Η ενορία Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε Μαδαγασκάρη και Ινδία !


105_17

Στο τελευταίο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου, του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, υπάρχει μια ενημερωτική επιστολή από το ναό του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, ο οποίος πρωτοστατεί σε έργα αγάπης προς τις Ορθόδοξες ιεραποστολές της Μαδαγασκάρης και της Ινδίας. Πιστεύουμε και προσευχόμαστε το παράδειγμα του ενοριακού ναού αυτού να το μιμηθούν και όλες οι άλλες Ορθόδοξες ενορίες, ώστε το έργο του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των εθνών να προχωρήσει, αλλά -ταυτόχρονα- να προχωρήσει το μεγάλο ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο των Ορθοδόξων ιεραποστολών σε όλο το κόσμο, για τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος, προς δόξαν Θεού.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΧΡΙΣΤ. ΟΜΙΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΤΡΥΓΟΝΟΣ 3 ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ Τ.Κ. 11364

Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

Δεσμοί Αγάπης διττής μας ενώνουν, η αγάπη μας για την ιεραποστολή σε Ινδία και Μαδαγασκάρη και η αγάπη μας στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου και της αδελφής Νεκταρίας. Σε κάθε προσπάθειά μας σας βρίσκουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους.

Στην αποστολή κάθε container πού φεύγει ετησίως από το Ι. Ναό μας με προορισμό τη Μαδαγασκάρη, μα και σε κάθε ανάγκη και δυσκολία μας γνωρίζουμε ότι στο πρόσωπό σας, στα μέλη του ομίλου σας, καθώς και στα μέλη όλων των παραρτημάτων σας ανά την Ελλάδα, θα βρούμε τούς θερμούς υποστηρικτές και τούς ειλικρινείς συμπαραστάτες. Είστε αδελφοί μας εν Κυρίῳ αγαπητοί.

Η παρουσία σας στα εγκαίνια του Ιεραποστολικού και Φιλανθρωπικού Κέντρου της Ενορίας μας, πού τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κος Ιγνάτιος με  τη ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κου Αλεξίου στις 19 Οκτωβρίου 2008, μας συγκίνησε βαθιά, μας δυνάμωσε, μας στήριξε.

Επίσης η τελευταία σας συγκινητική χειρονομία, πού έλαβε χώρα στην εορταστική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Ιεραποστολικό σας Κέντρο στην Κυψέλη, της προσφοράς των 1500 ευρώ καθώς και ενός Σετ ασημένιων Ιερών σκευών για τη Μαδαγασκάρη, ήλθαν να ικανοποιήσουν τρέχουσες ανάγκες της Ιεραποστολής και να απαλύνουν τη φτώχεια, τον πόνο και την δυσπραγία των ανθρώπων της χώρας αυτής.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Πρεσβύτερος  Κων/νος Μαργώνης

Σ.Σ. Στις 2 Μαρτίου 2009, υποδεχτήκαμε στον Όμιλο μας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟ ΣΕΝΝΗ πού τον συνόδευε ὁ π. ΚΩΝ/ ΝΟΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ, Εφημέριος του ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ μας ενημέρωσε για το ιεραποστολικό έργο και τη μεγάλη προσπάθεια στον Ευαγγελισμό των προσερχόμενων στην Ορθοδοξία, τα συσσίτια, το κτίσιμο Ναών, Σχολείων, τη διανομή φαρμάκων και λοιπές παροχές πού προσφέρει με αγάπη η ιεραποστολή στο φτωχό λαό.

Ο Επίσκοπος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το Δ.Σ. και τούς συνεργάτες μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, επανειλημμένα έχει επισκεφθεί τον Όμιλο μας, έχει μιλήσει ιεραποστολικά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός και προσφιλής σ᾽ όλους μας. Γι᾽ αυτό ακριβώς όσοι πληροφορήθηκαν την άφιξη του στον Όμιλο μας, πρόθυμα έτρεξαν για να τον ακούσουν.

Ο Θεοφιλέστατος μας πληροφόρησε ότι στη Μαδαγασκάρη λειτουργούν 40 ναοί, πολλά σχολεία, νοσοκομείο , ορφανοτροφεία και άλλα εναγή ιδρύματα. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί με την αγάπη, προσφορά Ορθοδόξων χριστιανών από όλο τον κόσμο.

Επειδή οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες, οι ιερείς πολλές φορές αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα σε χωματόδρομους.

Με πολύ χαρά μας ανέφερε ότι στην Επισκοπή λειτουργεί και εκκλησιαστική Σχολή διετούς φοιτήσεως.

Κάθε μήνα ο Επίσκοπος πραγματοποιεί τριήμερο σεμινάριο για τούς κληρικούς.

Γίνονται κατηχήσεις και έχουν μεταφραστεί λειτουργικά και άλλα πνευματικά βιβλία. Οι βαπτισμένοι ανέρχονται στις 6.500 και παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία στη γλώσσα τους.

Στον χώρο της Ιεράς Επισκοπής κάθε πρωί 800 παιδιά παίρνουν πρωινό (γάλα και μπισκότα). Γιά πολλά από αυτά τα παιδιά αυτό το πρωινό εἶναι το φαγητό όλης της ημέρας. Εἶναι γυμνά, ξυπόλυτα, κατοικούν σε λασποκαλύβες, χωρίς χώρους υγιεινής, χωρίς καθαρό νερό, χωρίς ηλεκτρικό. Τα παιδιά μεγαλώνουν στη βρωμιά και γενικά σε άθλιες συνθήκες.

Κάθε Δευτέρα 600 οικογένειες έρχονται από μακρινές αποστάσεις στην ιεραποστολή για να παίρνουν τρόφιμα, να επιβιώνουν, να ενδύονται με είδη ιματισμού.

Η Επισκοπή οργανώνει εξορμήσεις στα χωριά, διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, φροντίζει ακόμη για τους ασθενείς και για τη μόρφωση των παιδιών.

Κτίζει σχολεία, κλινικές και οπωσδήποτε ιερούς ναούς με τις συνδρομές από διάφορους φορείς και ιεραποστολικούς συλλόγους.

Από την αγάπη και τον οβολό των συνεργατών μας προσφέραμε 2.000€ στον Θεοφιλέστατο κ. Ιγνάτιο για να βοηθηθεί στο ιεραποστολικό του έργο.

Δεχθήκαμε τις ευχές του και τις ευχαριστίες του και του ευχηθήκαμε και εμείς επιτυχία σε κάθε ιεραποστολική του προσπάθεια πρός δόξαν του Θεού.

Σχετικά άρθρα με Μαδαγασκάρη ( Orthodox church in Madagascar ) και Ινδία ( Orthodox Church in India )

Όσοι  Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ανθρωπιστικό, ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο των ορθοδόξων ιεραποστολών στη Μαδαγασκάρη και στην Ινδία μπορούν :

α) Να απευθυνθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου και να προσφέρουν την αγάπη τους ( όσοι , κυρίως , κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ).

β)Να καταθέσουν την αγάπη τους σε ένα από τα παραρτήματα του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ή μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Πληροφορίες για τον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ΕΔΩ και ΕΔΩ.

This entry was posted in Ασία, Asia, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Μαδαγασκάρη- Madagascar, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Η ενορία Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε Μαδαγασκάρη και Ινδία !

 1. Ο/Η Πέγκη Φαράντου λέει:

  Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Κατά την προσπάθεια μου να επικοινωνήσω με το τηλέφωνο του περιοδικού «Εξωτερική Ιεραποστολή» ενημερώθηκα ότι το τηλέφωνο αυτό είναι λάθος και ήθελα να σας ενημερώσω. Θα στείλω τα στοιχεία μου μέσω φαξ στον δεύτερο αριθμό που αναγράφεται στη σελίδα. Ευχαριστώ πολύ

 2. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Θα το ελέγξουμε.
  Από την επίσημη ιστοσελίδα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης σας μεταφέρουμε τους αριθμούς . Μπορείτε να τηλεφωνήσετε και τώρα.
  Τηλ. 2310 279910

  Fax 2310 279902

  Επικοινωνήστε με e-mail : ierapostoli@hotmail.com

  ( http://www.ierapostoles.gr )

  Χριστός Ανέστη. Ο Θεός μαζί σας.

 3. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Μήπως, κατά λάθος, τηλεφωνήσατε στα γραφεία του περιοδικού Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος ;
  Σας παρακαλούμε να το τσεκάρετε. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί των δύο συλλόγων είναι διαφορετικοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s