Η χαρμολύπη του Σταυρού και το κτίσιμο του σχολείου Ορθόδοξης ενορίας του Τιμίου Σταυρού Κακερέρε Τανζανίας.


Η πένθιμη αυτή ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ήταν μέρα χαράς και πανηγυριού για τους εορτάζοντας χριστιανούς μας, της πολυπληθέστερης ενορίας του Τιμίου Σταυρού Κακερέρε, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ρουάντα.

Συμμετείχαν όλοι οι ιερείς της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Καράγκουε και Κυέρουας και πολλές γειτονικές Ενορίες με τους χριστιανούς τους τις χορωδίες και τα χορευτικά τους. Ο Πατριαρχικός Επίτροπος στο κήρυγμα του τόνισε την μεγάλη αγάπη του Χριστού για τον άνθρωπο, που τον έφερε στο κόσμο και τον ανέβασε στο Σταυρό. Προσκυνούντες σήμερα τον Ζωοποιόν Σταυρόν είμαστε πάνω στο Γολγοθά. καλούμαστε να μιμηθούμε την αγάπη του Ιωάννου του Θεολόγου, την μετάνοια του Ληστή και την ομολογία του Εκατοντάρχου. Και ενώ ο Σταυρός είναι πόνος, εμείς χαιρόμαστε, διότι ο Σταυρός οδήγησε στην Ανάσταση. Είναι η ελπίδα για την πορεία μας σ’ αυτή την ζωή και στην αιωνιότητα.

Μετά τελετή της Υψώσεως και την Θεία Λειτουργία έγινε Λιτάνευση του Σταυρού και ακολούθησε κοινή νηστήσιμη τράπεζα και γιορτή. Ο εφημέριος π. Αντώνιος έδειξε το οικόπεδο όπου παρακάλεσε να χτιστεί σχολείο για τα πολλά παιδιά της Ενορίας.


Ο Πατριαρχικός Επίτροπος είπε, ότι χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά εάν πιστεύουμε, ο Άγιος Θεός και η χάρη του Σταυρού μπορούν να κάνουν το θαύμα.

The Elevation of the Cross and the construction of the school in the Orthodox Christian parish of the Holy Cross of Kakerere, Tanzania. Mwinuko wa Msalaba na ujenzi wa shule hiyo katika parokia ya Kikristo ya Orthodox ya Msalaba Mtakatifu wa Kakerere, Tanzania.Kuzamuka k’umusaraba no kubaka ishuri muri paruwasi ya gikirisitu ya orotodogisi y’umusaraba mutagatifu wa Kakerere, Tanzaniya.

Ενισχυμένη η επιστροφή μας στη Μπουκόμπα 11/9/2021. Μαζί με την μαμά-Γεωργία Καραγιάννη από την Αρναία και η αδελφή Ελένη από το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά Αρναίας.

Φωτογραφίες από την υποδοχή στο Αεροδρόμιο της Μπουκόμπας. Διακρίνονται οι π. Σάββας, π. Αυγουστίνος, π. Σεραφείμ, Μοναχή Παρασκευή, π. Σπυρίδων, π. Πέτρος, Μοναχή Θεοδώρα, Αρχιμ. Χρυσόστομος, π. Νικόλαος, μαμά-Γεωργία, Μοναχή Ελένη, κ. Δορκάς και ο μοναχός Δημήτριος.

( https://www.facebook.com/profile.php?id=100055952163170 )

Massive baptism of 52 newly enlightened Orthodox Christians in Bukoba, Tanzania. Ομαδική βάπτιση 52 νεοφώτιστων Ορθόδοξων Χριστιανών στη Μπουκόμπα Τανζανίας.

IΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ » ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ»
( Για Μπουκόμπα, Τανζανίας )


ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
326/003429 – 04

IBAN: GR5101103260000032600342904
KΩΔΙΚΟΣ SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Πρόλαβε να βαπτιστεί προτού πεθάνει. ( Επισκοπή Μπουκόμπας Τανζανία )

This entry was posted in Africa, Bukoba -Tanzania, Bukoba- Μπουκόμπα Τανζανίας, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολική αδελφότητα Στα Ίχνη του Πατροκοσμά, Κύπρος - Cyprus, Μπουκόμπα Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία, Tanzania- Mwanza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Η χαρμολύπη του Σταυρού και το κτίσιμο του σχολείου Ορθόδοξης ενορίας του Τιμίου Σταυρού Κακερέρε Τανζανίας.

  1. Ο/Η paschalidou λέει:

    ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ! Παρακαλώ δέχεστε μεταχειρισμένη ένδυση και υποδιση για τις χώρες που έχουν ανάγκη ;

    Στις Πέμ, 16 Σεπ 2021 στις 5:34 μμ ο χρήστης Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Missão Ortodoxa – Missione

Σχολιάστε