Αφιέρωμα : π. Κοσμάς Γρηγοριάτης, ο μάρτυρας Ιεραπόστολος του Κολουέζι-Κογκό


Το νέο τεύχος του περιοδικού Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έχει ένα αφιέρωμα στα 20 χρόνια από την μαρτυρική κοίμηση του ιερομονάχου π. Κοσμά Γρηγοριάτη, Ορθόδοξου Ιεραπόστολου στο Κολουέζι του Κογκό. Στο τόπο όπου εκοιμήθη ο μακαριστός ιεραπόστολος, ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος » Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»  Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Επισκοπή- Ιεραποστολή στο Κολουέζι, χτίζουν ένα μικρό χωριό στη μνήμη του, με εκκλησία, σχολείο και άλλα κτίσματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη όλης της γύρω περιοχής και θα δώσουν πνοή στους ντόπιους κατοίκους. Έτσι η προσευχόμενη ψυχή του π. Κοσμά Γρηγοριάτη θα χαίρεται και θα ευφραίνεται μέσα στην αγαλλίαση της επουράνιας Βασιλείας του Θεού.

current_magazine_ekxofyllo

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   και    σελίδες

– 20 χρόνια πέρασαν 362

– Ο Ιεραπόστολος του Ζαϊρ π. Κοσμάς (1942 – 1989) 364

– Επιστολές που λάβαμε για τη συμπλήρωση των 20 ετών από την εκδημία εις Κύριον του μακαριστού ιεραποστόλου του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ) π. Κοσμά Γρηγοριάτη 374

– Πνευματικές εκδηλώσεις για τον π. Κοσμά 423

– «Το Ιεραποστολικό μου ημερολόγιο» του π. Κοσμά Γρηγοριάτη 424

 (       http://www.iersyn.gr/magazines/agkosmas%20d-08.pdf           )

 

Παλαιότερα τεύχη :

(        http://www.iersyn.gr/magazine_archives.html              )

Όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν στο σπίτι τους το περιοδικό, ας ζητήσουν να τους αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ.

(    http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html     )

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την ολοκλήρωση του χωριού BABA KOSMAS στο Κολουέζι του Κογκό, ας στείλουν την αγάπη τους εδώ : (    http://www.iersyn.gr/support.html      )

Σχετικά άρθρα για το χωριό BABA KOSMAS και τις δραστηριότητες της Επισκοπής Κολουέζι μπορείτε να δείτε εδώ κάνοντας κλικ πάνω στους αντίστοιχους υπερσυνδέσμους.

Ολόκληρο χωριό κτίζεται στο τόπο θυσίας του π. Κοσμά Γρηγοριάτη ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός )

Η δράση των Ορθόδοξων παπάδων -μοναχών στο Κολουέζι του Κογκό !

Η πρώτη Ορθόδοξη μοναχή στο Κολουέζι Κογκό ( The first Orthodox nun in Koluezi Congo )

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ π.ΚΟΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

Ορθόδοξα Αφρικανόπουλα τραγουδούν και ψάλλουν στα ελληνικά !

Να προσευχόμαστε να βρεθούν πολλοί Ορθόδοξοι Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί ( αλλά και απλοί Ορθόδοξοι πιστοί  ) που θα μιμηθούν το παράδειγμα του π. Κοσμά Γρηγοριάτη και θα σπεύσουν σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Αμερικής, που δεν υπάρχει Ορθόδοξη Ιεραποστολή, και θα ξεκινήσουν Ιεραποστολικό έργο. Επίσης, να προσευχόμαστε στο Άγιο Πνεύμα να οδηγήσει τα βήματα εργατών του Ευαγγελίου και της Αγάπης στις ήδη υπάρχουσες Ιεραποστολές, για μόνιμη ή παροδική βοήθεια στους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους που είναι μόνοι τους σε  αχανείς χώρες με μεγάλους πληθυσμούς.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.