοιξη η διανεια τους και να καταλαβουν- και βεβαιως να την αποδεχτουν με τις πραξεις τους μετα και αυτοι θα φυγουν χαμογελωντας

 13. Ο/Η Praxoulla Hapeshi λέει:

  Παντα ρωτουσα την προελευση του ονοματος μου και οι δασκαλοι μου αναλυαν την λεξη σε Ευ +πραξης αυτος που κανει καλο .Σημερα στα 56 μου εμαθα την αληθεινη ιστορια της Οσιας Ευπραξιας και συγγεινηθηκα γιατι ηταν ενας τοσο αξιολογος ανθρωπος πιστη και ταπεινη προτιμησε να αφιερωθει στον Θεο απο τα πλουτη και τα μεγαλεια Ας ειναι ευλογημενο το ονομα της εις τους αιωνες των αιωνων και ας μας φωτιζει ολους στο καλο ..ΑΜΗΝ…!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s