Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αξώμης ( Αιθιοπία ) στο Τζιμπουτί ( Ρομφαία )


Από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία πληροφορούμαστε για την ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτη Αξώμης κ. Πέτρου στο Τζιμπουτί , μια από τις 4 χώρες της Μητρόπολής του. Στις χώρες αυτές ο χριστιανισμός ( κυρίως μονοφυσίτες ) αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εξαιτίας του μουσουλμανικού φανατισμού ( Αιθιοπία, Σομαλία ) και της απαγόρευσης ( Ερυθραία ), ενώ πρόβλημα αποτελεί η εμφάνιση στη περιοχή εκατοντάδων αμερικανόφερτων αιρέσεων. Προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να οδηγήσει πολλούς κατοίκους των χωρών αυτών στην Ορθόδοξη πίστη ή να τους στεριώσει σε αυτήν, δια πρεσβειών της Παναγίας. Πιστεύουμε ότι, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, θα βρεθούν ορθόδοξοι ιεραπόστολοι και ιερείς ντόπιοι, που θα βοηθήσουν τη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας  και του Μητροπολίτη Αξώμης.

Το Σάββατο 4 Απριλίου ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος έφτασε εις την επαρχία του, όπου έγινε δεκτός με χαρά από το αγαπημένο του ποίμνιο.

Το βράδυ συναντήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο με τα μέλη της Διακομματικής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ελλάδος με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Έλσα Παπαδημητρίου και εκπροσώπους των Ελληνικών Κομμάτων Βουλευτές κ.κ. Λεβέντη και Σκυλάκο, όπου παρέθεσε επίσημο δείπνο, παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβεως της Ελλάδας κ. Μ. Δαρατζίκη, των Πρόεδρων της Κοινότητας και των Ελληνικών συλλόγων. κ.α. Αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα.

Την επομένη, Κυριακή 5η Απριλίου τρ. έ. ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε αεροπορικώς δια το Τζιμπουτί, προκειμένου να παραστεί στην άφιξη του αεροσκάφους C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε πλήρωμα για τη φρεγάτα «Ψαρά» που βρίσκεται στον Περσικό κόλπο συμμετέχοντας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για αντιμετώπιση της πειρατείας, καθώς και ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τους προσφυγικούς καταυλισμούς της μικρής αυτής χώρας, προσφορά του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και του Δντου του, Ταξιάρχου κ. Δημητρίου Μακρατζάκη, την οποία θα διανείμει η Ιερά Μητρόπολις Αξώμης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας του Τζιμπουτί και την Ελληνίδα Πρόξενο Ερ. κα Βιργινία Γεωργαλή.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ανήλθε κατ’ αρχήν στην ισπανική φρεγάτα «Atalanta» και κατόπιν στην Ελληνική Φρεγάτα «Ψαρά» και ευλόγησε τους 198 Έλληνες ναύτες, συνοδευόμενος από τους Πρέσβεις της Ελλάδος, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, τους Προξένους του Καναδά, της Ισπανίας, τους εκπροσώπους της Κυβερνήσεως του Τζιμπουτί, τους Ναυάρχους των Νατοικών δυνάμεων, τον Δκτη των Φρεγατών Ναύαρχο Τσέκη, εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ και δημοσιογράφους.

Επί του πλοίου τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Αρχιπλοίαρχος Παπανικολάου, Αρχηγός Επιχειρήσεων του ΓΕΝ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους 198 ναύτες και έδωσε αναμνηστικά δώρα και εικόνες.

Ακολούθως οι παριστάμενοι μετέβησαν στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Τζιμπουτί, επισκέφτηκαν τα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητος και του Ελληνικού Προξενείου όπου παρετέθη δεξίωση.

Ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε επί τριήμερο στο Τζιμπουτί και αναχώρησε για Αιθιοπία για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και το Άγιο Πάσχα.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2312&Itemid=2 )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Αξώμης , ας στείλουν την αγάπη τους είτε μέσω του Ι.Σ Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, είτε μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, που συνεργάζονται με τη Μητρόπολη Αξώμης.  Πληροφορίες  εδώ

This entry was posted in Ethiopia ), Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Αξώμης ( Αιθιοπία, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε