Η «εκκλησία της νέας δημιουργίας» στη Σιγκαπούρη και μερικά σχόλια σχετικά με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Η «εκκλησία της νέας δημιουργίας» στη Σιγκαπούρη κάνει ηλεκτρονική κράτηση για 5.000 θέσεις γι’ αυτό που ονομάζει «λειτουργία της Κυριακής». Ιδρύθυκε το 1984 και έχει 25.000 μέλη. Την ίδια στιγμή μια νεοπεντηκοστιανή ομάδα «Βασιλεία του Θεού» μαζεύει περίπου 80.000 μέλη στη πρωτεύουσα της  Αγκόλας και 10.000.000 πιστούς στη Βραζιλία, ενώ η «ενωτική εκκλησία του Μουν» στη Κορέα έχει εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια. Οι ομάδες αυτές, ιδρυμένες πριν μερικές δεκαετίες έχουν αναπτύξει μεγάλη «ιεραποστολική δράση», χώρια οι  άλλες μεγάλες χριστιανικές ομολογίες και αιρέσεις . Σε αντίθεση η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σιγκαπούρη έχει μερικές δεκάδες ή  εκατοντάδες πιστούς, στη Νότια Κορέα πρέπει να έχει περίπου 3.000 πιστούς και στη Αγκόλα δεν υπάρχει Ορθόδοξη παρουσία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες !Τα ίδια και στη Βραζιλία, όπου οι ορθόδοξες Εκκλησίες είναι ελάχιστες ! Μάλιστα, είδαμε ότι – πρόσφατα- στη Τσεχία μόνο 26.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στη Σλοβακία μόνο 50.000, ενώ στην γειτονική Αλβανία ένας μεγάλος αριθμός Ορθόδοξων Χριστιανών δεν απογράφηκε, επίσης, για διαφορετικούς – βέβαια- λόγους στη γειτονική χώρα. Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Μπορεί κάποιος να μας δώσει μια λογική εξήγηση, γιατί οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν δίνουν τόση σημασία στην Ιεραποστολή και στην Ορθόδοξη κατήχηση και στη ενεργητικότερη παρουσία των βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών στα Μυστήρια και στη Λειτουργία της Εκκλησίας ; Γιατί οι αιρέσεις συγκεντρώνουν τόσα πλήθη και τα παρασέρνουν σε ψευτολειτουργίες και ψευτοδιδασκαλίες  και η Ορθόδοξη Εκκλησία ΑΔΥΝΑΤΕΙ να «επικοινωνήσει» με τους περισσότερους κατοίκους της ανθρωπότητας ; Τι συμβαίνει ; Θα δούμε, επιτέλους,  ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΑ τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ; Πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να απευθύνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους και η Ορθόδοξη Εκκλησία  και Ιεραποστολή δεν μπορεί ; Εμείς, ως μπλογκ, έχουμε – πολλές φορές- τονίσει την έλλειψη  ( μεγάλου ) ενδιαφέροντος και οργάνωσης, εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τόσο για την Ορθόδοξη κατήχηση όσο και την Ορθόδοξη ιεραποστολή ! Αλλά και δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να δώσουμε λύσεις, ούτε καν να επαναλάβουμε τις προτάσεις που έχουμε ήδη διατυπώσει σε ώτα μη ακουόντων…Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει την αδράνεια και την αδιαφορία για τον Ορθόδοξο Ευαγγελισμό των Εθνών !

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Η «εκκλησία της νέας δημιουργίας» στη Σιγκαπούρη και μερικά σχόλια σχετικά με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 1. Παράθεμα: Η “εκκλησία της νέας δημιουργίας” στη Σιγκαπούρη και μερικά σχόλια σχετικά με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας… « Sevgi Denizleri

 2. Παράθεμα: Η θρησκευτική κατάσταση στην Ινδονησία και η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. « Ορθόδοξη Μαρτυρία – Ιεραποστολή

 3. Εδώ, http://orthodoxi-martiria.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html, όπου αναδημοσιεύτηκε το άρθρο σας, ανάρτησα το παρακάτω σχόλιο. Το αποστέλλω, με την άδεια της αγάπης σας, και εδώ:
  Ταπεινά και με πόνο ψυχής, καταθέτω τη γνώμη μου: ο Οικουμενισμός είναι που εμποδίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία στο έργο του ευαγγελισμού της οικουμένης [ίσως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, αλλά αυτός φρονώ πως είναι ο σοβαρότερος].
  Η ιεραποστολή σε χριστιανούς (αιρετικούς πάσης φύσεως) θα πλήξει τη θέση των τοπικών Ορθ. Εκκλησιών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην «Οικουμενική Κίνηση» και σε κάθε άλλη κοινή τράπεζα αληθείας και ψεύδους, όπου συμμετέχουν οι εκπρόσωποί μας, είτε με αφέλεια είτε (μακάρι να σφάλλω) κινούμενοι εκ του πονηρού.
  Τα παραδείγματα αμέτρητα. Ακόμη και σε αυτό το ιστολόγιο, η αμέσως προηγούμενη ανάρτηση δίνει ένα παράδειγμα (http://orthodoxi-martiria.blogspot.gr/2013/01/blog-post_22.html). Περιττεύει να δώσουμε άλλα. Ξέρετε και ξέρουμε.
  Λύση πώς θα δωθεί; Ο Θεός ξέρει. Αλλά φοβάμαι πως αν δωθεί, εκ Θεού πάντα, θα γίνει μόνο μέσω ιδιωτών χριστιανών, όχι επισκόπων. Και όσοι επίσκοποι συμμετάσχουν (μακάρι να βρεθούν – και θα βρεθούν), θα δεχτούν εξ οικείων τα βέλη.
  Κύριε ελέησον.
  Χρειάζεται μια ισχυρή πρωτοβουλία, που φοβάμαι πως πρέπει να συγκρουστεί με ορισμένες όψεις της Ορθοδοξίας που συναντούμε σήμερα και που επιθυμούν, ίσως καλή τη πίστει, μάλλον την «ειρήνη» της συνύπαρξης παρά τη μάχη του ευαγγελισμού.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ο Χριστός να σας ευλογεί, και όλο τον κόσμο.

 4. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια. Ο Χριστός να μας ελεεί και να μας φωτίζει.

 5. Αμήν.
  Ζητώ συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά λαμβάνω το θάρρος από την ευγενή φιλοξενία σας και τη συγγένεια που διακρίνω στους πόθους και τις αγωνίες μας, που είναι κοινές όλων των συνειδητοποιημένων -έστω και ελάχιστα, όπως η ταπεινότης μου- ορθοδόξων φυσικά.
  Αν και γνωστά σε σας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ίσως δεν περιττεύει να παραπέμψουμε στο συγκλονιστικό, κατ’ εμέ, όσο και τραγικότατο κείμενο-μαρτυρία του ορθόδοξου Αμερικανού π. Ιωάννη Reeves «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ», εισήγηση του 2004, που δημοσιεύεται εδώ: http://www.impantokratoros.gr/CEB54061.el.aspx.
  Σίγουρα το έχετε διαβάσει, ίσως και αναδημοσιεύσει στο παρελθόν, αλλά το υπενθυμίζω μετά πόνου ψυχής για τους αδελφούς αναγνώστες του ιστοχώρου.
  Ο Θεός, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων, μετά πάντων υ/ημών. Αμήν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s