Ανάγκη για αποπεράτωση ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στο Κολουέζι Κογκό.


Στην  Ιεραποστολική εκπομπή της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2009 του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, φιλοξενούμενος της εκπομπής ήταν ο Ορθόδοξος ιεραπόστολος , Επίσκοπος Κολουέζι Κογκό π. Μελέτιος Γρηγοριάτης, ο οποίος, εκτός των άλλων, εξέφρασε την επιθυμία να ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΩΡΗΤΕΣ για την αποπεράτωση ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη περιοχή του Κολουέζι.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, αφουγκραζόμενο την αναγκαιότητα αυτή, καλεί τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω συντονισμένων προσπαθειών Μητροπόλεων και ενοριών,  να συνεισφέρουν απλόχερα στην ολοκλήρωση του Νοσοκομείου στο Κολουέζι. Όσοι αδελφοί το επιθυμούν, ας στείλουν την αγάπη τους στην Ορθόδοξη Επισκοπή Κολουέζι μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε μέσω του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες στην ενότητα :  Ορθόδοξες Ιεραποστολές, πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

Στην εκπομπή αυτή ο Επίσκοπος Κολουέζι Κογκό π. Μελέτιος εξέφρασε την αγωνία του για τους λαούς της Αφρικής, λόγω των εκατοντάδων αμερικανόφερτων ( και όχι μόνο ) αιρέσεων και παραθρησκειών, που σκορπούν σύγχιση και διάσπαση στον χριστιανικό κόσμο και στους κατοίκους των αφρικανικών κρατών. Αυτό ας γίνει μάθημα σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς για το μεγάλο κακό της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού, που προκαλούν οι νεόκοπες προτεσταντικές και πεντηκοστιανές ομάδες, που καταργούν τα Μυστήρια. Και , με παρερμηνείες της Γραφής και αλλοπρόσαλλες διδασκαλίες και εκστατικές πρακτικές, παραπλανούν τα έθνη ! Κι εμείς τι κάνουμε για να προστατεύσουμε τους λαούς ;  Τι κάνουμε για σταματήσουμε αυτή τη Βαβέλ των αιρέσεων , των ψευτομεσσιών, ψευτοπαστόρων  και ψευτοπροφητών ; Τι κάνουμε για να σταματήσουμε τους αυτόκλητους » ευαγγελικούς» , που διακηρύττουν      «έτερα ευαγγέλια»  στα έθνη ;  Ως πότε οι λαοί, οι συνάνθρωποί μας,  θα είναι έρμαια των ευαγγελικών, προτεσταντικών, πεντηκοστιανών ομάδων, των μορμόνων,των αντβεντιστών, των ψευτοχαρισματικών, των ψευτοθρησκειών και της εταιρίας «Σκοπιά»  , που καταργούν όλα τα Μυστήρια, την πνευματική άσκηση, τη ταπείνωση και όλα όσα έφερε η θρησκευτική » μεταρρύθμιση»  ;  Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά πολύ προσεκτικά και ας δώσουμε βαρύτητα στην Ορθόδοξη επανακατήχηση του ελληνικού έθνους και των σλαβικών λαών, στην Ορθόδοξη Εξωτερική ιεραποστολή και την αντιαιρετική ενημέρωση, σε όλες τις γλώσσες, με Ορθόδοξη ερμηνεία της Γραφής, με απόψεις και ερμηνείες των Συνόδων και των Πατέρων της Εκκλησίας. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η προσευχή μας, αυτή είναι η διακονία που πρέπει να φέρουμε, με το έλεος και τη χάρη του Θεού, εις πέρας.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s