Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής στην Γκάνα. Orthodox Patriarch of Alexandria and all Africa Theodoros in school ( Ghana )


Το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018 ο Ορθόδοξος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετέβη οδικώς στην πολή Λάρτε.Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι τοπικοί άρχοντες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Μακαριώτατο και την συνοδεία του, στην παρουσία του Παραδοσιακού Βασιλιά της περιοχής.

Ο Βασιλιάς καλωσόρισε τον Θρησκευτικό Ηγέτη και τον ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τους κατοίκους της περιοχής, όχι μόνο με τις πολύ ζωντανές ενορίες αλλά και με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και δη της αξιόλογης Τεχνικής Σχολής του Αγίου Πέτρου.

Ο Πατριάρχης με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες για την θερμή υποδοχή και για την στήριξη του έργου του Πατριαρχείου στην περιοχή.

Επίσης τόνισε ότι το Πατριαρχείο στηρίζει την εκπαίδευση των νέων και ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να αγαπάνε και να στηρίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Εκκλησίας, που φτιάχνονται με πολλή αγάπη προς όφελος της νεολαίας.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος εν πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου όπου ψάλθηκε  η καθιερωμένη Δοξολογία.

Μετά την Δοξολογία συνοδευόμενος από την νεολαία μετέβη στην Πρότυπη Τεχνική Σχολή Αγίου Πέτρου όπου και τέλεσε Αγιασμό και εγκαινίασε την νέα και υπερσύγχρονη αίθουσα πληροφορικής.

Ο Πατριάρχης βαθιά συγκινημένος μίλησε στους σπουδαστές και τόνισε πως το Πατριαρχείο στηρίζει την νεολαία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την βοηθήσει να προλάβει την τεχνολογία που τρέχει προς την ανάπτυξη με ταχύτατους ρυθμούς.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την Τεχνική Σχολή του Λάρτε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Μεταλλίδη και στον εμψυχωτή της κ. Νόστη Ψαρρά καθώς και στον Ιεραποστολικό Οργανισμό OCMC.

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας για την φιλοξενία και προστασία που προσφέρει στον ίδιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γκάνας.

Ακολούθως ο Πατριάρχης παρακολούθησε μάθημα πληροφορικής στην νεοεγκαινιασθείσα αίθουσα και ξεναγήθηκε στις αίθουσες και τα εργαστήρια της Τεχνικής Σχολής.

Στο παρεκκλήσιο της Σχολής εψάλη Δοξολογία και ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στον ιερό κλήρο ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας αγγλόφωνου εκκλησιαστικού σεμιναρίου στην Γκάνα για να καλύψει τις ανάγκες των αγγλόφωνων υποψήφιων κληρικών στην Δυτική Αφρική.

Στην περιοδεία του στο Λάρτε ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ. Νάρκισο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας Γεώργιο, τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, την Πρόξενο της Κύπρου κα. Μαριάνα Γαβριήλ, τον Πρόξενο του Βελγίου κ. Δημήτριο Αβραάμ, την κα. Άντρη Μαραγκού, Έλληνες πάροικους κ.α.

Πηγή : romfea.grhttp://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?lang=en

See more photos. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες : 

https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/24801-o-patriarxis-alejandreias-egkainiazei-tmima-pliroforikis-stin-gkana

Δωρεές,Προσφορές στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές- DONATIONS to Orthodox missions- Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

https://orthodoxchristianmission.blogspot.com/p/donations-to-orthodox-missions-soutenir.html

This entry was posted in Africa, Ghana, Αφρική, Αφρική, Africa, Γκάνα, Ghana, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s