Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μοζαμβίκη.Sunday of Orthodoxy in Moçambique / Mozambique !


Εορτάστηκε και στη Μοζαμβίκη η Κυριακή της Ορθοδοξίας από το μικρό ποίμνιο και νέο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ.Ιωάννη. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ώστε εκατοντάδες, χιλιάδες κάτοικοι της Μοζαμβίκης να βρουν την Ορθόδοξη πίστη τα επόμενα χρόνια, να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να δοξολογούν τον εν Τριάδι Θεό.

«Amemo-nos uns aos outros, para que num só pensamento professemos». «Αγαπήσωμεν αλλήλους, ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν»

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Maputo, Mozambique

Στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ Θεοδώρου του Β’, ιεραποστόλου του πεδίου, οι πόδες του οποίου δεν σταμάτησαν να οργώνουν το «γεώργιον» της μητέρας Αφρικής, η Ορθοδοξία αναπτύσσεται ταπεινά, μακριά από την ιταμότητα της επικρατούσας θρησκείας. Σε αυτούς τους αγιασμένους από τη φτώχεια τόπους, η λειτουργική επιταγή «ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους, ἵνα ἐν ὁμονοία ὁμολογήσωμεν», αποτελεί «σημείο επιβίωσης» και συνάμα μοναδική και δυναμική μαρτυρία της ορθόδοξης πίστης.

Στο βροχερό και ζεστό Μαπούτο, την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, σήμερα 04/03/2012, Α’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ορθόδοξοι πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου, γηγενείς και μετανάστες, συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη, με προεστό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.

Στη θεία Αρχιερατική Λειτουργία, η οποία εψάλη στα ελληνικά, αγγλικά, πορτογαλικά, φιλανδικά και ρωσικά, έλαβαν μέρος, ιερείς από τη Φιλανδία, την Ελλάδα καθώς και μία Αγγλίδα ορθόδοξη μοναχή, βιώνοντας την οικουμενικότητα της ορθόδοξης πίστης. Ως προέκταση της λειτουργικής σύναξης, στην ευχαριστία μετά την Ευχαριστία, σε όλο το εκκλησίασμα παρετέθη γεύμα αγάπης στο επισκοπείο, μοναδική ευκαιρία πνευματικού συμπνευματισμού.

Ευχόμαστε το ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μοζαμβίκης και κάθε άλλη ιεραποστολική προσπάθεια ανά την υφήλιο, να συνεχίσουν να μεταφέρουν με ενθουσιασμό το φως και τη χαρά του ευαγγελίου.

( http://orthomoz.blogspot.com/2012/03/amemo-nos-uns-aos-outros-para-que-num.html )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Μοζαμβίκης μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, με την ένδειξη για την «Επισκοπή Μοζαμβίκης». Πληροφορίες εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Μοζαμβίκη-Mozambique, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μοζαμβίκη.Sunday of Orthodoxy in Moçambique / Mozambique !

  1. Παράθεμα: Duminica Ortodoxiei în Mozambic! « Slujirea Apostolic-Misionară a Bisericii Ortodoxe

Σχολιάστε