Εκδήλωση στη Ρόδο για την Ιεραποστολή στη Ν. Ζηλανδία – (video). Ενημέρωση για τις χειροτονίες στη Ρόδο. Πάσχα στη νησιά Φίτζι !


Εκδήλωση για την Ιεραποστολή στη Νέα Ζηλανδία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου στη Ρόδο, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου και του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιου που βρίσκεται αυτό τον καιρό στο νησί. Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα από το Βήμα του Ομιλητή πέρασαν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος όπου ανέλυσαν το έργο που επιτελείται στην μακρινή Ωκεανία. Δείτε από τη RomfeaTv, το σχετικό απόσπασμα:

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8232:——-video&catid=25:2009-12-18-08-37-46 )

Στην Ελλάδα οι δύο Φιτζιανοί για τη χειροτονία τους

Βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα οι δύο Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τα Φίτζι, ο Βαρνάβας και ο Γεώργιος, με τις συζύγους τους. Οι δύο αδελφοί μας έχουν έλθει στην Ελλάδα μαζί με το Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιο για να λάβουν το χάρισμα της ιερωσύνης.

Ενημέρωση για τις χειροτονίες στη Ρόδο

31.05.2011

Ενημερώνουμε τους φίλους της Ιεραποστολής ότι η χειροτονία εις διάκονον του Φιτζιανού αδελφού μας Βαρνάβα θα γίνει την αγία ημέρα της Αναλήψεως Πέμπτη 2 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Υψενής Ρόδου, ενώ του αδελφού μας Γεωργίου την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 5 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάρρι.

( http://ierapostoles.gr/2011/05/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%81%CF%8C%CE%B4/ )

 Όπως έχουμε ανακοινώσει, την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου θα έχουμε την πνευματική χαρά να παραστούμε και να μετάσχουμε στις χειροτονίες τους εις πρεσβύτερον, οι οποίες θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου αντίστοιχα.

Για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη θα προσφέρει τους Ναούς, όπου το Άγιο Πνεύμα κατερχόμενο θα ανεβάσει δύο Ορθοδόξους της νεόφυτης Ιεραποστολής των Φίτζι στο ύψιστο λειτούργημα της ιερωσύνης.

Ευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να τους αξιώσει να διακονούν στο θυσιαστήριο των Ναών και των ψυχών και να κηρύττουν με παρρησία το λόγο του Σταυρού και της Αναστάσεως, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

( http://ierapostoles.gr/2011/05/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/ )

Πασχαλινό μήνυμα από τα Φίτζι                  31.05.2011

 «Χαράς τα πάντα πεπλήρωται της Αναστάσεως την πείραν ειληφότα». Χαρά παντού, όπου έγινε αισθητό το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Στις απλές και καθαρές καρδιές που δέχονται απλά και χωρίς αποδείξεις τις αλήθειες και τα θαύματα της Χριστιανικής πίστεως.

 

Έτσι κι’ εδώ, στα Φιτζι, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας παρακολούθησαν, μετά την Σταύρωση και τον Επιτάφιο, την τελετή και τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Το μικρό Εκκλησάκι της αγίας Παρασκευής στολισμένο με κλαδιά από φοίνικες και άλλα εξωτικά λουλούδια έλαμπε λουσμένο στα φώτα και μαζί έλαμπαν και τα πρόσωπα των νεοφώτιστων Φιτζιανών Χριστιανών μας που στο κάλεσμα του Ιερέως «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός… Come receive the light from the unwaning light…» έτρεξαν να πάρουν το φως του Χριστού που «φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον είς τον κόσμον» και να ψάλουν – λίγο στα Ελληνικά, λίγο στα Αγγλικά – το «Χριστός ανέστη».

Χαρές πολλές. Χαρά το «Δεύτε λάβετε φως». Χαρά το «Χριστός ανέστη». Χαρά η Θεία Κοινωνία. Χαρά το τσούγκρισμα του συμβολικού κόκκινου αυγού. Χαρά η από κοινού συνεστίαση στις γεμάτες από πλούσια εδέσματα ψάθες. Χαρά η απλότητα και η ολιγάρκεια τους. Χαρά η ειλικρινής και ανεπιτήδευτη αγάπη μεταξύ τους.

Τις χαρές αυτές έζησαν εφέτος για πρώτη φορά και οι νεοφώτιστοι αδελφοί μας στο άλλο μεγάλο νησί των Φίτζι, το Βανούα Λεβου. Μεθαύριο, Θεού θέλοντος, θα γίνουν κι αλλες βαπτίσεις και γάμοι. Κι οι χαρές συνεχίζονται…

Η Ιεραποστολή είναι μία ατέλειωτη χαρά, ιδιαίτερα σε ημέρες σαν και αυτές του Πάσχα, γιατί επίκεντρο της όλης ζωής μέσα στην Εκκλησία, την Ορθόδοξη και αληθινή, είναι «η όντως χαρά, Χριστός η Αλήθεια».

                                                                                     † ο Νεας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

( http://ierapostoles.gr/2011/05/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CF%84%CE%B6%CE%B9/ )

Επιστολή από τα Φίτζι γεμάτη ελπίδα

03.05.2011

Αγαπητοί αδελφοί μου εν Χριστώ,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού εδώ στο Βανούα Λέβου, το δεύτερο μεγάλο νησί των Φίτζι.

Προσπαθούμε από χθές να συναντήσουμε την οικογένεια του κ. Joeli, που δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ζουν στο δάσος και ήταν δύσκολο να πάμε να τους συναντήσουμε εκεί, αν και ξεκινήσαμε γι’ αυτό το σκοπό. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έκαμαν το χωματένιο δρόμο αδιάβατο. Σήμερα ήλθαν οι ίδιοι και μας βρήκαν στο σπίτι του πρώτου Ορθοδόξου αδελφού μας Βαρνάβα. Οι γονείς με έξι παιδιά. Είναι και άλλα τέσσερα που δεν μπόρεσαν να έλθουν, γιατί ήταν άρρωστα με πυρετό. Και αυτά που ήλθαν ήταν σε κακά χάλια. Πόνεσε η ψυχή μας που τα είδαμε έτσι ταλαιπωρημένα, άπλυτα με σκισμένα και λερωμένα ρούχα!

Πρώτη μας δουλειά ήταν να αναλάβουν η Αριάδνη και η Μαρία, η σύζυγος του Βαρνάβα, να πλύνουν τα χεράκια και τα προσωπάκια τους. Μετά να τα βάλουμε να καθίσουν στο τραπέζι για να φάνε κάτι, να συνέλθουν από τον κόπο και την εξάντληση. Δυσκολεύτηκαν να το κάνουν από συστολή και επειδή δεν έχουν συνηθίσει να κάθονται σε τραπέζι, παρά μόνο στην ψάθα. Εκεί είναι το τραπέζι τους, εκεί η τραπεζαρία τους, εκεί το σαλόνι, εκεί και ο ύπνος τους.

Πως να μην συγκλονιστεί κανείς και να μη νιώσει, έλεγχο στη συνείδηση του βλέποντας τόση δυστυχία και τόση στέρηση σε αυτούς τους ανθρώπους! Και πως να μη θαυμάσει την υπομονή τους, την καρτερία τους και την τόσο σεμνή αξιοπρέπεια τους!

Αφού συνήλθαν με το γάλα και τις άλλες τροφές που τους πρόσφερε η χριστιανική αγάπη, ήλθε η ώρα να τους μιλήσουμε. Να τους καλωσορίσουμε και να τους πούμε ποιοι είμαστε και πόσο χαιρόμαστε για την απόφαση τους να γίνουν μέλη της αληθινής, της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

Στη συνέχεια τους προτείναμε να μεταφερθούν από το Σάβου-Σάβου, όπου μένουν, στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Λαμπάσα και να μείνουν μαζί με την οικογένεια του Βαρνάβα προσωρινά μέχρι που να τακτοποιηθούν μόνιμα κοντά στην Εκκλησία που άρχισε να γίνεται εκεί.

Εκεί και θα βαπτιστούν και θα εκκλησιάζονται. Καλλιεργώντας δε τον κήπο και πουλώντας τα φρούτα και τα οπωρικά που θα παράγουν θα μπορέσουν να ζήσουν και οι δύο οικογένειες με κάποια άνεση, αποτελώντας τον πρώτο Ορθόδοξο πυρήνα στην περιοχή.

Μόνο μετά από αυτές τις αποφάσεις νιώσαμε να απαλύνεται η λύπη και ο πόνος, που αισθανθήκαμε αντικρίζοντας την θλιβερή αυτή κατάσταση στα πρόσωπα των ελαχίστων αυτών αδελφών του Χριστού, που γινόμενα μέλη της Εκκλησίας Του, θα σωθούν πνευματικά αλλά και θα ευεργετηθούν σωματικά.

Ο Χριστός, η Εκκλησία Του, σώζει όχι μόνο την ψυχή του ανθρώπου αλλά και το σώμα του. Ολόκληρον τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και λέει στο Ιερό Ευαγγέλιο Του ο Κύριος: «Επείνασα και εδώκατε μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατε με…» (Ματθ. 25,35)

Με αυτές τις ενέργειες, στις οποίες το Άγιο Πνεύμα μας φώτισε να προβούμε, και με την σκέψη ότι ως ταπεινοί και ανάξιοι υπηρέτες Του συντελούμε στο να βγουν οι αδελφοί μας αυτοί από το σκοτάδι της άγνοιας και της αιρέσεως στο φως της Αλήθειας του Χριστού μας, και από την στέρηση των στοιχειωδών υλικών αγαθών σε μία αξιοπρεπή χριστιανική και κοινωνική ζωή, ανακουφιστήκαμε.

Κοντά στους φτωχούς Φιτζιανούς αδελφούς μας και ιδιαίτερα στα δέκα πεινασμένα και περιφρονημένα παιδιά και προσπαθώντας να τους μεταδώσουμε τον παλμό της χριστιανικής αγάπης ζούμε την αληθινή χαρά των Χριστουγέννων ψάλλοντας μαζί με τον ιερό υμνωδό της Εκκλησίας μας το «Χριστός γεννάται, δοξάσατε».

Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος.

( http://ierapostoles.gr/2011/05/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CF%84%CE%B6%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1/ )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολης Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες :

http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/   )

(   https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/  )

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό μας να ξυπνήσει την ιεραποστολική φλόγα, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του κόσμου, ώστε να αυξηθούν οι εργάτες του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των Εθνών και να επεκταθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλα τα κράτη, σε όλα τα έθνη, σε όλα τα νησιά του πλανήτη, να δημιουργηθούν παντού επίγεια Θυσιαστήρια,όπου θα τελούνται τα Μυστήρια της Εκκλησίας και θα προσφέρεται ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ στα έθνη, θα δημιουργούνται πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και εσείς ενεργά στο Αποστολικό όραμα της επέκτασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Σας καλούμε να γίνετε συνεργάτες του Ευαγγελίου ( Ματθ, 28:19 ), όχι μόνο μεταδίδοντας την Αγία Γραφή, το λόγο του Θεού, αλλά μεταδίδοντας τον ένσαρκο Λόγο του Τριαδικού Θεού, το  Σώμα και Αίμα Χριστού σε όλη την ανθρωπότητα  ( Ιωαν, 6: 40-60 ) μέσω κανονικών ιερέων, μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα της Εκκλησίας.

This entry was posted in Australia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Εκδήλωση στη Ρόδο για την Ιεραποστολή στη Ν. Ζηλανδία – (video). Ενημέρωση για τις χειροτονίες στη Ρόδο. Πάσχα στη νησιά Φίτζι !

  1. Παράθεμα: Εκδήλωση στη Ρόδο για την Ιεραποστολή στη Ν. Ζηλανδία – (video). Ενημέρωση για τις χειροτονίες στη Ρόδο. Πάσχα στη νησιά Φίτζι ! » Greece on WEB

Σχολιάστε