Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χαράρε – Ζιμπάμπουε, στο Μπουρούντι, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Ινδονησία.


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής παρουσιάζει εικόνες και ειδήσεις από το πως γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, κυρίως στις ιεραποστολές, αλλά και σε άλλες Μητροπόλεις, από όπου έχει ενημέρωση. Θεωρούμε ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα έπρεπε να  είναι μέρα προβληματισμού για την αδράνεια πολλών τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και των περισσοτέρων Ορθοδόξων Χριστιανών τόσο για την Ιεραποστολή ( επανακατήχηση βαπτισμένων Ορθόδοξων Χριστιανών – Ευαγγελισμός των Εθνών σε 5 δισ ανθρώπους ) όσο και για την αντιαιρετική ενημέρωση, ειδικά για αιρέσεις -σέκτες  -παραθρησκείες  που έχουν εισβάλει στις ορθόδοξες χώρες και πλανούν τα έθνη, σύμφωνα με την προφητεία της Αποκάλυψης του Ιωάννη , κεφ 20: 7-9 «7. Και όταν τελεσθή τα χίλια έτη, λυθήσεται ο σατανάς εκ της φυλακής αυτού,8. και εξελεύσεται πλανήσαι τα έθνη τα εν ταις τέσσαρσι γωνίαις της γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ, συναγαγείν αυτούς εις τον πόλεμον, ων ο αριθμός αυτών ως η άμμος της θαλάσσης.9. και ανέβησαν επί το πλάτος της γης, και εκύκλευσαν την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην·«

Όλα τα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας έχουν τη ρίζα τους στην αλαζονεία του σύγχρονου ανθρώπου, στην απομάκρυνσή του από τον αληθινό Τριαδικό Θεό και την Εκκλησία Του, στη ρηχή προσέγγιση του Χριστιανισμού και τη μετατροπή του σε ιδεολογία από τις δεκάδες χιλιάδες σύγχρονες αιρέσεις, στην απόρριψη των Μυστηρίων και της εσωτερικής προσευχής, στα σύγχρονα αθεϊστικά και ψευτοθρησκευτικά ρεύματα αυτονόμησης του ανθρώπου από τον Θεό και την Εκκλησία Του.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιησού Χριστού έχει ρητή εντολή να «δημιουργεί» Αγίους πρώην ή  ισόβια εν μετανοία αμαρτωλούς , μέλη του Σώματος του Χριστού, μετόχους των Μυστηρίων και της διαρκούς  προσευχής ( Ματθ, 28:19 ) και όχι να προσπαθεί να λύσει διάφορα πολιτικά ή κοινωνικά προβλήματα, που θα λύνονταν, εαν ,παγκοσμίως,  η ανθρωπότητα μετείχε στο Σώμα του Ιησού Χριστού, την  Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού, πρέπει συνεχώς να μπολιάζει  στο κορμό της τους αδύναμους, αμαρτωλούς ανθρώπους όλου του κόσμου, να δημιουργεί ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Κάνουμε, όμως, την αυτοκριτική μας ; Ποια είναι η παρουσία της Ορθοδόξης Εκκλησίας παγκοσμίως, όταν οι αιρέσεις, οι ψευτοθρησκείες, οι παραθρησκείες κάνουν συνεχή προπαγάνδα με έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια ( και δορυφορικά ), διαδίκτυο ; Μπορεί, εύκολα, να βρει κάποιος και να  διαβάσει την Ορθόδοξη Ερμηνεία της Αγίας Γραφής σε όλες τις γλώσσες, όπως  βρίσκει χιλιάδες φανερές και κρυφές διαστρεβλώσεις του κειμένου της Γραφής σε δεκάδες αιρετικές ιστοσελίδες του διαδικτύου ; Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες που να ετοιμάζουν ιεραποστόλους, εντός και εκτός των ορίων τους ; Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που να προσεγγίσουν τις δεκάδες σχισματικές, αυτοαποκαλούμενες » ορθόδοξες» εκκλησίες σε όλο το κόσμο και να τις ενσωματώσουν, μετά από προσευχή και κατήχηση, στο Σώμα του Χριστού ; Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα έρθουν σε επαψή με τους προβληματισμένους αγγλικανούς, προτεστάντες ( πάστορες και πιστούς-ολόκληρες κοινότητες ) και να τους πείσουν ότι εμείς είμαστε η ΜΙΑ Εκκλησία και όχι ο Πάπας της Ρώμης ; Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα πλησιάσουν με αγάπη και κατανόηση όσους έχουν μπλέξει, είτε από οικογενειακή  παράδοση, είτε από άγνοια , με διάφορες αιρέσεις και να τους επιστρέψει στο Σώμα του Χριστού, την Ορθόδοξη  Εκκλησία ;

Είμαστε ευχαριστημένοι με τον αριθμό των Ορθοδόξων Χριστιανών που εκκλησιάζονται τακτικά ;

Είμαστε ευχαριστημένοι με τον αριθμό των Ορθοδόξων Χριστιανών που μετέχουν των Μυστηρίων συνειδητά και όχι παραδοσιακά ;

Είμαστε ευχαριστημένοι όταν οι αιρέσεις έχουν δεκάδες χιλιάδες μισσιονάριους και εμείς έχουμε 40-50  Ορθόδοξους ιεραποστόλους σε όλο το κόσμο ;

Είμαστε ευχαριστημένοι όταν μαθαίνουμε ότι το 2011 υπάρχουν χώρες που δεν έχουν – ακόμα – Ορθόδοξη Εκκλησία, ορθόδοξο ναό, ορθόδοξη ιεραποστολή, τη στιγμή που και οι πιο ακραίες αιρέσεις  έχουν μέλη σε όλες – σχεδόν- τις χώρες του πλανήτη  ;

Πως μπορούμε να γιορτάζουμε, όταν 6,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και όταν  από τα 350.000.000 Ορθόδοξους Χριστιανούς , το ποσοστό των συνειδητών και τακτικά εκκλησιαζομένων και μετεχόντων των Μυστηρίων μπορεί να φτάνει μόλις το  10% του συνόλου ( με αυξητικές τάσεις είναι αλήθεια τα τελευταία χρόνια – αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ;  ) !

Πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, όταν οι συζητήσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών αναφέρονται σε καθαρά διοικητικά θέματα ( δίπτυχα, αυτοκεφαλία, όρια εκκλησιών κλπ ) σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, όπου η τηλεόραση, το διαδίκτυο, διαπερνούν  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ  σύνορα, όρια και συνειδήσεις ;  Ποιο από τα θέματα των Συνόδων, τοπικών ή ΔΙΣ, ενδιαφέρει την κοινωνία ή τους νέους ; Η μόνη αναφορά θα είναι σε περιπτώσεις οικονομικών ζητημάτων ή εκλογής μητροπολιτών και το ενδιαφέρον θα περιοριστεί στο στενό κύκλο των εκκλησιαζομένων.

Πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, όταν βλέπουμε την Αγία Γραφή να τεμαχίζεται και να παρερμηνεύεται από τις διάφορες αιρέσεις και η Εκκλησία μας, η Ορθόδοξη Εκκλησία, να μην προστατεύει το ΒΙΒΛΙΟ της από τη συνεχιζόμενη παρερμηνεία ; Πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, όταν οι ελληνικές μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης – όταν ψάχνει να βρει κάτι κάποιος στο διαδίκτυο- στη πλειοψηφία τους ανήκουν σε ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ιστοσελίδες ; Το πρόβλημα δεν είναι να βρει κανείς σήμερα το κείμενο της Παλιάς Διαθήκης ή της Καινής, αλλά η ερμηνεία. Και εκεί οι αιρέσεις και οι νεοπαγανιστές και οι άθεοι κάνουν «θραύση», αφού δεν υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ της ΓΡΑΦΗΣ, με υπομνήματα των Πατέρων και των Συνόδων, στην ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει το βιβλίο της Εκκλησίας ;

Αν ανοίξει κανείς ιστοσελίδες Ορθοδόξων Εκκλησιών, μητροπόλεων, ενοριών, ΣΠΑΝΙΑ θα βρει ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ και απαντήσεις σε ερωτήματα πιστών ή ετεροδόξων. Και ακόμα πιο σπάνια θα βρει ξενόγλωσσο-πολύγλωσσο τμήμα για όσους κάθονται στην οθόνη του υπολογιστή και ψάχνονται στο διαδίκτυο να βρουν ΔΙΕΞΟΔΟ στα δικά τους ερωτήματα ή αδιέξοδα. Οι περισσότερες ιστοσελίδες απευθύνονται σε ΗΔΗ πεπεισμένους και περιέχουν δραστηριότητες του τοπικού μητροπολίτη, εορτές, πανηγύρεις, εγκυκλίους κλπ, αλλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ στη ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ κάτι που να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, σύντομες ομιλίες, σύντομα άρθρα , ερμηνεία χωρίων της Γραφής, αναίρεση διαφόρων πλανεμένων διδασκαλιών κλπ. Το ίδιο και με τα περισσότερα Ορθόδοξα περιοδικά, πλην λίγων περιπτώσεων, δεν προβάλλουν την Ορθόδοξη πίστη.

Αναμφισβήτητα, την Ορθόδοξη Εκκλησία την καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα, γι’ αυτό είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει να οδηγούνται στην Ορθοδοξία άνθρωποι, στη κυριολεξία, από το πουθενά. Και είναι ζητούμενο, στην εποχή μας, οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι των τοπικών Εκκλησιών να σπεύσουν, πρώτα από όλα, να αποκαταστήσουν τα διοικητικά ή ημερολογιακά σχίσματα που ταλαιπωρούν το Σώμα του Χριστού, με αγάπη και κατανόηση, όπως κάνουν στις συζητήσεις με τους ετεροδόξους. Επιπρόσθετα, πέρα από τους ατέρμονους ( και αδιέξοδους )  διαλόγους, καλό θα  ήταν να έχουν διάλογο και με τους απλούς ιερείς και πιστούς άλλων ομολογιών, δίνοντας τη μαρτυρία της Ορθοδόξου πίστεως. Αλλά, αυτό δεν γίνεται, ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος, πλην μεμονωμένων περιστατικών.

Επειδή η Ορθόδοξη Εκκλησία ( κι ας λένε οι διάφοροι τυχάρπαστοι εχθροί της ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ για να εκδίδει ( παγκοσμίως σε όλες τις γλώσσες – ΑΚΟΜΑ ) Ορθόδοξο περιοδικό κατήχησης, δεν έχει τα μέσα για ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ και ραδιόφωνα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, για να παρουσιάσει την ορθόδοξη ερμηνεία της Αγίας Γραφής, την Ορθόδοξη πίστη των Πατέρων ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Εκεί, αν δεν θέλει να προσβάλλει τους ετερόδοξους, ας κάνει ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ για τη διδασκαλία  της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τα άλλα δόγματα, χωρίς χαρακτηρισμούς, ώστε να μάθουν και τα απλά μέλη των άλλων χριστιανικών δογμάτων ( μέσω ίντερνετ ) τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις χιλιάδες χριστιανικές ομάδες.

Αυτά τα ( ξανα) γράφουμε, χωρίς να διεκδικούμε κανένα «αλάθητο», ως προβληματισμούς προς τους Πατριάρχες, Επισκόπους, ιερείς, μοναχούς και τους λαϊκούς, προς όλα τα μέλη της Εκκλησίας μας.  Οι τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες θα έχουν ΜΕΛΛΟΝ ( γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία , ως σώμα Χριστού, έτσι κι αλλιώς είναι ΑΙΩΝΙΑ ), αν δώσουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΒΑΣΗ στην ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ και στην αντιαιρετική ενημέρωση, αν πολλαπλασιάσουν το ΤΑΛΑΝΤΟ που τους δόθηκε από τους Αποστόλους για να το μεταδώσουν ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ( και όχι στους εκκλησιαζόμενους μόνο ) ( Ματθ, 28:19 )

Υ.Γ : Το άρθρο αυτό θα ανανεώνεται με ειδήσεις και εικόνες και από άλλες Ορθόδοξες ιεραποστολές και μητροπόλεις σε όλο το κόσμο, σχετικά με την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε- Sunday of Orthodoxy in Harare, Zimbabwe.

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε

Με θρησκευτικό δέος πραγματοποιήθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας στο καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε κατά το τυπικόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Εκτός από τα Μέλη της Ελληνικής Παροικίας, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που προέστει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, παρακολούθησαν ντόπιοι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε ,Ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Αιθίοπες και Λιβανέζοι.

Πρίν την Λειτανία των ιερών εικόνων ο Σεβ. κ. Σεραφείμ χειροτόνησε εις διάκονον τον τελειόφοιτον της Εκκλησιαστικής Σχολής Αλεξανδρείας ντόπιο αναγνώστη Γλαύκον Σιπάντα δίνοντας του το όνομα Γεώργιος διά να τιμηθεί το όνομα του νυν Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεωργίου διά την εξάχρονη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε ειδική δέηση διά τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνίας, την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισθέντων και τη προστασία του Περιβάλλοντος από την απειλή πυρηνικής καταστροφής, ως επίσης και διά τα θύματα στις εξεγέρσεις των νέων στις Αραβικές χώρες και την επικράτηση της ειρήνης και του τερματισμού του εμφυλίου σπαραγμού στην Λιβύη και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη θεολογική εορτή της Ορθοδοξίας κι υπογράμμισε τις μεγάλες ποιμαντικές ευθύνες που έχουν τα εκατομμύρια Ορθοδόξων πιστών για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα στη κρίση της εποχής μας που βιώνει η παγκόσμια κοινωνία.

Στη διπλανή αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Σπάρτη έγινε κι η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Αδελφότητας, ένα Σωματείο που διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην Παροικία, αλλά και στο θέμα διαφωτίσεως του εθνικού προβλήματος της Κύπρου. Μετά την ομιλία του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κλωστρή διά τα πεπραγμένα του έτους, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Σαγάνη, συνεχάρει τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου του διά το αξιόλογο έργο τους μεταφέροντάς τους και τις Πατριαρχικές ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’.

Μέσα επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε διά την εβδομάδα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και της εορτής της γυναίκας, έγιναν ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Αγίου Νεκταρίου με τη συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Γεωργίου Σαγάνη, των Ελληνίδων Κυριών κ. Διβάρης και κ. Ζεβερδινού, της Αρχόντισσας του Πατριαρχείου κ. Ψύλλου, του νέου Πρέσβη της Ελλάδος κ. Χρήστου Σαλαμάνη και στελέχη της Ιεραποστολής.

Μοιράσθησαν ρούχα και υποδήματα στις μητέρες και γραφική ύλη και υποτροφίες σε άπορα και ορφανά παιδιά. Τα ρούχα και τα υποδήματα τα οργάνωσε με εισφορές εθελοντών το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού με την αποστολή μεγάλου Κοντέϊνερ. Τις υποτροφίες τις παρέχουν ευσεβείς χριστιανοί από Ελλάδα και Κύπρο.


Στους χώρος του Ιεραποστολικού Κέντρου λειτουργεί Γυμνάσιο με 240 μαθητές και μαθήτριες που κτίσθηκε από τον γνωστόν Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και φέρει το όνομα του οσιομάρτυρα Ιεραποστόλου «Κοσμάς Γρηγοριάτης», όπου το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, με τη βοήεια εθελοντικών εισφορών το εφοδίασε με την αποστολή θρανίων και καρεκλών από την Κύπρο. Στο ίδιο Ιεραποστολικό Κέντρο λειτουργεί και Κλινική που εφοδιάσθηκε με τη βοήθεια πάλι των εθελοντών φίλων της Ιεραποστολής από την Κύπρο με ειδική ζυγιστική μηχανή για τα νεογέννητα.

Η μεγαλύτερη χαρά όμως και συγκίνηση που ζήσαμε όλοι μας μικροί μεγάλοι, νέοι, νέες, ιθαγενείς και φίλοι της Ιεραποστολής ήταν οι ευχαριστήριες ευχές που διαβάσαμε για την επιτυχία του ανοίγματος διατρήσεως για να έχουμε για πρώτη φορά στην περιοχή πόσιμο νερό για να εξυπηρετούνται περίπου 15,000 ιθαγενείς, και φυσικά οι απαραίτητες υποδομές παροχής νερού για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και της Κλινικής. Με γενναιόδωρη εισφορά του γνωστού Ιδρύματος «Ελενίτσας Λουκαϊδη Φυλακτή» από την Κύπρο μέσω του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καταπολεμήσεως της Μάστιγος της Πείνας με τη προσωπική ποιμαντική φροντίδα του Προέδρου του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, το μεγάλο όνειρο των χιλιάδων ντόπιων του τοπικού πληθυσμού έγινε πραγματικότητα. Οι ευγνώμονες ευχαριστίες των κατοίκων της Ζιμπάμπουε ήσαν συγκινητικές, τραγουδώντας και χορεύοντας, ευχαριστώντας το Θεό και τους ευεργέτες τους.

Η δόξα της Ορθοδοξίας στην Αφρική εκδηλώνεται με τη προσφορά της αγάπης μας προς τους πονεμένους αδελφούς μας και μάλιστα προς τα άπορα και ορφανά παιδιά.

( http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/news_articles.htm )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας, είτε απευθείας στο λογαριασμό της Μητρόπολης, είτε μέσω των Ιεραποστολικών Συλλόγων «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης » και «Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης «(εκπαιδευτική υιοθεσία )  Πληροφορίες ΕΔΩ.

Προσευχόμαστε να αξιώσει ο Θεός τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ να ξεκινήσει  μέσα στο 2011 Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στην Αγκόλα, όπου ήδη υπάρχει σχισματική «βυζαντινή» εκκλησία, μέλη της οποίας επέστρεψαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κογκό.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μπουρούντι-Sunday of Orthodoxy in Orthodox Church of Burundi.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπουζουμπούρας με την συμμετοχή πλήθους Aφρικανών , του Προξένου της Ελλάδος κ. Γεωργίου Κουκούλη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, Ελλήνων,  Ρώσων και Αιγυπτίων Ορθοδόξων.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων. Μετά την τελετή οι Ιερείς του Καθεδρικού Ναού διένειμαν ρούχα σε όλα τα παιδιά.

Στο Μπουρούντι σε ένα χρόνο 1.200 αφρικανοί ασπάσθηκαν την ορθοδοξία μεταξύ αυτών και ιερείς και πάστορες άλλων δογμάτων ενώ 4.000 κατηχούνται συστηματικά.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας , συνοδευόμενος από αφρικανούς συνεργάτες του, μετέβη στην περιοχή της Μπουραμάτας όπου οι «Γιατροί Καρδιάς» στήνοντας πρόχειρο ιατρείο στα Σχολεία της Μ.Κ.Ο. «Άνθρωποι Αγάπης», που έχει υιοθετήσει η Επισκοπή, προσέφεραν σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπάρχει Ιατρείο, το κοντινότερο βρίσκεται σε απόσταση 30 Κλμ με αποτέλεσμα πολλά παιδιά κυρίως να πεθαίνουν από απλές ασθένειες ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνα της Επισκοπής για την συγκέντρωση του ποσού των 250.000 Ευρώ προκειμένου να ανεγερθεί και εξοπλισθεί στην περιοχή Νοσοκομείο 100 κλινών δεδομένου ότι οι κάτοικοι ανέρχονται στις 10.000 και η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι η μόνη που μεριμνά για την περιοχή.

ΠΩΣ   ΜΠΟΡΩ   ΝΑ    ΒΟΗΘΗΣΩ:

Αρ. Λογαριασμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΙΒΑΝ:  GR1901101460000014629615205

Δικαιούχος :Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας.

Στην EUROBANK : 00260448710100205368

Δικαιούχος: Χειμωνέττος Βασίλειος (Σάββας) Επίσκοπος Μπουρούντι

( http://orthodoxbr.blogspot.com/2011/03/blog-post.html )

Προσευχόμαστε να αξιώσει ο Θεός τον  Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας κ.  Σάββα να ξεκινήσει  μέσα στο 2011 Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στην Ρουάντα, ένα κράτος βασανισμένο και ταλαιπωρημένο από πολέμους και αιρέσεις.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ινδονησία.

Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την Ακολουθία των Α Χαιρετισμών και από την Κυριακή της Ορθοδοξίας(Α Κυριακή των Νηστειών) από το Boyolali της Κεντρικής Ιάβας..

Ιδιαίτερο χρώμα στις ακολουθίες αυτές της Πρώτης Εβδομάδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής , έδωσε η παρουσία της πρώτης Ινδονήσιας Μοναχής Αγνής ,που επισκέπτεται αυτή την περίοδο τα Ορθόδοξα Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ιάβα.

Η Ακολουθία των Α Χαιρετισμών τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,όπου η Αδελφή Αγνή μίλησε κατάλληλα στους Ορθοδόξους της περιοχής .Ο Όρθρος , η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

Η Αδελφή Αγνή επισκέφθηκε επίσης και τον μικρό Ορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Kαρανγκσόνο.

(Οι λεζάντες με τους λατινικούς χαρακτήρες ,που υπάρχουν κάτω από κάθε φωτογραφία είναι γραμμένες από την μοναχή Αγνή.) Σε μεγένθυνση μπορείτε να τις δείτε στο μπλογκ των φίλων της Ορθοδοξίας στην Ινδονησία.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2011/03/o-boyollali.html )

Mιά διαφορετική Ιεραποστολική επίσκεψη στην Ορθόδοξη κοινότητα των Αγίων Θεοφανείων στην Τζακάρτα.

Ένα διαφορετικό γεγονός συνέβη την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 (Κυριακή του Ασώτου) στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τζακάρτας στην Ιάβα.Τον Ιερό ναό των Αγίων Θεοφανείων επισκέφτηκε για πρώτη φορά η πρώτη Ορθόδοξη Ινδονήσια μοναχή Αγνή.Η επίσκεψη αυτή συμπεριλαμβάνεται στην μικρή περιοδεία της Μοναχής Αγνής στις Ορθόδοξες Κοινότητες και στα Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ιάβα.Μετά την Θεία Λειτουργία η μοναχή Αγνή μίλησε στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας για την Ορθόδοξη Πίστη ,ιδιαιτέρως δε για το Πρόσωπο της Θεοτόκου.

Η Μοναχή Αγνή, πρώην παστόρισσα Προτεστάντισσα ,έγινε Ορθόδοξη από τον π.Χρυσόστομο Μanalu και την πρεσβυτέρα Ελισάβετ.Εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρώτη Ορθόδοξη Μονή στο Medan της Σουμάτρας.Η ρασοφορία της έγινε το Φεβρουάριο του 2009 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ.Ιγνάτιο Δ΄στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτας.

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2011/03/5.html )

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Χόνγκ Κόνγκ η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος, ο οποίος προς της Απολύσεως εξήγησε στούς πιστούς, πού είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, το νόημα του εορτολογικού θέματος της ημέρας και την σημασία της λιτανεύσεως των ιερών εικόνων.

Ακολούθησε η Λιτάνευσις των ιερών Εικόνων και η ανάγνωσις αποσπασμάτων από το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία το εκκλησίασμα έψαλλε σε διάφορες γλώσσες τον ύμνο: “Τις Θεός μέγας”.

Μετά τό πέρας της ιεράς Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία.

On Sunday March 13, the Orthodox Community in Hong Kong celebrated the “Sunday of Orthodoxy”.

The celebration took place at Saint Luke Orthodox Cathedral. Metropolitan Nektarios of Hong Kong and Southeast Asia served the Divine Liturgy of Saint Basil the Great. The service concluded with the triumphant procession, with parishioners holding the Holy Icons.

Many faithful attended the services and chanted the hymns of the feast in various languages. What we celebrate on the Sunday of Orthodoxy?

On the first Sunday of Great and Holy Lent we celebrate the Triumph of Orthodoxy by commemorating the end of the iconoclastic controversy and the restoration of the icons to our Church by the Empress Theodora in 843, on the first Sunday of Lent that year. It is also the celebration in honor of the martyrs and confessors who struggled for the faith, appropriate for Lent when we are striving to imitate the martyrs by means of our self-denial through fasting.

( http://s354358420.onlinehome.us/2011/03/sunday-of-orthodoxy-in-hong-kong/ )

Donations- support Orthodox Mission in Asia.

SUNDAY OF ORTHODOXY IN PHILIPPINES ( photos )

( http://s354358420.onlinehome.us/2011/03/sunday-of-orthodoxy-in-philippines/ )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s