Καλή Ανάσταση σε εσάς και στους κεκοιμημένους σας ! Που είναι, θάνατε, το κεντρί σου ;


Ξέρω ότι και σήμερα βασανίζεσαι ! Πολλά τα προβλήματα, οικογενειακά,οικονομικά, αρρώστιες, θάνατοι… Ξέρω ότι προσπαθείς να τα καλύψεις με διάφορους τρόπους, αλλά όλα αυτά είναι χωρίς νόημα, αν δεν υπάρχει Χριστός και Ανάσταση. Τα πλούτη σου, τα σπίτια, τα αμάξια, τα κινητά, οι διασκεδάσεις,τα φαγητά, το ποτό, η εκκωφαντική μουσική, το αχαλίνωτο-απρόσωπο σεξ,τα ταξίδια, κάθε τι που κάνεις ( ή θα κάνεις -ω ) σήμερα , έχουν ένα τέλος, αργά ή γρήγορα. Τίποτα δεν θα πάρουμε μαζί μας. Αν κάτι μας συνοδέψει, μετά θάνατον, είναι η αγάπη, η συγχωρητικότητα προς τους άλλους, ένα χαμόγελο, η ανεξικακία, η διάθεση συναδέλφωσης, η ταπεινή καρδιά, η προσφορά, η πίστη στον αληθινό Τριαδικό Θεό. Αν δεν υπάρχει Χριστός και Ανάσταση και Αιώνια Ζωή,είμαστε αξιολύπητοι και πρόσκαιροι. Αν υπάρχει Χριστός και Ανάσταση, τότε θα δούμε τη ζωή μας με άλλη ματιά ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ. Και, ευτυχώς, υπάρχει και Ιησούς Χριστός , ο Θεός μας, υπάρχει και η Ανάστασή Του. Αν μπορέσουμε, σήμερα, να ρίξουμε τα λέπια των ματιών μας, τότε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία δεν είναι η «βραδινή έξοδος»μας , δεν είναι «κοινωνική υποχρέωση» ή «κοινωνική εκδήλωση», δεν είναι βαρελότα και κροτίδες ,δεν είναι «πέντε λεπτά πριν, πέντε λεπτά μετά», αλλά είναι μια ΝΕΑ ΑΠΑΡΧΗ για να κατακτήσουμε την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ, ένα βήμα αθανασίας και αιώνιας μακαριότητας, όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα ζούμε στη νέα άφθαρτη κτίση του Τριαδικού Θεού. Καλή Ανάσταση, αδελφέ μου, και σήμερα και αύριο και πάντα. Οι Άγγελοι, οι Άγιοι μας, οι κεκοιμημένοι μας, η θριαμβεύουσα Εκκλησία θα είναι ( και σήμερα) παρόντες.  Να είσαι και σύ, να συναντήσεις τον Αναστημένο, Ζωντανό μας Κύριο Ιησού Χριστό. Σε περιμένει, αδελφέ μου. Και αν δεν πας, πάλι θα χτυπήσει ξανά και ξανά τη πόρτα της ψυχής σου  μέχρι να Τον συναντήσεις ! Καλή Ανάσταση,αδελφέ μου !

Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος.Χριστός γάρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο.Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων.

Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες

cebcceb52

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Καλή Ανάσταση σε εσάς και στους κεκοιμημένους σας ! Που είναι, θάνατε, το κεντρί σου ;

  1. Ο/Η soulful λέει:

    Καλή Ανάσταση αδερφέ…

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Καλή Ανάσταση! Και όσοι νήστευσαν και όσοι δεν νήστευαν ας χαρούν σήμερα ! Αναστήθηκε ο Χριστός και νικήθηκε ο θάνατος ! Χαρείτε και δοξολογείστε τον Θεό μέσα στις ολόλαμπρες εκκλησιές απόψε το βράδυ.

    Αξίζει να μείνουμε ΟΛΟΙ στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ( 1,5 ώρα ) για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για το υπέρτατο δώρο της Ανάστασης. Γιατί στη Θεία Λειτουργία βρίσκονται ( μέσα στη πρόθεση ) και οι νεκροί μας, των οποίων οι ψυχές ζουν, και τα σώματά τους θα αναστηθούν στη Δευτέρα Παρουσία, σε ένα ανακαινισμένο, άφθαρτο σύμπαν !

    Δόξα τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι εις στους απεράντους αιώνες.
    Δόξα στην Αγία Ανάστασή Σου, Κύριε.

Σχολιάστε