Μια μικρή Ορθόδοξη ενορία στη Σλοβακία και οι Ουνίτες !


ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΣΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως
Michalovce, 10 Φεβρουαρίου 2009

Πρός τα μέλη
του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου
Ορθοδόξου Ιεραποστολής


Αθήνα, Ελλάς
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, καθώς και της Ορθοδόξου Ενορίας στο χωριό Μάρκοβτσε (Υπερνομαρχία Κόσιτσε Σλοβακίας) της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Μιχαλουπόλεως, για την ευγενική δωρεά σας των πεντακοσίων (500) ευρώ για την κατασκευή της καινούργιας Αγίας Τραπέζης και για νέο Δισκάριο Θείας Λειτουργίας.

Η τοπική μας Εκκλησία δοκιμάζεται και  στις μέρες μας από σκληρή προπαγάνδα των αιρετικών Ουνιτών! Για αυτούς τους λόγους η δωρεά σας περιέχει ακόμη ένα πολύ σημαντικό επίπεδο – φανερώνει την αλήθεια και δείχνει την αδελφική εκκλησιαστική κοινωνία των Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος και Σλοβακίας.

Η Ορθόδοξη Ενορία στο Μάρκοβτσε είναι πολύ μικρή, έχει περίπου 20 πιστούς μόνο. Όμως αυτοί οι άνθρωποι και μάλιστα από μια πολύ φτωχή περιοχή της πατρίδος μας κατάφεραν να κατασκευάσουν μια μικρή, αλλά πανέμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγίας. Ο καθαγιασμός προβλέπεται για τέλη Ιουλίου 2009. Θα σας στείλουμε φωτογραφίες.

Ευχαριστώ το Θεό για την ύπαρξή σας, διότι έχετε ένα σπουδαίο ιεραποστολικό όραμα και βοηθάτε πολλούς ανά τον κόσμο αδελφούς.

Ο Πανάγαθος Κύριος της Εκκλησίας να σας ενδυναμώνει, εμπνέει και να ευλογεί πάντα το φιλαδελφικό έργο σας.

Με ευγνωμοσύνη, αγάπη και ευλογία

Ο Μητροπολίτης

Ο Μιχαλουπόλεως Γεώργιος

Σ.Σ. Ο Σεβασμιώτατος Μιχαλουπόλεως Τσεχίας την 1-2-2009, ευρισκόμενος στον Άγιο Θωμά Κυψέλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου μας.

105_32

Στη σύντομη επικοινωνία που είχε μαζί τους, ανέφερε τις δοκιμασίες που υφίσταται η τοπική Εκκλησία στην πατρίδα του από τους αιρετικούς ΟΥΝΙΤΕΣ και μας παρακάλεσε να συνδράμουμε με το ποσό των 500€ μια μικρή Ενορία της Μητροπόλεώς του για την αγορά Ιεράς Τραπέζης και άλλων εκκκλησιαστικών ειδών.

Με απόφαση του Δ.Σ. παραχωρήσαμε το ανωτέρω ποσόν και ο Σεβασμιώτατος μας απέστειλε την παραπάνω επιστολή.

Και αυτή η επιστολή, από τον Ιεραποστολικό Ταχυδρόμο του α’ τριμήνου 2009 , αποδεικνύει τις δεινές δοκιμασίες που υφίστανται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε κάποιες  χώρες του κόσμου, και κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Δυστυχώς, οι Ορθόδοξοι Έλληνες δεν γνωρίζουν τις δοκιμασίες αυτές, ενώ δεν υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια Ενίσχυσης και προστασίας των ορθοδόξων κοινοτήτων σε χώρες όπου το Ορθόδοξο στοιχείο είναι  μειοψηφία.

Όσοι από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς επιθυμούν να στείλουν την αγάπη τους σε ορθόδοξες Εκκλησίες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, ας την προσφέρουν μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσας, Φαρσάλων ) :
Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.
( http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )

Και αυτή η επιστολή, αυτή η κατάσταση αποδεικνύει την ανάγκη ενεργοποίησης των Ορθοδόξων Μητροπόλεων, ενοριών και μοναστηριών, σε ιεραποστολικές δραστηριότητες και στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη, είτε μέσω αποστολών χρημάτων και εθελοντών ( μικρής διάρκειας ), είτε με φιλοξενία και υποτροφίες σε νέους από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, είτε με φιλοξενία παιδιών σε ορθόδοξες χριστιανικές κατασκηνώσεις , τα καλοκαίρια, με παράλληλη ορθόδοξη κατήχηση ( ώστε να προστατεύονται από τους Ουνίτες, τους κάθε λογής προτεστάντες, πεντηκοστιανούς και τις εκατοντάδες χριστιανικές σέκτες και αιρέσεις ).

Να προσευχόμαστε, αδέλφια μου, για τις μικρές Ορθόδοξες ενορίες και εκκλησίες όλου του κόσμου, μπροστά στον Εσταυρωμένο Χριστό. Να προσευχόμαστε να έρθει η Ανάσταση του Κυρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να ακουστεί το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» σε όλα τα έθνη, στις καρδιές όλων των ανθρώπων ! Να προσευχόμαστε στο Άγιο Πνεύμα να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους κοντά στην Αγάπη του Χριστού και την Ορθόδοξη Εκκλησία, να παρακαλούμε τον Τριαδικό Θεό να προστατεύει τους Ορθόδοξους πιστούς από Ουνίτες, αιρέσεις, παραθρησκείες, ψευτοθρησκείες  και αθεΐα !

(  http://www.pravoslavnacirkev.cz/ )

UNIA, The truth about greek catholic heresy

This entry was posted in Czech Republic - Slovakia, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s