Άφιξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Γκάνα (ΦΩΤΟ). Pastoral visit of Orthodox Patriarch of Alexandria and all Africa Theodoros in Ghana


Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου 2018  ο Ορθόδοξος  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ αναχώρησε από το Κάιρο με προορισμό την Άκκρα. Στο αεροδρόμιο του Καίρου τον Πατριάρχη προέπεμψε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καίρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος.

Αργά το μεσημέρι ο Μακαριώτατος αφίχθηκε στην Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνας για τετραήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην χώρα.

Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της “Χρυσής Ακτής” όπως ονομάζουν την χώρα στην τοπική διάλεκτο, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχτηκε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος κ. Νάρκισος, Εκπρόσωπος του Προέδρου της χώρας, η Πρόξενος της Κύπρου κα. Μαριάνα Γαβριήλ, η Πρόξενος της Αιγύπτου κα. Χάιντα Μπασίρ, ο Πρόξενος του Βελγίου κ. Δημήτριος Αβραάμ, η κα. Άντρη Μαραγκού, Έλληνες πάροικοι και οι ιθαγενοίς κληρικοί. Μικρά παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές “κέντε” προσέφεραν λουλούδια στον Μακαριώτατο.

Στην συνέχεια με ειδική αυτοκινητοπομπή της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πατριάρχης μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από το τοπικό ποίμνιο και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που τραγουδούσαν και χόρευαν σε τοπικούς ρυθμούς.

Εντός του Ναού εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία και ανταλλάγησαν προσφωνήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισος καλωσόρισε θερμά τον Πατριάρχη και Διάδοχο του Αγίου Μάρκου τονίζοντας την χαρά του ποιμνίου για την παρουσία του Πατριάρχης τους στην χώρα.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ίδρυση της Μητροπόλεως Άκκρας πριν από 60 χρόνια από τον Πατριάρχη Χριστοφόρο και στους διατελέσαντες Μητροπολίτες ,κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Μητροπολίτες Ευστάθιο και Ειρηναίο. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Νάρκισο για την ακούραστη προσφορά του στην Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, όχι μόνο στην Γκάνα αλλά και στην Αλεξάνδρεια. [ … ] 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και Έλληνες, Λιβανέζοι, Αιγυπτιώτες, Αιγύπτιοι, Έλληνες της Ζιμπάμπουε, Σέρβοι, Μαρωνίτες κ.α.

Τέλος ο Πατριάρχης παρασημοφόρησε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα την Πρόξενο της Κύπρου κα. Μαριάνα Γαβριήλ. Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος τόνισε πως στο πρόσωπό της τιμά την Κυπριακή Δημοκρατία και την εταιρεία ΜΕΤΚΑ “Μυτιληναίος” την οποία και εκπροσωπεί στην Δυτική Αφρική.

Στην αυλή του Καθεδρικού Ναού ακολούθησε συναυλία από την χορωδία του Καθεδρικού Ναού, η οποία απέδωσε άψογα εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια που συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα τον Πατριάρχη.

Στην περιοδεία του στην Δυτική Αφρική ο Μακαριώτατος συνοδεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

Μετά την Γκάνα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ακτή Ελεφαντοστούν και την Σιέρρα Λεόνε.

See more photos. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες : 

https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/24775-afiji-tou-patriarxi-alejandreias-stin-gkana-foto

https://orthodoxchristianmission.blogspot.com/2018/11/pastorar-visit-of-orthodox-patriarch-of.html

Δωρεές,Προσφορές στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές- DONATIONS to Orthodox missions- Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

https://orthodoxchristianmission.blogspot.com/p/donations-to-orthodox-missions-soutenir.html

This entry was posted in Africa, Ghana, Αφρική, Αφρική, Africa, Γκάνα, Γκάνα, Ghana, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s