Ανανέωση : Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και κήρυκας του Ευαγγελίου και της Χριστιανικής νεολαίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κ. Στέργιος Σάκκος. Καλή Ανάσταση ! Καλό Παράδεισο!


Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Στέργιος Σάκκος. 
Εκοιμήθη σήμερα εν Κυρίω ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, κ. Στέργιος Σάκκος. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος  της Ορθοδόξου Αδελφότητος “Χριστιανική Ελπίς”,  στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης  τη Δευτέρα  16 Απριλίου  στις 4 μ.μ. (συγκοινωνία από Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό προς Φίλυρο, γραμμή 64)  (http://oasth.gr/routes/route.php?ml=4 ).
Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί  από τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επισκέπτονται όλη την ημέρα τον Ι.Ν. Αναλήψεως της ΟΧΑ «Χριστιανική Ελπίς», στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ενώ εκατοντάδες ανεβαίνουν μέσα στη νύχτα προς το ναό,όπου βρίσκεται το σκήνωμα του σεβαστού δασκάλου και καθηγητού κ. Σάκκου για να συμπροσευχηθούν και να συνοδέψουν με θερμές προσευχές τη ψυχή του προς τη Βασιλεία των Ουρανών,όπου θα συναντήσει τον εκλεκτό αδελφό και συνεργάτη του κ. Παυσανία Κουτλεμάνη, ημέρα Αναστάσιμη, ημέρα Λαμπρή, στη χορεία των Αγίων και μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Καλή Ανάσταση, Καλό Παράδεισο !
Αναδημοσίευση από τις ΑΚΤΙΝΕΣ

Ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ για την κοίμηση του ομοτ. καθηγητού του ΑΠΘ κ. Στ. Σάκκου.

Αναπαύθηκε εν Κυρίω σήμερα, ανήμερα της Αναστάσεως, ο ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκαλος των Ορθόδοξων Χριστιανικών Αδελφοτήτων «Απολύτρωσις» και «Χριστιανική Ελπίς» κ. Στέργιος Σάκκος. Ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και ιδίως στη Μακεδονία, για τους αγώνες του κατά των αιρέσεων, τις αναρίθμητες εποικοδομητικές ομιλίες του πάνω σε θέματα Αγίας Γραφής και Πίστεως και το σχετικό συγγραφικό του έργο. Διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία κατηχητικό χριστιανικό έργο στη Θεσσαλονίκη και νεανικές κατασκηνώσεις στη Βέροια και στα Γρεβενά.

Ως ΣΦΕΒΑ, αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη τόσο για το γεγονός ότι ήταν θερμός συμπαραστάτης του εθνικού θέματος της Βορείου Ηπείρου και του αειμνήστου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κυρού Σεβαστιανού όσο και για το γεγονός ότι ενέπνευσε πλήθος ανθρώπων από τις Αδελφότητες της Απολυτρώσεως και της Χρ. Ελπίδος να συνδράμουν με ποικίλους τρόπους τους αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου.

Προσευχόμαστε ο Θεός να τον κατατάξει μετά των δικαίων και να αναπαύσει την ψυχή του. Από εκεί πάνω να εύχεται για τη συνέχιση του χριστιανικού έργου που ο ίδιος ξεκίνησε και για την ενίσχυση του Έθνους μας στις κρίσιμες μέρες που διερχόμαστε.

Πάσχα 2012, το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ

http://www.sfeva.gr/EABDCA23.el.aspx

Σημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής :

Ο σεβαστός δάσκαλος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του ΑΠΘ κ. Στέργιος Σάκκος, όργωσε την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας εκατοντάδες ομιλίες για να στηρίξει τους πιστούς στην Ορθόδοξη Πίστη. Περιόδευσε όλη την Ελλάδα, μίλησε σε ιερούς ναούς και αίθουσες, ταξίδεψε στη Γερμανία,στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες προκειμένου να κηρύξει την Ορθόδοξη πίστη στον Ελληνισμό.

Στη πρώτη περιπέτεια της υγείας του κ. Σάκκου, πέρσι το καλοκαίρι, ο αδελφός και συνεργάτης του κ. Παυσανίας Κουτλεμάνης είχε πει ότι πρώτα θα «πεθάνει», θα κοιμηθεί  αυτός και μετά ο δάσκαλος.

Τις μέρες αυτές της δεύτερης περιπέτειας της υγείας του, ο κ. Στέργιος Σάκκος ανέφερε  ότι θα κάνει Ανάσταση μαζί με τον αδελφό του και συνεργάτη του κ. Παυσανία. Και ο εν Τριάδι Θεός, ο αγαπών τους πιστούς του, ικανοποίησε την επιθυμία του αυτή και από σήμερα συνεορτάζει την Ανάσταση, μαζί με τον Αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό και τους εν Χριστώ αδελφούς του, στη Βασιλεία των Ουρανών.

Ο δάσκαλος και καθηγητής κ. Στέργιος Σάκκος, ιδιαίτερα αγαπούσε τη νέα γενιά, τους νέους, και ήταν αρχηγός σε πολλές κατασκηνώσεις από τη Φλώρινα μέχρι το Ζιάκα των Γρεβενών. Δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένη τη κατασκήνωση νέων στη Καστανούσα Σερρών. Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, σε μνήμη του μακαριστού αδελφού μας και κήρυκα του Ευαγγελίου και διδασκάλου, σας καλεί να προσφέρετε, εις μνήμη και ανάπαυση της ψυχής του, κάτι από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς σας, για την ολοκλήρωση της κατασκήνωσης της Καστανούσας, ώστε η ψυχή του να ευφραίνεται- μαζί με αυτή του κ. Παυσανία- από τα ουράνια σκηνώματα της Βασιλείας του Θεού.

Πληροφορίες για τον τραπεζικό λογαριασμό της ΟΧΑ Απολύτρωσις για τη κατασκήνωση στη Καστανούσα, μπορείτε να πληροφορείτε από τα παρακάτω τηλέφωνα ή από τις αίθουσες ομιλιών και το βιβλιοπωλείο. Μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας, υπέρ των κατασκηνώσεων νέων στη Καστανούσα, εις μνήμην Στεργίου Σάκκου, και στις ομιλίες ή στο βιβλιοπωλείο.

http://www.apolytrosis.gr/web/guest/drastiriothtes/omilies

http://www.apolytrosis.gr/web/guest/bibliopvleio

Ἐάν ἐπιθυμεῖτε νά ἐπικοινωνήσετε μαζί μας, μπορεῖτε:

  •  νά μᾶς τηλεφωνήσετε στά τηλέφωνα:

2310 270630 («Ἀπολύτρωσις»)

2310 270378 («Δημητρούλειον»)

2310 274518 (Βιβλιοπωλεῖο)

2310 677136 («Χρ. Ἐλπίς»)

 

http://www.apolytrosis.gr/web/guest/contact

Επιπρόσθετα, όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει, εις μνήμην και ανάπαυση της ψυχής του, και  στις ορθόδοξες ιεραποστολές , με τις οποίες συνδέονταν οι ΟΧΑ «Απολύτρωσις» και ΟΧΑ «Χριστιανική Ελπίς» , στην Ινδία, Μαδαγασκάρη, Καμερούν, Κονγκό, Κογκό Μπραζαβίλ και Μαλάουι ( πιθανόν να λησμονούμε κάποια ) , μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης ή του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης ή του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Πληροφορίες Εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Μακαρία η οδός η πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ.

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών

θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασι

ΖΩΗΝ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΟΣ.

About egolpion

«Ουδέποτε κάποια αίρεση νίκησε την Εκκλησία· απλώς πάντοτε μαίνεται, αλλά με το πέρασμα τού χρόνου γρήγορα καταλύεται» (Ιερά Παράλληλα, PG 95,1165,31).
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Ανανέωση : Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και κήρυκας του Ευαγγελίου και της Χριστιανικής νεολαίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κ. Στέργιος Σάκκος. Καλή Ανάσταση ! Καλό Παράδεισο!

  1. Παράθεμα: Μητροπολίτες, ιερείς, μοναχοί – ές, μέλη χριστιανικών αδελφοτήτων και χιλιάδες λαού προέμπεμψαν τη ψυχή του δασκάλου κ.Στέργιου Σάκκου π

Σχολιάστε