Μια πόρνη μπροστά στο … Ξύλο της Ζωής !


Τι δουλειά έχει μια … ΠΟΡΝΗ μπροστά στο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στους Αγίους Τόπους, στα Ιεροσόλυμα ;

ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ που ξεδιψούσε …

Η ΜΑΡΙΑ, Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ,ΜΕΣΑ ΣTO ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΟΛΗ, ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ…Η ΜΑΡΙΑ, ΤΟ ΤΣΟΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, TΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ!

ΟΜΩΣ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΞΕΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ…ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ [ στον ναό], ΕΝΩ ΑΥΤΗ, ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ… ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ…—-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ!!! ΝΑΙ, ΚΑΛΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ….ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΟΧΙ KAI ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ??—- ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ??

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ…ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ,ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ!!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ‘ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ’ ΜΙΑ ‘ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΜΕΝΗ’??? ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΑΣ??

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ Η ΠΟΡΤΑ TOY ΝΑΟY ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ…ΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΗΤΑΝΕ ΒΕΒΗΛΩΣΗ TOY XΩΡΟΥ, ΤΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ!!! TOTE, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ- ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ»!!! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ! ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ!!

ΤΟΤΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΕΔΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ??

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ…ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΕNA ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ  Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ .

ΛΕΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ,[ ΑΓ. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ], ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟΣ Ο ΠΟΘΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ-ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: -ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ..!!! ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ!! ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΟΘΟ!!! ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ, ΑΥΤΗ Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΔΙΨΑ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ!! ΟΜΩΣ… ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΕΡΟ: ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ, ΨΕΥΤΙΚΟ, ΗΤΑΝ ΩΣΤΟΣΟ, ΚΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ «ΠΟΛΥΤΙΜΟ» γι’ αυτήν !!!

ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΓΙΑΤΙ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, M’ AYTO TO ΨΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ, ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓIA ZΩΗ, ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ EΚΑΝΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ...ΚΙ ΑΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΩΡΑ ΘΟΛΑ…ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΒΟΣ ΠΟΘΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ .. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΒΟΣ ΠΟΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ...Η ΜΑΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ ..ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ …ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ!!!

ΤΟΤΕ,ΒΛΕΠΕΙ OTI AYTO ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΨΑΧΝΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ!!! ΕΝΑ ΑΓΓΙΓΜΑ, ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΑΛΗΘΙΝΟ- ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ,–ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΝΑ ΠΑΡΕΙ—…Η ΜΑΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ..!!! Η ΜΑΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ-, ΝΕΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!

Η ΜΑΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΠΟΛΥ–ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ!…Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ!!… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!…ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΖΩΗ: ΕΚΕΙ, ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!! ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ZΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ … ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ.. Η ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ… ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΕΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΕΙ.. ΚΙ ΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ , ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΗΣ…!

ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ…ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ…
ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ‘ΚΥΡΙΟΥΣ’ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!

του π. Σιλουανού Β.

(  http://alhthia.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html )

ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

THΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ….ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ??? ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ???? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ?? ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΟΟΣ?? ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΙΛΟΥΜΕ?? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ?? ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ? ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ??… ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΤΕ , ΠΑΛΙΑ??, ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ??? ΤΕΛΙΚΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΑ… ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΜΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΜΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ… ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ …

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ… ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΥΡΟ, ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ : ‘’ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» ΚΙ ΟΧΙ ‘’ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»…OXI, ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Σ’ ΕΜΑΣ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!!!…..

ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ?? ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ… Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ -ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ[‘’ΑΛΗΘΙΝΗ»] ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ: ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ!!!! ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Σ΄ ΕΜΑΣ ΖΩΗ ΑΛΗΘΙΝΗ!!ΕΤΣΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΦΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ- ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ??? ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Σ’ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ??

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ[Σταυροπροσκύνησης] ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ‘’ΑΚΗΔΙΑΣ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Σ’ ΕΜΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!…ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.. Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ Σ’ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!! ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ… Ή ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!

ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ…ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!!![ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ]

Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ π. ΠΟΡΦΥΡΙΟ… ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΡΙΟΥ…ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ…

ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ: »κάποτε, τότε που ζούσα στα Καλλισια, γύριζα στο μοναστήρι μετά από αρρώστια κι η κυρά- Μαρία, η τσομπάνισσα, ήρθε να με πάρει με το γαϊδουράκι. Στο δρόμο την ρώτησα-Κυρά Μαρία, πως πάνε οι ομορφιές, τα λιβάδια, τα χρώματα, οι πεταλούδες, τ’ αρώματα, τ’ αηδόνια??-τίποτα, μου λέει, δεν υπάρχει τίποτα.-Ναι?? της λέω. Μάιος μήνας και δεν υπάρχει τίποτα??—Τίποτα! μου απαντάει…..Σε λίγο τα συναντάμε όλα αυτά, λουλούδια, ευωδιές, πεταλούδες.

-Ε, κυρά-Μαρία, τώρα τι λες??

-Α, δεν τα είχα προσέξει!!

Προχωρώντας φτάσαμε στα πλατάνια. Τ’ αηδόνια χαλούσαν τον κόσμο.

-Κυρά-Μαρία, μου είπες ψέματα!!

-Όχι, μου λέει. Δεν τα είχα προσέξει καθόλου!!!

– Κι εγώ …στην αρχή ήμουν ‘’χοντρός», δεν καταλάβαινα… Μετά ο Θεός μου έδωσε αυτό το δώρο, την χάρη,….και τότε όλα άλλαξαν!!..»’

http://alhthia.blogspot.com/2009/03/to.html )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s