Διαβάστε το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου ( Οκτ – Δεκ 2008 ) )


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου, με ενδιαφέροντα, επίκαιρα, χριστουγεννιάτικα και ιεραποστολικά άρθρα. Ανάμεσα στα άλλα υπάρχουν ιεραποστολικά νέα από Γκάνα, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας , Λόβετς Βουλγαρίας, Βεράτι Αλβανίας, Ζιμπάμπουε, Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας, Ινδία, Μπουρούντι, Μαλάουι, Πολωνία. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και ακούγονται εκκλήσεις από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και ιεραποστολές, από τη στιγμή που η Ορθόδοξη Εκκλησία ( παγκοσμίως και αντίθετα από τα διαδιδόμενα σε Ελλάδα και Κύπρο ) είναι από τις φτωχότερες ( αν όχι η φτωχότερη από όλες τις χριστιανικές ομολογίες και τις άλλες θρησκείες ) σε οικονομικά μέσα και με τον οβολό του απλού Ορθόδοξου πιστού ( τον δικό σας οβολό ) προσπαθεί να δημιουργήσει υποδομές εκκλησιαστικές, αλλά και εκπαιδευτικές, φιλανθρωπικές κλπ.

104_01

104_02

Τις επόμενες μέρες θα φιλοξενήσουμε, αν θέλει ο Θεός,  στο μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής  άρθρα από όλες τις Ιεραποστολές, μέσα από τις σελίδες του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου.  Από αυτά που μας εντυπωσίασαν είναι οι βαπτίσεις 2.640 νεοφωτίστων αδελφών μας στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας μέσα στο 2008, καθώς και η φροντίδα σε 5000 παιδιά από τη Μητρόπολη Αξώμης της Αιθιοπίας. Για όσους βιάζονται να μάθουν, ας διαβάσουν αναλυτικά τον Ιεραποστολικό Ταχυδρόμο, μέσα από το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθόδοξου Ιεραποστολής, που έχει παραρτήματα, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία σε πολλές πόλεις της Νότιας και Κεντρικής Ελλάδος.

(   http://www.ierapostoli.gr/periodiko/104/Ierapostolikos_Taxidromos_104.pdf )

Θα θέλαμε, ενόψει της νέας, ευλογημένης -ελπίζουμε- ιεραποστολικής χρονιάς, όχι μόνο να διαβάσετε τις ειδήσεις και τα ιεραποστολικά νέα, αλλά να βιαστείτε να προσφέρετε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία, είτε στους λογαριασμούς τραπέζης. Αυτό το μπλογκ δεν έχει σκοπό – το τονίζουμε – να θρέψει την περιέργεια κάποιων ή την «αλαζονεία»  κάποιων άλλων , αλλά να γίνει μοχλός αγάπης, ευαισθητοποίησης, συμπαράστασης, αλληλεγγύης στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και ιεραποστολές, για τη προώθηση του εκκλησιαστικού, εκπαιδευτικού και φιλανθρωπικού τους έργου, με σεβασμό στις αντιλήψεις των ανθρώπων, με διάθεση αγαπητική και όχι ιμπεριαλιστική, επεκτατική, «μισσιοναριστική», χωρίς προσωπικές  βλέψεις και ιδιοτέλειες , χωρίς να κρύβονται πίσω πολιτικά ,εθνικά, οικονομικά ή ιδεολογικά κίνητρα!

Στόχος είναι μόνο η δόξα του Θεού και η αγάπη προς τον πλησίον, οποιουδήποτε χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος, χωρίς προσμονή ανταπόδοσης, επιβολής, υποταγής σε σκοπιμότητες θρησκευτικές ή πολιτικές.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε οπαδούς μιας θρησκείας, δεν θέλουμε να φτιάξουμε πειθήνια μέλη ή ισόβιους πλασιέ χριστιανικών και παραχριστιανικών σεκτών, ψευτοποιμένων, ψευτοχαρισματικών, ψευτομεσσιών, ψευτοπροφητών, τηλεπαστόρων, τηλευαγγελιστών !

Επιθυμούμε να δώσουμε ζωή, αγάπη σε όλο το κόσμο  και ( σε όσους θέλουν ) την εν Χριστώ ελευθερία της Ορθόδοξης  πίστης, της αγάπης, της ταπείνωσης, της προσευχής, της Μυστηριακής ζωής, της ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ !

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσας, Φαρσάλων ) :

Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.


( http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )


(    https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

Διαβάστε και το επίκαιρο, λόγω Χριστογέννων, άρθρο :

«ΔΙΕΛΘΩΜΕΝ ΔΗ ΕΩΣ ΒΗΘΛΕΕΜ…»

(    http://www.ierapostoli.gr/2008/Xristougenna_2008.php )

This entry was posted in Ασία, Asia, Αφρική, Africa, Αλβανία - Albania, Βουλγαρία - Bulgaria, Γκάνα, Ghana, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Μαλάουι,Malawi, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Πολωνία -Polonia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s