Έκκληση για στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Αξώμης ( Αιθιοπία )


Από το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου μεταφέρουμε την επιστολή και έκκληση του Μητροπολίτη Αξώμης κ. Πέτρου για στήριξη των χιλιάδων ορφανών που συντηρεί η Μητρόπολη στην Αιθιοπία. Η Μητρόπολη Αξώμης περιλαμβάνει άλλες 3 χώρες, εκτός της Αιθιοπίας, την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Τζιμπουτί. Πιστεύουμε και προσευχόμαστε ώστε και στις 4 αυτές χώρες να εγκατασταθούν Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι και , εκτός από το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο, να οργανώσουν και Ορθόδοξη κατήχηση των λαών. Στο τέλος του άρθρου θα εξηγήσουμε τους λόγους που επιβάλλουν μια τέτοια κίνηση.

104_30

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

κατ’ αρχήν επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά δια την πολύτιμη συμπαράσταση σας προς το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης και τον δυστυχισμένο λαό της Αιθιοπίας.

Επί τριάκοντα έτη αγωνιζόμενοι εις τον πολύπαθο αυτόν αμπελώνα εις ον μας έταξε να υπηρετήσουμε Θεόν και ανθρώπους, Κύριος ο Θεός, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την παράδοση των σχέσεων της Ελληνορθόδοξου Εκκλησίας, όχι μόνο με την Αιθιοπική (μονοφυσιτική)  εκκλησία, αλλά κυρίως να συνδράμουμε και να ανακουφίσουμε τον πολύπαθο Αιθιοπικό λαό.

Με την βοήθεια του Θεού και την συνδρομή σας, μαζί με την συμπαράσταση ορισμένων φίλων, μετρημένων στα δάχτυλα της μιάς χειρός, κατορθώσαμε να βοηθήσουμε πέντε χιλιάδες ορφανά και άρρωστα παιδιά και συν τοις άλλοις ακόμη, να αγοράσουμε και να προσφέρουμε το 3ο πούλμαν για την μεταφορά των ορφανών και απόρων παιδιών του οικοτροφείου, προς και από το σχολείο, αλλά και την Εκκλησία μας, που πολλά εξ αυτών απαρτίζουν την εκκλησιαστική μας χορωδία.

Σας έχω αποστείλει σχετικώς, ελάχιστα που έχουν γραφεί εκ μέρους κοινοτήτων και συλλόγων.

Εν όψει των επικειμένων θείων εορτών της Χριστιανοσύνης, που είμεθα υποχρεωμένοι εκ του Δομήτορος της πίστεως μας να εκδηλώσουμε και πάλιν εμπράκτως την αγάπη, δια της βοήθειας προς τον πάσχοντα και ενδεή συνάνθρωπο, απευθύνομαι και πάλιν στην αγάπη σας και τις μεστές φιλάνθρωπων αισθημάτων καρδίες σας, δια την ενίσχυση του φιλανθρωπικού μας έργου, αναμένοντες οιανδήποτε προσφορά δια την συνέχιση του.

Επί δε τούτοις, σας εύχομαι από καρδίας πλούσια την ευλογία του καλού μας θεού και διατελώ μετ’ απείρου ευγνωμοσύνης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Γέρων Αξώμης Πέτρος

Υ.Γ   Να σημειώσουμε, σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρες, περίπου 6.000.οοο άτομα υποφέρουν στην Αιθιοπία, λόγω της ανόδου των τιμών των τροφίμων και βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της πείνας, του υποσιτισμού και του θανάτου. Είναι χρέος όλων να βοηθήσουμε τη Μητρόπολη Αξώμης στο έργο της.

(   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9597&pubid=1921139 )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Μητρόπολης Αξώμης , ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία είτε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία από το περιοδικό :

(  https://ierapostoli.wordpress.com/2008/12/31/ierapostolikos_taxydromos/ )

Απευθυνόμενοι στο σεπτό μας Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να τονίσουμε τη σημασία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στις χώρες αυτές που αποτελούν τη Μητρόπολη Αξώμης. Σύμφωνα με τελευταία στατιστικά στοιχεία στην Αιθιοπία ( ίσως και στις γειτονικές χώρες ) έχει αυξηθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός ( οι ίδιοι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι έχουν φτάσει το 50% του πληθυσμού της Αιθιοπίας, τα στατιστικά τους περιορίζουν στο 35% περίπου,)  ενώ  η αιθιοπική εκκλησία, ανήκουσα στις μονοφυσιτικές εκκλησίες, έχει περιοριστεί στο 43%( από 70-80% πριν 25 χρόνια ) , ενώ οι  στατιστικές δίνουν ένα 18%  του πληθυσμού να έχει ενταχτεί σε μια από τις χιλιάδες προτεσταντικές ή πεντηκοστιανές ομάδες που έχουν εισέλθει στη χώρα, εκμεταλλευόμενες τη δυστυχία και τη δύσκολη θέση του αιθιοπικού λαού, για να αποκτήσουν νέους οπαδούς ή πλασιέ θρησκευτικών ιδεών,  πειθήνια όργανα «παστόρων» ή «μεσσιών» ή «χαρισματικών» ή «θρησκευτικών εταιρείων» !

Κατά συνέπεια, είναι χρέος – πλέον – του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να μεταδώσει και τον Ιησού Χριστό σε όσους αλλόθρησκους το επιθυμούν, αλλά και να προσφέρει στον αιθιοπικό λαό ( και τους ανθρώπους και των 3 άλλων χωρών ) την αληθινή πίστη, ώστε να μην παρασύρονται από τηλευαγγελιστές, τηλεπάστορες, ψευτομεσσίες, ψευτοποιμένες και έναν χριστιανισμό χωρίς Μυστήρια, χωρίς ταπείνωση, χωρίς πνευματική άσκηση. Ο Θεός να φωτίσει τους λαούς των 4 χωρών ώστε να βρουν τον αληθινά ζωντανό Χριστό και το αιώνιο Σώμα Του, την Εκκλησία, μακριά από αιρέσεις, ψευτοθρησκείες και παραθρησκείες.   Και χρέος των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων να εκδώσουν βιβλία ( σε χιλιάδες αντίτυπα ) στις τοπικές γλώσσες ( πχ αραβικά ή αιθιοπικά  κλπ ) όπου να εξηγούν τη Ορθόδοξη πίστη ( απλά και εκλαϊκευμένα ) και τη φοβερή διαστροφή του Χριστιανισμού από τις αμερικανόφερτες αιρέσεις.

This entry was posted in Ethiopia ), Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Αξώμης ( Αιθιοπία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Έκκληση για στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Αξώμης ( Αιθιοπία )

  1. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο για την Ιεραποστολή που δημοσιεύεται στο φόρουμ Άνθος Ορθοδοξίας.

    ( http://www.anthosorthodoxias.net/forum/viewtopic.php?p=8123#8123 )

    Είναι αρκετά διαφωτιστικό και πρέπει όλοι μας να προσευχηθούμε ώστε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή να έχει τη δική μας βοήθεια και συμπαράσταση.

  2. Ο/Η ΕΥΓΕΝΙΑ λέει:

    Ειμαστε μια Ορθοδοξη Χριστιανικη οικογενεια Ελληνων με ηδη 2 παιδακια που ζουμε και εργαζομαστε στην Ελβετια. Θα θελαμε να υιοθετησουμε παιδακι απο την Αιθιοποια παρεχοντας οικογενειακη γαληνη, ολοκληρωτικη φροντιδα και Ορθοδοξη κατηχηση οπως ακριβως παρεχουμε στα παιδια μας. Ειναι εφικτη αυτη η επιθυμια και πως θα μπορουσαμε να βοηθηθουμε προς τη σωστη κατευθυνση; Ευχαριστουμε θερμα

  3. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Καλημέρα.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν γνωρίζουμε εάν αυτό είναι εφικτό
    και με ποιες διαδικασίες. Θα πρέπει να απευθυνθείτε απευθείας στη Μητρόπολη Αξώμης,
    ώστε να ενημερωθείτε έγκυρα για τις διαδικασίες υιοθεσίας του αιθιοπικού κράτους.

    Στείλτε επιστολή ή φαξ στη Μητρόπολη Αξώμης
    Holy Archdiocese of Aksum ( Greek Orthodox Metropolis )
    P.O.Box 571, Addis-Ababa ETHIOPIA
    Τηλ. – Φαξ: +251-111226459, +30210-6745511

Σχολιάστε