Ιεραποστολικό ταξίδι του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου στη Βόρεια Ουγκάντα, σύνορα με Νότιο Σουδάν.


Την 16η Μαρτίου 2o11  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Καμπάλας κ.Ιωνά, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Μελέτιο Κούμανη και τον ορθόδοξο Βουλευτή κ.Θεόδωρο Sekikubo, μετέβη με κυβερνητικά αυτοκίνητα που παρεχώρησε η Προεδρία της χώρας, κατόπιν οδικού ταξιδίου 6 ωρών, στην περιοχή Lira της βορείου Ουγκάντας, κοντά στα σύνορα με το Σουδάν, όπου πριν λίγο καιρό ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από το Σουδάν, λόγω των εμφυλίων συγκρούσεων.

Κατά την άφιξή του επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Αθανασίου Αmutsa, την οποία είχε και παλαιότερα επισκεφθεί ο μακαριστός Πατριάρχης Νικόλαος ο ΣΤ΄ (1968-1986) ως Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως.

Συναντήθηκε με τους Ιερείς και τα στελέχη της ενοριακής κοινότητος, καθώς και με τον πρώτο γηγενή χριστιανό κ. Παύλο Μpima, ο οποίος σπούδασε ορθόδοξη θεολογία στην Ελλάδα το έτος 1963. Επίσης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του πρώτου ιεραποστόλου στην περιοχή, αειμνήστου π. Αθανασίου Αtim.

Εν συνεχεία η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε τα σχολεία και την Ενορία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Gulu, όπου ωμίλησε καταλλήλως στους μαθητές και ενημερώθηκε για τις ενοριακές δραστηριότητες, ενώ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τις μητέρες της ενορίας. Ακόμη ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και του οικοτροφείου, όπου συγκινηθείς από την «χαμαικοιτία» των μαθητών υποσχέθηκε την άμεση ανέγερση κοιτώνων με την βοήθεια ιεραποστολικών συλλόγων.

Αργά το βράδυ ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του επέστρεψαν στην πρωτεύουσα Καμπάλα μετα από πολύωρο ταξίδι.

( http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=596 )

 

ΜΚΟ Φως της Αφρικής, Light of Africa- Donate

Δείτε όλη την περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου στη Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα με τη θεμελίωση της πρώτης γυναικείας μονής της Αφρικής και την χειροτονία του πρώτου Αφρικανού Πατρ. Επιτρόπου για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Νότιο Σουδάν ( νέα ιεραποστολή )

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ. Visit of Greek Orthodox Patriarch of Alexandria and All Africa Theodoros ΙΙ in Orthodox Church ( mission ) of Uganda.

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα- Η Νέα Τηλεόραση Κρήτης στη Μαύρη Ήπειρο! ( 5 βίντεο )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s