Ελπιδοφόρες βαπτίσεις παιδιών στο Ορφανοτροφείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κογκό – Μπραζαβίλ


Στο τελευταίο τεύχος του Ορθόδοξου ιεραποστολικού περιοδικού ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, του Ιεραποστολικού Συλλόγου ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ της Πάτρας διαβάζουμε αυτή τη συγκινητική ανταπόκριση του Ορθόδοξου Ιεραποστόλου π. Θεολόγου, από το Κογκό – Μπραζαβίλ. Αυτά τα νέα παιδιά αποτελούν την ελπίδα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, αφού εμείς οι Νεοέλληνες φαινόμαστε αδιάφοροι ή αδρανείς στο να μεταδώσουμε στα έθνη τον θεολογικό πλούτο της Ορθόδοξης πίστης, Θεολογίας και Ζωής. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αρκετοί Νεοέλληνες, επηρεασμένοι από διάφορα ιδεολογικά ρεύματα, αιρέσεις και παραθρησκείες, να πολεμούν την ιστορία τους, τη γλώσσα τους και την Εκκλησία, στην οποία προστρέχουν χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα έθνη και τις φυλές , παρά την έλλειψη μέσων  σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικά μέσα, σε Μέσα Μαζικής ενημέρωσης.

Ας ακούσουμε όμως την αφήγηση του π. Θεολόγου :

Όποτε πηγαίνω στο Dolisie , μένω σε ένα δωματιάκι δίπλα στο Ορφανοτροφείο. Συχνά ακούω ψαλμωδίες από τις αγγελικές φωνές των μικρών. Ο ναός της Αγίας Ειρήνης, που είναι δίπλα, τους δίνει την ευκαιρία να παρακολουθούν με προσήλωση τις ακολουθίες, αλλά κυρίως να μαθαίνουν, να αντιγράφουν και να συνοδεύουν τους ψάλτες η την χορωδία.

Τα ορφανά μας ζήτησαν από μόνα τους να βαπτισθούν. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία του. Πήραμε επίσης την έγκριση των κηδεμόνων τους. Με την διεύθυνση του ορφανοτροφείου αποφασίσαμε να βαπτίσουμε μόνον τα μεγάλα και από αυτά όσα ήσαν σε θέση να παρακολουθήσουν την κατήχηση. Παλαιός κατηχητής ο Αλέξανδρος, υπάλληλος του ορφανοτροφείου και αναγνώστης, ανέλαβε την προετοιμασία τους. Βαπτίσθηκαν δέκα τρία παιδιά: δώδεκα, ένδεκα και δέκα χρονών την 17ην Ιουλίου. Τα ονόματα τους: Ευστάθιος, Ιωάννης, Δημήτριος, Βασίλειος, Νικόλαος, Χρήστος, Κύριλλος, Αθανάσιος, Άγγελος, Χαρίτων, Γαβριήλ, Μιχαήλ και Στέφανος, κατά ηλικία αρχίζοντας από τον μεγαλύτερο. Έλαμπαν τα μάτια τους από την χαρά. Έλαμπαν και τα πρόσωπα τους από την Θεία Χάρη.

Γιορτή στο ορφανοτροφείο. Μεγαλύτερη γιορτή την Κυριακή που λειτούργησα και μετάλαβαν Σώμα και Αίμα Χριστού. Έχουν μάθει να μην ζητούν. Αυτή τη φορά είχαν την άδεια και ζήτησαν να διακονούν στο Ιερό. Το επιθυμούσαν από καιρό Κανονίσαμε με τους διακονητές και εναλλάξ ανά δυο θα αναλάβουν υπηρεσία.

Άλλωστε τα περισσότερα έχουν εκφράσει το όνειρό τους να γίνουν ιερείς. Προσευχόμαστε και εμείς να τους ευλογήσει ο Κύριος να στελεχώσουν μελλοντικά την Ορθόδοξο Εκκλησία του τόπου τους.

Από το περιοδικό ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, που εκδίδει ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» , Μιαούλη 68, 26222, Πάτρα . e-mail : protoklitos@gmail.com

Όσοι αδελφοί επιθυμούν να στηρίξουν τα όνειρα, την εκπαίδευση, τις προοπτικές των ορφανών παιδιών στο Κογκό – Μπραζαβίλ, στο Ντολιζιέ, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού συλλόγου Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ της Πάτρας, στη παραπάνω διεύθυνση . Πληροφορίες στην ενότητα :  Ορθόδοξες ιεραποστολές , πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε .

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ελπιδοφόρες βαπτίσεις παιδιών στο Ορφανοτροφείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κογκό – Μπραζαβίλ

  1. Ο/Η π Παντελεήμων λέει:

    Σταλαγματιές δροσιάς είναι τα άρθρα σου για τους ευλογημένους αποστόλους του Χριστού μες στον φλογμό της γενικής αδιαφορίας.
    Τέτοια νέα μόνο χαρά μας δίνουν.
    Ζει το ευαγγέλιο της ανάστασης του Χριστού ακόμα και θα ζει αιώνια στην οικουμένη.

    Καλό μεσημέρι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s