Ο πρώτος μοναχός στην Επισκοπή Μπουκόμπας Τανζανίας. ( Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καάγκυα )


Μετά από 15 χρόνια μοναχικής δοκιμασίας και ποικίλων δοκιμασιών, με τις ευχές του Πατριάρχου μας κ. Θεοδώρου, έγινε σήμερα ρασοφόρος μοναχός ο αδ. Χρυσόστομος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καάγκυα.


Η Ιερά Μονή αυτή άρχισε να κτίζεται το 2005 με φροντίδα του Αρχιμ. Αναστασίου Πογιατζή, πνευματικό παιδί του μακαριστού π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, από το Παραλίμνι της Κύπρου. Σε οικόπεδο 50 στρέμματα μπήκαν τα θεμέλια του ναού και υψώθηκε περιμετρικά τοίχος στο ένα μέτρο και δύο κελιά. Ο δόκιμος Δημήτριος κατάγεται από την περιοχή της Ικίμπα, έγινε Ορθόδοξος πριν 21 χρόνια και σπούδασε μαθηματικός στο Νταρ Ες Σα λαμ.

Πριν 15 χρόνια εγκαταστάθηκε στο Μοναστήρι με την ευλογία του Μητροπολίτου Ιερωνύμου και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια πλήρης στερήσεων αγωνιζόμενος στην ασκητική ζωή. Το 2019 ο Θεοφιλέστατος Αρούσας κ. Αγαθόνικος έδειξε ενδιαφέρον και τον φρόντισε με αγάπη. Το 2020 που ήλθαμε, με τη χάρη του Θεού, στην Μπουκόμπα, ανέλαβε ο π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης την περίφραξη της Μονής και την μεταφορά των αιγοπροβάτων, που βρίσκονταν στο προαύλιο της Επισκοπής, τα οποία ανέλαβε να συντηρεί ο δόκιμος Δημήτριος. Σε συνεργασία με τον δόκιμο Δημήτριο διαμορφώθηκε το Παρεκκλήσιο μέσα στο κελιά, όπου γίνονται οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες. Ο δόκιμος μοναχός Δημήτριος έδειξε ιδιαίτερο Ιεραποστολικό έργο και κατήχησε στην Αγία Ορθοδοξία τους πέριξ της Μονής κατοίκους. Μάλιστα στη γιορτή της Μονής στις 6 Αυγούστου έγινε μεγαλειώδης πανήγυρη και βαπτίσθηκαν 75 νέοι χριστιανοί. Πρόσφατα ένα αγόρι και δύο κορίτσια εκδήλωσαν την επιθυμία της αφιέρωσης στο μοναχικό βίο. Ήδη τα δύο κορίτσια η Σοφία και η Πολυδώρα βρίσκονται στην Στέγη κοριτσιών «ΑΓΙΑ ΑΚΥΛΙΝΑ» και καθοδηγούνται από την Αδελφή Παρασκευή.

Ήλθε, λοιπόν, η ώρα σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ο δοκιμασμένος Δημήτριος έλαβε το ευλογημένο ράσο και το όνομα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ». Τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο με συλλειτουργό τον π. Σπυρίδωνα εφημέριο των Ενοριών της περιοχής Μπουγκάμπο.

  Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας  τελέστηκε η Ακολουθία της Ρασοφορίας εν μέσω κατανύξεως, συγκίνησης και θερμής προσευχής, υπέρ του νέου στρατιώτου Ιησού Χριστού Χρυσοστόμου μοναχού. Παρόντες οι περιχαρείς νέοι χριστιανοί των γύρω Ενοριών και η Αδ. Παρασκευή με την συνοδεία της, την δόκιμη Ασέρα, την Σοφία με την Πολυδώρα και η άξια συνεργάτης κα Γεωργία Καραγιάννη.

Τους ύμνους απέδωσαν ομάδα ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ».

( https://www.imbukoba.gr/l/ti-eklithis-adelfe-chrysostomos-monachos/?fbclid=IwAR3CvB4lr1SQqsG8TO5n6p3Mn8g8w44zRtf4zxwd7KGvZp–N56KydtjOjQ )

Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας & Δ. Τανζανίας
Εθνική Τράπεζα
GR5101103260000032600342904 

This entry was posted in Africa, Bukoba -Tanzania, Bukoba- Μπουκόμπα Τανζανίας, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουκόμπα Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία, Tanzania- Mwanza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s