Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2014, 6 το απόγευμα. Εκδήλωση μνήμης : «Ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός: Ο επίσκοπος του χρέους και της θυσίας»


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής αναγγέλλει την εκδήλωση μνήμης για τα 20 χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού, ενός Επισκόπου χρέους και θυσίας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα και θα ομιλήσουν οι Μητροπολίτες Κονίτσης κ. Ανδρέας και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

http://monastiriakonitsis.wordpress.com/

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός ήταν ένας Επίσκοπος που θυσίασε τον εαυτό του σε έργα αγάπης και προσφοράς προς τον πλησίον. Μην αντέχοντας να βλέπει στα σύνορα τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα που αποτελούσαν μέρος μαρτυρίου και φυλακής, όργωσε την Ελλάδα και το εξωτερικό,μιλώντας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από το στυγερό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα. Αντιμετώπισε την εχθρότητα πολλών Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν σταμάτησε. Ζούσε σε ένα σπίτι στη Κόνιτσα που σε τίποτα δεν θύμιζε επισκοπείο, ασκητικά, με ρούχα φτωχικά και όλα τα χρήματα που συγκέντρωνε τα μοίραζε σε όσους είχαν ανάγκη. Σε μια εποχή που οι Έλληνες βιώνουν την οικονομική κρίση και την χρεοκοπία, πρότυπα εκούσιας πενίας και άδολης αγάπης, όπως ο κυρός Σεβαστιανός, αποτελούν υποδείγματα μίμησης για όλους τους νεώτερους Έλληνες. Ήταν ο άνθρωπος που είχε ως δόγμα : «τίποτα για τον εαυτό του, όλα για τους άλλους».  Το σκήνωμα του είναι ενταφιασμένο στην ιερά μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης και από κει ευλογεί και σκέπει τους αγαπημένους του αδελφούς, εντός αλλά και πέρα των συνόρων, όπου η ψυχή του υπερίπταται και προσεύχεται και συνεχίζει να αγωνιά…

sevastianos1

Το μπλογκ μας σκύβει ευλαβικά γόνυ στον μακαρισμό Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό και διακόπτει, εις ένδειξη τιμής στην αγία μνήμη του, τις αναρτήσεις μέχρι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι ευλαβείς Ορθόδοξοι χριστιανοί από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ( από Φλώρινα μέχρι Αλεξανδρούπουλη και από Λάρισα μέχρι Σέρρες ) ας σπεύσουν να τιμήσουν τα 20χρονα της κοίμησής του Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού, σε μια εκδήλωση προσευχής και μνήμης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ορθόδοξων Φοιτητών και σπουδαστών της Θεσσαλονίκης και της Σ.Φ.Ε.Β.Α. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης παρατίθεται παρακάτω.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών και  η Συντονιστική Φοιτητική Ενωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ)

σας προσκαλούν την

Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.

στην αίθουσα τελετῶν τοῦ Α. Π. Θ.

στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μακαριστό Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κυρό ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ

μέ ἀφορμή τή συμπλήρωση 20 χρόνων ἀπό τήν κοίμησή του, μέ θέμα:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ:

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ

http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_20.html

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s