Πάλι θα φύγουμε μετά το «Χριστός Ανέστη» από την Εκκλησία ; Πάλι δεν θα τιμήσουμε τον Αναστημένο Κύριο ; Πάλι δεν θα ακούσουμε αυτούς τους υπέροχους Αναστάσιμους Ύμνους ; ( υπενθύμιση περσινού άρθρου )


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής εκφράζει τη λύπη του που, η πλειοψηφία των βαπτισμένων Ορθόδοξων Χριστιανών δεν κάθεται έστω και μια ώρα ( στον Όρθρο και τη Θεί Λειτουργία ) στους ορθόδοξους ναούς,το Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή ξημερώματα , για να τιμήσει τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Ιησού Χριστού και αντιμετωπίζει το γεγονός ως κοσμικό. Γιατί αντέχουν  το ξενύχτι στα κέντρα διασκέδασης,αλλά δεν μπορούν να ξενυχτήσουν ΜΙΑ ΜΕΡΑ κοντά στον Αναστημένο Χριστό ;   Με βεγγαλικά, βαρελότα, μαγειρίτσα, οβελία, με ρεβεγιόν,  ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ το κοσμοιστορικό γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου μας, που σηματοδοτεί και τη δική μας ανάσταση, εάν ακολουθήσουμε δρόμους μετανοίας, προσευχής και Μυστηριακής Ζωής. Αν δεν αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, τότε χάνει όλο το νόημα η ζωή μας και ερχόμαστε και φεύγουμε από το κόσμο, χωρίς προορισμό, και εξαφανιζόμαστε,όπως θέλουν οι ΑΘΕΟΙ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ.  Ευτυχώς,όμως, ΑΝΕΣΤΗ. Αληθώς Ανέστη. Αλλά και πάλι, εμείς παραμένουμε προσκολημμένοι στα γήινα, στα φθαρτά, στα υλικά, ( χρήματα, εξουσία, σπίτια, κόμματα-ιδεολογίες, ομάδες, εφήμερους έρωτες, ουσίες διάφορες κλπ ) γι’ αυτό και η ζωή μας γίνεται ΚΟΛΑΣΗ. Παραθέτουμε τους Αναστάσιμους Ύμνους, μήπως και συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει ΦΕΤΟΣ  να ΕΙΜΑΣΤΕ αυτή τη νύχτα της Ανάστασης, κοντά στον Αναστημένο Χριστό.

Α’ Κανόνας

Β΄Κανόνας

Γ΄Κανόνας

Δ΄ Κανόνας

Ε΄ Κανόνας

ΣΤ΄ Κανόνας

Ζ΄Κανόνας.

Η΄Κανόνας

Αναστάσεως Ημέρα

Christ is Risen! Χριστός Ανέστη!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΕΥΛΟΓΗΤΑΡΙΑ – RESURRECTION EVLOGETARIA

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής εκφράζει, για μια ακόμα φορά, την ανησυχία του, γιατί πολλοί Νεοέλληνες στρέφονται κατά του Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας, ακολουθώντας αιρέσεις, παραθρησκείες, ψευτοθρησκείες, νεοπαγανισμό και αρχαία ειδωλολατρία, μαγεία, αστρολογία, αποκρυφισμό, ανατολικές θρησκείες και αθεία. Εκφράζει την ανησυχία του γιατί οι περισσότεροι Νεοέλληνες έχουμε μια παραδοσιακή, τυπική σχέση με τον αληθινό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, σπάνια εκκλησιαζόμαστε και τυπικά κοινωνούμε, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μετάνοια και εξομολόγηση. Οι περισσότεροι νέοι αρέσκονται στο να ασχολούνται με τα κόμματα, τις ιδεολογίες, τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τα ξενύχτια, τους καφέδες, τους εφήμερους έρωτες αλλά δεν αφιερώνουν ούτε 5 λεπτά για να συνδέσουν τη ζωή τους με την ΑΛΗΘΙΝΗ, ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Και η Ελλάδα βουλιάζει, πρώτα ηθικά, και μετά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά.

Κάποτε κάποιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί νέοι είχαν τυπώσει μια αφίσα που έλεγε : Ή ΧΡΙΣΤΟΣ Ή ΧΑΟΣ. Πράγματι η κοινωνία μας σήμερα ζει το αποτέλεσμα της αποξένωσης των περισσοτέρων από εμάς από τον αληθινό Τριαδικό Θεό, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την προσευχή, από τα Μυστήρια. Έχουμε ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ και , εν μέσω οικονομικής κρίσης, προτιμούμε να δίνουμε προσοχή σε τσοντοDVD παρά στον Αναστάντα Ιησού Χριστό ! Έχουμε ( ή μας έχουν εγκλωβίσει ) εγκλωβιστεί και αποπροσανατολιστεί. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας. Δεν μένει με το ζόρι κοντά μας. Αλλά η εκούσια απομάκρυνσή Του τι θα σημάνει για τον καθένα μας, για την οικογένειά του, το κράτος μας, το έθνος μας ;

Που μας οδηγούν ΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΑΘΕΟΙ, ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ και οι νεοφανείς αμερικανόφερτες αιρέσεις ; Αφού κάλεσαν το κόσμο να ζει χωρίς Χριστό, χωρίς Εκκλησία, χωρίς Κυριακάτικο εκκλησιασμό, χωρίς μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, ΚΛΑΙΝΕ και οδύρονται ( σαν μυξοπαρθένες ) για το χάλι και την κατρακύλα της Ελλάδος. Αυτοί που εκπόρνευσαν τους νέους ανθρώπους, θρηνούν για τα δημιουργήματά τους. Αυτοί που διέλυσαν την ελληνική οικογένεια, θρηνούν για τους ανερμάτιστους νέους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί μπροστά στο χαζοκούτι και τα βιντεοπαιχνίδια της βίας, στα ναρκωτικά, στον αλκοολισμό, στην απελπισία, στην αυτοκτονία κλπ . Και συνεχίζουν καθημερινά να χύνουν ( από εφημερίδες, τηλεοράσεις, έντυπα, διαδίκτυο ) δηλητήριο κατά του Ιησού Χριστού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μόνο που σήμερα θα βουλιάξουν και αυτοί μαζί με τη λάσπη που εκτόξευαν για χρόνια.

Όσο η Ελλάδα και το ελληνικό έθνος περιφρονεί τον αληθινό Θεό και την Εκκλησία Του, όσο οι Έλληνες απομακρυνόμαστε  από έργα αγάπης, ελεημοσύνης, προσφοράς, όσο οι Έλληνες ζουμε μακριά από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο ζουμε με υποκρισία, με έλλειψη αγάπης, ανθρωπιάς, ευσπλαχνίας, συγχωρητικότητας για τους οικείους μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους και τους εχθρούς μας, θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε.

Κανένα εθνικό ή οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ, χωρίς πίστη στον Ιησού Χριστό ή όσο πολεμούμε, υβρίζουμε, περιφρονούμε τον Τριαδικό Θεό, την Ορθόδοξη Εκκλησία, την Παναγία, τους Αγίους, τους αγίους Γέροντες, τα Μυστήρια, τα ιερά και τα όσια... Ας γίνει η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αιτία θερμής προσευχής και μετάνοιας για όλο τον ελληνικό λαό. Ας προσευχηθούμε ο Αναστημένος μας Κύριος να φέρει την πολυπόθητη Ανάσταση και στο κράτος μας, στο έθνος μας, στα καθημερινά μας προβλήματα, αφού μάθουμε να τα κοιτάζουμε με προοπτική ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, μαθαίνοντας την αλφαβήτα της προσευχής και της συνειδητής, τακτικής Μυστηριακής ζωής.

Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής :

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Πάλι θα φύγουμε μετά το «Χριστός Ανέστη» από την Εκκλησία ; Πάλι δεν θα τιμήσουμε τον Αναστημένο Κύριο ; Πάλι δεν θα ακούσουμε αυτούς τους υπέροχους Αναστάσιμους Ύμνους ; ( υπενθύμιση περσινού άρθρου )

  1. Παράθεμα: Κίνηση για Πανελλήνια Ολονυκτία παράκληση και αγρυπνία στον Θεό και στην Παναγία. « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή

  2. Ο/Η Χρηστος Μπαρμπατσιαλος λέει:

    πολυ καλη προσπαθεια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s