Δύο μεγάλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για 2 μεγάλα εκκλησιαστικά αναστήματα του 20ου αιώνα.


Δύο μεγάλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το απόγευμα και αφορούν 2 μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Ο ένας είναι ο γέροντας Φιλόθεος  Ζερβάκος της Πάρου, ο όσιος Φιλόθεος για τους Παριανούς, και ο άλλος ο κυρός Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός, ο οσιομάρτυρας για τους Βορειοηπειρώτες, ασκητικός και εφάμιλλος του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού. Δείτε το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στα παρακάτω links.

Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός. Με φόντο την αγαπημένο του Κόνιτσα, κοιτώντας προς τους αγαπημένους του Βορειοηπειρώτες. Οσιομάρτυρας !

Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2014, 6 το απόγευμα. Εκδήλωση μνήμης : «Ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός: Ο επίσκοπος του χρέους και της θυσίας»

https://ierapostoli.wordpress.com/2014/11/26/bishop_sebastianos_20xronia/

Πρόσκληση και ενημέρωση Ημερίδας για το Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο (1884-1980), Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2014, 17:30 , Πολεμικό Μουσείο Αθηνών,

https://ierapostoli.wordpress.com/2014/11/16/gerontas_filotheos_zerbakos/

Και οι δύο εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων, χιλιάδων Ορθοδόξων Χριστιανών, από όλη την Αττική, ενώ στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να έρθουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλο το νομό Θεσσαλονίκης, την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει στην Αθήνα αντίστοιχη εορταστική εκδήλωση από τα 20 χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού.

This entry was posted in Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s