Περιοδεία του Κινσάσας Νικηφόρου σε IDIOFA και KIKWIT, DR Congo ( Πηγή : www.romfea.gr )


Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Μητροπόλεως και υπεύθυνον της μεγάλης επαρχίας GRANGE BANDUNDU Αρχιμ. Γεράσιμο Belesi και τον Αντιπρύτανη του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στο Κογκό κ. Θεόδωρο Fumuzanza, επήγαν στο εσωτερικόν του Κονγκό, 700 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κινσάσα, στην πόλη IDIOFA, όπου ξεκίνησε να δημιουργείται μεγάλο ιεραποστολικό κέντρο.

Σ’ αυτό κτίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.Την οικονομική δαπάνη του Ναού ανέλαβε ευσεβής οικογενεία από την Θεσσαλονίκη.Η Idiofa είναι βασικός κόμβος στην περιοχή. Δι’αυτής διέρχονται διά να μεταβούν στο κεντρικό Κογκό.

Οι δρόμοι όμως λόγω των πολλών βροχών έχουν χαλάσει. Έτσι το ταξίδι ήταν δύσκολο και διήρκησε μέχρι να φθάσουν δύο ημέρες.

Οι ιθαγενείς, οι κατηχούμενοι και οι πιστοί υπεδέχθησαν με μεγάλη χαρά τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του, με τραγούδια και χορούς.Ο Σεβασμιώτατος Κινσάσας τους ομίλησε κατηχητικά μεταφέροντας και την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τις επιτροπές της ενορίας.

Επιθεώρησε το κτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και συσκέφθηκε με τον μηχανικό-εργολάβο για την συνέχιση των εργασιών.Συζήτησαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντούν και εδόθησαν λύσεις.

Την επαύριο μετέβησαν στο χωριό Kikwit- Bundi, το οποίο απέχει 170 χιλιόμετρα από την Idiofa, και παρέδωσαν εις το σχολείο της ενορίας « Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και άγιος Ελευθέριος» δύο ραπτομηχανές για την εκπαίδευση των μαθητών. Το σχολείο αυτό καθώς και ο Ιερός Ναός του χωριού εκτίσθησαν με δωρεά του ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Οικουμένιος»Τρικάλων.

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε όλες τις φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο. Read the whole article and see all the photos in the link below. Lisez l’article en entier et voyez toutes les photos dans le lien ci-dessous. Soma nakala yote na uone picha zote kwenye kiunga hapa chini.

( https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/43866-idiofa-kikwit )

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Kinshasa - Μητρόπολη Κινσάσας and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s