Η Ορθοδοξία στην Κορέα.Σύντομη ιστορική αναδρομή.Oι 24 προστάτες Άγιοι της Εκκλησίας της Κορέας ,των οποίων Άγια Λείψανα φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Καπυόνγκ


Ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας κ.κ.Σωτήριος (νύν Μητροπολίτης Πισιδίας) και ο τωρινός Μητροπολίτης Κορέας κ.κ.Αμβρόσιος.

Η Χερσόνησος της Κορέας.

Γεωγραφικα στοιχεία.
Η Κορεατική Χερσόνησος είναι μια χερσόνησος στην Ανατολική Ασία. Εκτείνεται νότια για περίπου 684 μίλια (1.100 km) από την ηπειρωτική Ασία στον Ειρηνικό Ωκεανός και περιβάλλεται από την Ιαπωνική Θάλασσα (λέγεται επίσης και Ανατολική Θάλασσα) στα ανατολικά, την Δυτική Κινεζική Θάλασσα στα νότια, και την Κίτρινη Θάλασσα στα δυτικά, και το Στενό της Κορέαςσυνδέει τις δύο πρώτες υδάτινες περιοχές. Μέχρι το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μια ενιαία πολιτική οντότητα της οποίας το έδαφος σχεδόν συνέπιπτε με την Κορεατική Χερσόνησο. Από την κατάπαυση του Κορεατικού Πολέμου το 1953, το βόρειο μισό έχει καταληφθεί από τηνΒόρεια Κορέα, ενώ το νότιο μισό έχει καταληφθεί από την Νότια Κορέα.
Θρησκεία
Στη χώρα ισχύει καθεστώς θρησκευτικής ελευθερίας, οι θρησκευτικές όμως πεποιθήσεις των κατοίκων είναι τόσο ποικίλες, ώστε παρατηρούνται διαφορές ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Η πλειονότητα των κατοίκων (48,6%) είναι πιστοί του χριστιανισμού, ο οποίος εισήχθη σχετικά πρόσφατα στην Κορέα και εκπροσωπούν τη στροφή της χώρας στα δυτικά πρότυπα. Το 47,4% των κατοίκων – και κυρίως οι γυναίκες – είναι πιστοί του βουδισμού. Άλλες μικρότερες θρησκευτικές ομάδες είναι των κομφουκιανιστών (3%, κυρίως άνδρες), των σαμανιστών (0,8%), οι οποίοι απαντούν κυρίως στις αγροτικές περιοχές, και των οπαδών της θρησκείας τσοντόγκιο (0,2%), η οποία συνδυάζει στοιχεία του βουδισμού, του κομφουκιανισμού, του χριστιανισμού και του ταοϊσμού. Το 1963 εισήχθη στη χώρα η Τάνγκγκα Χακχόε (Κοινωνία Δημιουργίας Αξιών και Γνώσης) του Ιάπωνα βουδιστή Νιτσιρέν, ο οποίος έζησε το 14ο αιώνα. Η θρησκεία αυτή τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές, οι οποίοι ανήκουν κυρίως στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις των μεγάλων πόλεων.

Σύντομη Ιστορική αναδρομή.

Η ιστορία της Ορθοδοξίας στην Κορέα ξεκινά το 1900, όταν το Πατριαρχείο Ρωσίας στέλνει ιεραποστολικό κλιμάκιο επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ρώσος Ιεραπόστολος Αρχιμ.Chrysanth Shehtkofsy.Eτσι στις 17 Φεβρουαρίου του 1900 τελείται η πρώτη Θεία Λειτουργία στην κατοικία του Ρώσου Πρόξενου στην Σεούλ.

Περισσότερα στοιχεία στο ιστολογιο -Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.

http://filoierapostolisumatras.wordpress.com

Orthodox Church of Korea ( Μητρόπολη Κορέας )

This entry was posted in Ασία, Asia, Νότια Κορέα, Korea and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s