Ομιλία του Μητροπολίτη Ουγκάντας π. Ιωνά στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, 10.30π.μ.


Προσκαλούμε τους αγαπητούς φίλους της Ιεραποστολής στη Σύναξη μελών και φίλων της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί στην αίθουσά μας, Μακένζυ Κινγκ 6, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη.

 

Μαζί μας αυτή την Κυριακή θα έχουμε τον Αφρικανό Μητροπολίτη της Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνά, ο οποίος με ενθουσιασμό θα μας μιλήσει για την κοιτίδα της σύγχρονης ιεραποστολής στην Αφρική, την Ουγκάντα.

 Θα προηγηθεί Συνεκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου απέναντι από το ναό της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

http://ierapostoles.gr/?p=4294

Αγαπητοί αδελφοί,

 Χαίρετε εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι λάβαμε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, που μας στείλατε για σίτηση των πτωχών παιδιών.

Ευχαριστούμε θερμότατα την Αδελφότητα και τους φίλους μας εκεί στην Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν τα έργα του Κυρίου εδώ στα ανατολικά της Ουγκάντας.

 Έχουμε ορφανά και πτωχά παιδιά που επιθυμούν να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά τους έχουμε σε αναμονή, διότι δεν μπορούμε μόνοι μας χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σας.

 Σας ενημερώνω επίσης, ότι στις 23 Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου γιορτάσαμε την «Ορθόδοξη Γιορτή των Παιδιών». Μας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωνάς και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με πέντε ιερείς και τρείς διακόνους. Αφιερώσαμε εκείνη την ημέρα στα μικρά παιδάκια και μαζεύτηκαν πολλά από τις γύρω κοινότητες για να νιώσουν την Ορθοδοξία μέσα τους.

Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε εσάς, τους συνεργάτες σας και τις οικογένειες σας. Σας έχουμε πάντα στις καθημερινές μας προσευχές. Αμήν.

 π. Στέφανος Lunagula

Αρχιερατικός επίτροπος

http://ierapostoles.gr/?p=4213

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Χαίρετε εν Κυρίω!

Είναι μεγάλη ευλογία και ευκαιρία για μένα να επικοινωνώ από την Ουγκάντα με την Αδελφότητα σας, η οποία ιδρύθηκε το 1963 με την ονομασία «Φίλοι της Ουγκάντας».

 Αισθάνομαι την πνευματική χαρά και τιμή να ευχαριστήσω το Μητροπολίτη μας Ιωνά Lwanga που ευλόγησε και μου εμπιστεύθηκε την θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανατολική περιφέρεια της Ουγκάντας, στην περιοχή Busoga.

 Είμαι πολύ συγκινημένος που σας γράφω ζητώντας ταπεινά πνευματική καθοδήγηση και οικονομική υποστήριξη.

Η συγκεκριμένη βάση στην οποία διακονώ είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Nawango, όπου υπάρχουν 919 Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Έχουμε ένα μόνιμο δημοτικό σχολείο με 415 παιδιά, και από αυτά τα 139 είναι ορφανά ή παιδιά από φτωχικές οικογένειες, τα οποία προσπαθώ κατά το δυνατόν να υποστηρίξω με διάφορους τρόπους. Τους μαθαίνουμε γράμματα, τους προσφέρουμε συσσίτιο, τους δίνουμε σχολικές στολές, κουβέρτες, μολύβια, τετράδια κ.α.

Εκτός από τον Άγιο Ιάκωβο, δημιουργήσαμε κι άλλες κοινότητες, όπως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Nakyaka με ένα δημοτικό σχολείο, όπου τα παιδιά κάθονται κάτω από τα δέντρα και άλλα μαθαίνουν γράμματα στα προσωρινά μας κτήρια. Εδώ έχουμε 365 παιδιά, από τα οποία τα 22 είναι ορφανά. Επίσης, έχουμε ένα μόνιμο γυμνάσιο, που ξεκίνησε να λειτουργεί το έτος 2012.

Πάντα προσπαθώ να τους βοηθώ, όσο έχω την οικονομική δυνατότητα, αλλά πολλές φορές αδυνατώ να πραγματοποιήσω αυτή τη μεγάλη επιθυμία μου και να δεχτώ άλλα παιδιά που πεινάνε και διψάνε, λόγω έλλειψης οικονομικής υποστήριξης. Ο αριθμός παιδιών που αναφέρεται παραπάνω είναι μικρός, αλλά πολλά ορφανά και παιδιά από φτωχικές οικογένειες χρειάζονται την αγάπη και τη βοήθειά μας και βρίσκονται στην αναμονή για ένταξη στο νέο πρόγραμμα βοήθειας. Έχουμε κι άλλες νέες κοινότητες στις περιοχές Kananage με 64 Ορθόδοξους χριστιανούς, Bugondha με 49 Ορθόδοξους χριστιανούς, και Kiyunga με 14 Ορθόδοξους χριστιανούς.

Θα επιθυμούσα, επίσης, να προσφέρω στα παιδιά τα εξής:

-Πνευματική καθοδήγηση, συσσίτιο στο σχολείο καθώς και τα απολύτως αναγκαία, ιδιαίτερα στα ορφανά και σε αυτά από τις φτωχές οικογένειες.

-Ελπίζω να κτίσουμε ορφανοτροφείο στην περιοχή Nakyaka για την εύκολη πνευματική επίβλεψη, υγειονομική φροντίδα και συγκέντρωση των ορφανών.

-Να κτίσουμε ένα μόνιμο δημοτικό σχολείο στην ίδια περιοχή, που θα βοηθήσει να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στην Ορθοδοξία.

Συμπερασματικά, με πιθανή βοήθειά σας, θα ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα και σε άλλες ενορίες στην περιφέρειά μου, για να διευρυνθεί η Ορθοδοξία και να έχουμε περισσότερους χριστιανούς στην Εκκλησία της Ουγκάντας.

 Ζητώ ταπεινά την οικονομική σας υποστήριξη και πνευματική σας καθοδήγηση, αγαπητοί αδελφοί μου, για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρα μας με την αγάπη του Χριστού και Σωτήρος μας. Αμήν!

 π. Στέφανος Lunagula

Αρχιερατικός επίτροπος

http://ierapostoles.gr/?p=4206

Και η παραμικρή δωρεά στην Ιεραποστολή είναι χρήσιμη και πιάνει τόπο.

Η Αδελφότητά μας παραλαμβάνει τις δωρεές σας και τις αποστέλλει με τραπεζικά εμβάσματα στους ιεραποστόλους, καλύπτοντας τις ανάγκες των κλιμακίων για συγκεκριμένα έργα ή δραστηριότητες (π.χ. κτίσματα, εξοπλισμός, συσσίτια κ.λπ.).

Εφ” όσον ο δωρητής ζητήσει τη διάθεση των χρημάτων του σε συγκεκριμένη χώρα, τα αποστέλλουμε σε αυτή με το πρώτο έμβασμα που θα εγκριθεί. Ο δωρητής μπορεί να επιλέξει επίσης τη διάθεση σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ή να επιλέξει ένα από τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Βοηθήστε κι εσείς το έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής στα έθνη, καταθέτοντας τον οβολό σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Προσωπικά

Ελάτε στα γραφεία μας, Μακένζι Κινγκ 6, Πλατεία Αγίας Σοφίας, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη. Ευκαιρία να γνωριστούμε.

Μέσω τράπεζας

Μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε σωστά το όνομά σας.

  • Εμπορική Τράπεζα 80765011
  • Αγροτική Τράπεζα 215-04-0043 33-71
  • Εθνική Τράπεζα 256/480006-09
  • Eurobank 206/0101157390
  • Τράπεζα Πειραιώς 5200-052141-068

Για διεθνείς ή ηλεκτρονικές δωρεές, μπορείτε να καταθέτετε στο λογαριασμό GR03 0120 4050 0000 0008 0765 011 – BIC: EMPOGRAA.

Μέσω PayPal

Αν έχετε κάρτα συναλλαγών ή λογαριασμό PayPal, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών. Για μετάβαση, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Donate.

http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/


Για όλες τις καταθέσεις εκδίδονται και αποστέλλονται θεωρημένες αποδείξεις. Αν δωρίζετε για πρώτη φορά, ενημερώστε μας για τη διεύθυνσή σας, ώστε να σας αποστείλουμε την απόδειξη ταχυδρομικώς. Αν θέλετε, μετά τη δωρεά σας, ενημερώστε μας για αυτήν μέσω της ειδικής φόρμας.

Επίσης, μπορείτε να ενισχύσετε το πρόγραμμα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας συνεισφέροντας σε είδος.

Εκτός από την Αδελφότητα ΟρθοδόξουΕξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, και η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ( στην Αθήνα ) βοηθάει την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.

Με τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού και της Παναγίας Μητέρας Του αποκτήσαμε ένα οικόπεδο 11 στρεμμάτων για την δημιουργία μίας καινούργιας Ιεραποστολής στην Ουγκάντα στην περιοχή Μπουσούγκιου μία από τις  πιο φτωχιές περιοχές της χώρας,που θα περιλαμβάνει Εκκλησία,Σχολείο ,Δημοτικό και γυμνάσιο,Ορφανοτροφείο και ιατρείο.
Το σχέδιο είναι μεγάλο ,μα γνωρίζουμε πως η χάρη του Θεού είναι μεγαλύτερη.Ετοιμάζουμε ουσιαστικά την ενορία του π.Γεωργίου ενός ιερέα που σπουδάζει Θεολογία στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να γυρίσει στη Ουγκάντα την πατρίδα του όπου βρίσκεται και η οικογένειά του για να υπηρετήσει την Εκκλησία. Στις 9 Σεπτεμβρίου ο π.Γεώργιος με μερικούς συνεργάτες της Ιεραποστολής τοποθέτησαν έναν μεγάλο Σταυρό στη γη του Μπουσούγκιου κάνοντας Αγιασμό.Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές!!

 Η Ιεραποστολή μας λέγεται Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας Παναγία η Χρυσοπηγή.
Ξεκινάμε  κάνοντας το σταυρό μας ,έχοντας ελπίδα και σιγουριά στη δύναμη του Θεού και στην  δική σας προσευχή  καί βοήθεια.
fax 2295022560
Για αποστολή χρηματικής βοήθειας.Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής
Τ.Θ 49  19014 Καπανδρίτι Αττικής ,για την Εξωτερική Ιεραποστολή Παναγία Χρυσοπηγή.
Ακόμη στην κατάθεση του Λογαριασμού του ιερέως της Ιεραποστολής.

NYOMBI GEORGE

Λογαριασμός για Ελλάδα GR.5505400510000411788011018

1) Καταθέσεις σε καταστήματα PROBANK

2) Καταθέσεις σε καταστήματα άλλων Τραπεζών μέσω εμβασμάτων.

http://orthodoksiierapostoli.blogspot.gr/2012/11/blog-post_43.html

This entry was posted in Αφρική, Africa, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ουγκάντα-Uganda and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε