Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μπουρούντι. Sunday of Orthodoxy in Burundi.


Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην ορθόδοξη ιεραποστολή, στο Μπουρούντι. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, του χρόνου τέτοιο καιρό, να εορτάσει και η Ρουάντα την πρώτη Κυριακή της Ορθοδοξίας καθώς και όλες εκείνες οι χώρες και τα νησιωτικά κράτη που δεν έχουν ορθόδοξες ιεραποστολές και εκκλησίες ! Ευχόμαστε και προσευχόμαστε οι νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να διαδώσουν την Ορθόδοξη πίστη «πάντα τα Έθνη» και να επιστρέψουν στην ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού τα πλήθη των ετεροδόξων παγκοσμίως.

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών Αφρικανών Ρώσων και Ελλήνων, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ιεραποστολικό Μπουρούντι και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ναού και στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητος.

Σε ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανά τον κόσμο Ορθοδοξία και στον νεόφυτο αμπελώνα του Μπουρούντι, ευχαρίστησε τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους και όλους εκείνους που προσφέρουν την αγάπη τους στην Αφρική και συντελούν στον Ευαγγελισμό της Μαύρης Ηπείρου.

Η Ορθοδοξία τιμήθηκε από εκατοντάδες νεοφώτιστους και κατηχουμένους σε μία Επισκοπή που δημιουργήθηκε πριν από μόλις δύο έτη, κατά τα έτη αυτά βαπτίσθηκαν περί τους 2.000 Αφρικανοί του Μπουρούντι, ανοικοδομήθηκαν τρείς νέες εκκλησίες, δύο νέα σχολεία και δύο κλινικές ενώ καθημερινά η Επισκοπή παράσχει βοήθεια σε δεκάδες ορφανά του πολέμου, ανάπηρους και ασθενείς ενώ δίδει εξήντα υποτροφίες σε μαθητές από φτωχές οικογένειες.

Στο Μπουρούντι οι πιστοί καθημερινά αυξάνουν και μαζί αυξάνουν και οι ανάγκες για νέες ενορίες.

( http://www.romfea.gr/diafora-enoriaka/11784-orthodoxias-burundi )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μπουρούντι. Sunday of Orthodoxy in Burundi.

  1. Παράθεμα: De Duminica Ortodoxiei în Grecia se face o uriașă colectă pentru fondul misionar al apostolatului în Africa și în alte țări heterodoxe. DUMINICA ORTODOXIEI ÎN BURUNDI – AFRICA « Slujirea Apostolic-Misionară a Bisericii Ortodoxe

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s