Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Νότια Αφρική ( 25η Μαρτίου, Μεγάλη Εβδομάδα )


Ιεραποστολική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου στη Νότια Αφρική από την 20 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου 2010 για να συνεορτάσει την 25 Μαρτίου και τη Μεγάλη Εβδομάδα με τους χιλιάδες Έλληνες, Ελληνοκυπρίους και ντόπιους Ορθοδόξους Νοτιοαφρικανούς.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής θα παρακαλουθεί και θα ενημερώνει ( ανά τακτά χρονικά διαστήματα ) την ιεραποστολική αυτή επίσκεψη. Θλιβόμαστε γιατί διάφορες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μας δεν θα μας επέτρεψαν τη συχνότερη ανανέωση του μπλογκ και την κάλυψη των ιεραποστολικών περιοδειών του Πατριάρχη σε Αιθιοπία και Σουδάν. Ειδικότερα το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία αναφέρει μεταξύ των άλλων :

Ποιμαντική επίσκεψη στην Νότιο Αφρική θα πραγματοποιήσει από την 20η Μαρτίου έως την 5η Απριλίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, προκειμένου να ευρεθή πλησίον των χιλιάδων Ελληνοκυπρίων και γηγενών ορθοδόξων κατά τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως αυτής ο Μακαριώτατος θα παραστεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, θα συναντήσει τις Πολιτειακές Αρχές της Ν. Αφρικής, τις ελληνικές και αιγυπτιακές διπλωματικές αντιπροσωπείες, τα μέλη των ελληνικών Κοινοτήτων, θα επισκεφτεί ιεραποστολικά κλιμάκια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, θα πραγματοποιήσει ιερατική σύναξη των Κληρικών, θα τελέσει τις ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος και της Λαμπρηφόρου Αναστάσεως και θα εγκαινιάσει νεόδμητο ευαγές εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Περισσότερα στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία.

This entry was posted in Archbishopric of Johannesburg and Pretoria- South Africa - Mητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε