Διανομές τροφίμων, σχολικών ειδών, ιματισμού, Υποτροφίες, Βαπτίσεις, Ελληνικά Σχολεία από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζιμπάμπουε !


Παραθέτουμε τις νεώτερες ειδήσεις από την χειμαζόμενη ( λόγω χολέρας ) Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζιμπάμπουε, η οποία ( εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και φοβερής επιδημίας ) συνεχίζει να προσφέρει στην ομογένεια και στους κατοίκους της πολύπαθης Ζιμπάμπουε. Φυσικά, το επιτελούμενο έργο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν οι προσφορές όλων ημών ήταν περισσότερες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Νεοέλληνες σπατάλησαν μεγάλα ποσά σε καρναβαλικές εκδηλώσεις , αντί να προσφέρουν ( ένα ,έστω, μικρό μέρος τους ) για την ανακούφιση των αδελφών μας στη Ζιμπάμπουε, ανεξαρτήτου φυλής και θρησκείας. Εκτός από τις προσευχές, ας δώσουμε από το περίσσευμα της αγάπης μας σε όλες τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Η Μητρόπολη Ζιμπάμπουε περιμένει και νέες προσφορές ( ιδιαίτερα σε φάρμακα και ταμπλέτες καθαρισμού νερού ή εμβόλια κατά της χολέρας ). Ας ελπίσουμε να βρεθούν δωρητές.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου 2009 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου στο Χαράρε, η τελετή κοπής της Βασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε. Της τελετής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Σαγάνη και τον Αφρικανικό κλήρο της Μητροπόλεως. Παρόντες ήταν ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Μιχάλης Κουκάκης και η σύζυγός του Έβελυν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Κώστας Μουτζουρής, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κα. Ελλού Κουμίδου, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Σωματείων, Συλλόγων και Αδελφοτήτων της παροικίας, η Αρχόντισσα των Εκκλησιών κα. Αριάδνη Ψύλλου και πλήθος κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Μητροπόλεως για το 2008, τονίζοντας τις Ιεραποστολικές δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια. Ευχήθηκε το 2009 να είναι ειρηνικό, καρποφόρο και ευλογημένο και εν όψει της μετακίνησης του Προξένου της Ελλάδος κ. Κώστα Σούλιου στο Γενικό Προξενείο στο Κέηπ Τάουν, τον ευχαρίστησε για τα όσα έπραξε τα τέσσερα τελευταία χρόνια για την εκκλησία και την παροικία, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στην γειτονική χώρα και του προσέφερε ως ευλογία την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος την Πρωτοχρονιά, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για το νέον έτος, ευλόγησε την κοπή της Βασιλόπιττας της Ελληνικής Κοινότητας, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου του Συνδέσμου Ελληνίδων Κυριών, και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου του Συνδέσμου Κεφαλλήνιων.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκκλησιάστηκαν οι καθηγητές, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνικής Ακαδημίας και επιλεγμένα τμήματα της Ελληνικής Σχολής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στα αγγλικά ο Θεολόγος Παναγιώτης Ψύλλος, υπεύθυνος του προγράμματος διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ελληνική Ακαδημία. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής της Ακαδημίας C. Trinci και η Ελληνίδα εκπαιδευτικός κα. Σπυρούλλα Σταμίρη, υπεύθυνη του τμήματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, η Ιερά Μητρόπολις Ζιμπάμπουε Γεώργιος διένειμε τα σχολικά δίδακτρα σε 1,230 ( χίλιους διακόσιους τριάντα ) απόρους μαθητές και μαθήτριες. Το πρόγραμμα των σχολικών διδάκτρων ή άλλως της εξ αποστάσεως υιοθεσίας, που καλύπτει τα σχολικά δίδακτρα, την αγορά βιβλίων και σχολικής στολής και το εβδομαδιαίο συσσίτιο των παιδιών, στηρίζουν οικονομικά φίλοι της Ιεραποστολής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι λόγω των πολλών κρουσμάτων χολέρας που εμφανίστηκαν στην χώρα, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε όλα τα κρατικά σχολεία να διακόψουν τα μαθήματα τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μήνα πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, για να προστατευθούν τα παιδιά από την επιδημία της χολέρας, ενώ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών κήρυξε λευκή απεργία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και για τον χαμηλό μισθό των εκπαιδευτικών που δεν ξεπερνά τα 5( πέντε)  δολάρια Αμερικής τον μήνα, ενώ την ίδια ώρα τα κρατικά σχολεία χρεώνουν τα παιδιά 200 δολάρια Αμερικής το τρίμηνο.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος διένειμε σε 150 οικογένειες στο Ιεραποστολικό φυτώριο στο Warren Park ιματισμό, υποδήματα και τρόφιμα. Όλες οι παραπάνω ευλογίες εστάλησαν από φίλους της Ιεραποστολής από την Κύπρο με πρωτοβουλία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος πραγματοποίησε Ιεραποστολική περιοδεία στο Μπουλαουάγιο. Το πρωί ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιεραποστολικό Ναό Αγίου Αυγουστίνου και στην συνέχεια τέλεσε ομαδική βάπτιση 20 κατηχουμένων. Στην συνέχεια διένειμε τρόφιμα, σχολικά είδη, ιματισμό και υποδήματα σε όλο το εκκλησίασμα. Μετά τέλεσε βάπτιση στον ελληνικό ναό Αγίου Ιωάννου και το μεσημέρι παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η παροικία.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2009, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σαγάνη τέλεσε Αγιασμό στην Ελληνική Ακαδημία με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ε.ε. και την φετινή χρονιά φοιτούν 150 μαθητές και μαθήτριες (3 τμήματα της Α΄ και 3 της Β΄ Γυμνασίου). Μετά την τελετή του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και αγίασε όλες τις τάξεις καθώς και τα νέα εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παρά το ότι η Ελληνική Ακαδημία ξεκίνησε την λειτουργία της μόλις το 2008 έχει ήδη συγκαταριθμηθεί μεταξύ των καλύτερων εκπαιδευτηρίων της χώρας. Σε όλα τα τμήματα της Ελληνικής Ακαδημίας διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών από Έλληνα Θεολόγο ενώ κάθε Τετάρτη εκκλησιάζονται ανά τμήματα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το πρωί της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σαγάνη, τέλεσε Αγιασμό στην Ελληνική Σχολή με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ε.ε.. Στην Ελληνική Σχολή φοιτούν 450 μαθητές και μαθήτριες (σε 7 τάξεις). Τα ελληνικής καταγωγής παιδιά διδάσκονται καθημερινά την ελληνική γλώσσα. Για τον σκοπό αυτό έχουν αποσπαστεί από την Ελλάδα δύο δασκάλες.

Όσοι επιθυμούν να στείλουν την αγάπη τους στη πολύπαθη Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, ας καταθέσουν απευθείας κάποιο μικρό ή μεγάλο χρηματικό ποσό στους παρακάτω λογαριασμούς.

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε :

1. Τράπεζα Κύπρου,
αριθμ. Λογαρ. 10038420 (δικαιούχοι: Χορευτάκης Θεόδωρος – Νικόλαος & Βλαδιμήρου Γεώργιος)

και

2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,
αριθμ. Λογαρ. 146/296079-62 (δικαιούχος: η Ιερά Μητρόπολις Ζιμπάμπουε).

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να αποστείλουν την αγάπη τους είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε μέσω κάποιου Ορθοδόξου ιεραποστολικού συλλόγου που συνεργάζεται με την Μητρόπολη Ζιμπάμπουε. Πληφοροφίες :  Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

Για όσους κατοικούν στο εξωτερικό ( ομογένεια ή Ορθόδοξοι Χριστιανοί από άλλα έθνη ) υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς μέσω του IOCC :

Zimbabwe Appeal: Help IOCC & Philoptochos Speed Relief to Victims of Public Health Crisis

SOS , Ζιμπάμπουε, Zimbabwe: 3.984 νεκροί, 84.000 τα κρούσματα χολέρας, που επεκτείνεται σε Ζάμπια, Μοζαμβίκη, Μποτσουάνα !

Θερμή παράκληση :  Επειδή η χολέρα επεκτείνεται και σε γειτονικά κράτη, σας παρακαλούμε να ενισχύσετε και τις Ορθόδοξες εκκλησίες στο Μαλάουι, στη Ζάμπια, στη Μοζαμβίκη και στη Νότια Αφρική.

Ο Θεός να σας ανταποδίδει πλούσιες πνευματικές ευλογίες που δείχνετε έμπρακτα την αγάπη σας στο Ιησού Χριστό και στους αδελφούς μας, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος. Ας μη σταματήσουμε να κοπιάζουμε σε έργα αγάπης. Ας νηστεύσουμε αληθινά ( ακόμα και τα πολυτελή νηστίσιμα ας τα αποφύγουμε, και τα περιττά έξοδα σε διασκεδάσεις και κραιπάλες και φαγοπότια  )και το περίσσευμα της αγάπης ας το δώσουμε στους λαούς της Αφρικής και της Ασίας που υποφέρουν, μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Διανομές τροφίμων, σχολικών ειδών, ιματισμού, Υποτροφίες, Βαπτίσεις, Ελληνικά Σχολεία από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζιμπάμπουε !

 1. Ο/Η δεσποινα πρινια λέει:

  congratulations!

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους Ορθόδοξους ιεραποστόλους, που με αυτοθυσία προσφέρουν διακονία στους λαούς.
  Η δοξολογία ανήκει στο Θεό που σκορπάει τη χάρη Του παντού και οδηγεί τους Ιεραποστόλους.
  Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ ακούγεται από τους λαούς όλου του κόσμου για τη δική σας, μικρή ή μεγάλη βοήθεια.
  Κάθε ευρώ που προσφέρεται μετατρέπεται σε ΑΓΑΠΗ, σε περίπου 80 κράτη του κόσμου.
  Να προσεύχεστε να επεκταθεί αυτή η Αγάπη του Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα κράτη του κόσμου, να βρεθούν νέοι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι που να διακονήσουν τον Θεό και τα έθνη, χαρίζοντας τους ζωή και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s