Η πρώτη Ορθόδοξη μοναχή στο Κολουέζι Κογκό ( The first Orthodox nun in Koluezi Congo )


Από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ πληροφορούμαστε για την κουρά της πρώτης Ορθόδοξης μοναχής στην Επισκοπή Κολουέζι Κογκό. Να προσευχηθούμε, σύντομα, ο Ορθόδοξος μοναχισμός να επεκταθεί σε όλες τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, και να γίνει πηγή έμπνευσης κατηχουμένων και νεοφωτίστων, προς δόξαν Θεού.Η πρώτη Ορθόδοξη μοναχή στο Κολουέζι του Κογκό, περιοδικό Πάντα τα Έθνη, τεύχος 107,σελίδα 7.


Αν αισθάνεται κάποιος συγκίνηση και κατάνυξη στη ρασοφορία ή την κουρά μοναχού , φανταστείτε τι βιώματα έχει αν κάποιο τέτοιο γεγονός το ζήσει στην καρδιά της Αφρικής.

Χαρμόσυνες ηχούσαν οι καμπάνες στην άφιξη του Θεοφ. Επισκόπου κ. Μελετίου και στην έναρξη του εσπερινού στον άγιο Νεκτάριο στο Κολουέζι του Κογκό.
Κατάμεστος ο ναός. Μελωδικές οι φωνές των νέων και των παιδιών του Σεμιναρίου που βρίσκονταν στο ψαλτήρι.

Λίγο πριν την απόλυση του εσπερινού, οδηγείται η Κογκολέζα δόκιμη αδελφή Αγάπη από τη γερόντισσα της Θέκλα μπροστά στον Επίσκοπο. Μια ταπεινή ψυχή, συγκινημένη προσκυνά τις εικόνες του τέμπλου, βάζει εδαφιαία μετάνοια στον Επίσκοπο, στους Ιερείς, στη γερόντισσα, σε όλο το εκκλησίασμα. «Σήμερα είναι ο αρραβώνας σου. Όταν έλθει η ώρα να γίνεις μεγαλόσχημη θα είναι ο γάμος σου με τον Κύριόν μας», της είπε ο θεοφιλέστατος στη σύντομη ομιλία του.

Τό νέο της όνομα Γρηγορία. «Κύριε ελέησον» έψαλαν όλοι και το «σταίλι – άξια» αντήχησε παντού. Οι γονείς της παρακολουθούν χαρούμενοι και συγκινημένοι κάθε λεπτομέρεια. Έλαμψε η αδελφή Γρηγορία καθώς δεχόταν τις ευχές όλων.

Αμέσως μετά άρχισε το ντόπιο πανηγύρι• φωνές χαρά, τραγούδια σχετικά με το γεγονός, χοροί σε τοπικούς ρυθμούς. Ένα πλούσιο τραπέζι στρώθηκε για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη χαρά.

Αν μας συγκινούν όλους μας οι βαπτίσεις τόσων Αφρικανών αδελφών μας, αν προσευχόμαστε να τους ενισχύει ο Θεός και να τους φωτίζει και να τους στηρίζει στην πίστη, πόσο περισσότερο πρέπει με δέος, θαυμασμό και περισσή προσευχή, να στεκόμαστε σε τέτοια γεγονότα , με ολοκληρωτική αφιέρωση ψυχών στον Κύριο.

Χρειάζεται πολύς φωτισμός από τον Θεό για να κατανοήσουν την κλίση αυτή, να αγαπήσουν την Εκκλησία και να μείνουν ισόβια στο μοναστήρι, πού τώρα δημιουργείται. Δεν έχουν την παράδοση ή την κληρονομιά από άλλους Κογκολέζους μοναχούς. Έχουν, όμως, την παράδοση της Ορθοδοξίας που φωτίζει. Έχουν την παράδοση των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Αδελφή Γρηγορία,

καλό αγώνα, καλή υπομονή, καλό παράδεισο. Μακάρι να είσθε φως για όλους τους αδελφούς σας στο Κογκό.

Από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή Κολουέζι

Το περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ στο διαδίκτυο

(   http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/mission/ierapostolh.asp?main=periodiko.htm  )

Για να ενισχύσετε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Επισκοπή Κολουέζι του Κογκό , μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε δια μέσου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

Επιστολές-Εμβάσματα, «Πάντα τα Έθνη», Αποστολική Διακονία, Ιωαν. Γενναδίου 14, 11521 Αθήνα – τηλ 2107272345, fax 2107272310,

email : ierapostoli@apostoliki-diakonia.gr  

This entry was posted in Αφρική, Africa, Κογκό,Congo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s