Ιεραποστολικά Νέα από την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστούν.


Στο νέο τεύχος του  τριμηνιαίου Ορθόδοξου ιεραποστολικού περιοδικού ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης ( αποστέλλεται και αυτό ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον Ορθόδοξο χριστιανό το ζητήσει ) μαθαίνουμε ιεραποστολικά νέα από την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστούν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γκάνας γιόρτασε φέτος τα 25 χρόνια της, με λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις. Προσευχόμαστε στο Τριαδικό Θεό να ευλογήσει ακόμα περισσότερο την Επισκοπή Γκάνας, να οδηγήσει και άλλους Γκανέζους στην Ορθόδοξη πίστη, να αναδείξει πνευματικά αναστήματα που θα διακονήσουν τον λαό της Γκάνας και θα βοηθήσουν την Ιεραποστολή και σε γειτονικά κράτη. Προσευχόμαστε και για το λαό της Ακτής Ελεφαντοστούν, ώστε να βρει στο πρώτο Ορθόδοξο ναό που ανοικοδομείται, Αγάπη, Αλήθεια, Ζωή, Χαρά Χριστού,Μυστηριακή ζωή, σωτηρία, Αιωνιότητα.

Επιστολή του Επισκόπου Γκάνας κ. Δαμασκηνού.

Αγαπητέ Πρόεδρε και εν Χριστώ αδελφέ κ. Βάιε Πράντζο
Αγαπητοί και εν Χριστώ αδελφοί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Διά της παρούσης επιστολής σας διαβιβάζω τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τριάκοντα προσφάτως βαπτισθέντων στην Ιερά Επισκοπή μας, προς ενημέρωση των αναδόχων.

Σας διαβιβάζω φωτοτυπία του εν λόγω καταλόγου, τον οποίο μου δώσατε τότε.

Συν τούτω, σας γνωρίζω ότι προσφάτως επισκέφθηκα την Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου διευθέτησα μετά του αρχιτέκτονος και εργολάβου, τα του Ιερού Ναού σχέδια και έθεσα θεμέλιο λίθο την 11η Σεπτεμβρίου 2008.

Λεπτομερείς πληροφορίες περί του κόστους και της πορείας των εργολαβικών εργασιών θα σας δώσω ερχόμενος συν Θεώ στην πατρίδα και επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη, περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση
και θερμές ευχαριστίες
Ο Γκάνας Δαμασκηνός

Μικρό Σχόλιο :
1. Ο Ι. Ναός στην Ακτή του Ελεφαντοστού θα ανεγερθεί από κοινού, με δαπάνες της Αδελφότητας μας και της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, από δωρεά ευσεβούς αδελφού από την Αθήνα. Θα είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ι. Ναός στη χώρα αυτή. Την Αδελφότητα μας ενδιαφέρει το άνοιγμα της Ορθοδόξου Ιεραποστολής σε νέες χώρες και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.

2. Όσοι από τους δωρητές θέλουν να συμβάλουν στις βαπτίσεις και να δώσουν δικά τους ονόματα, δεχόμαστε προσφορές.

3. Το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Υιοθεσίας στην Γκάνα σχεδόν ολοκληρώθηκε. Μένει μόνο ένα παιδί.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να αναλάβετε τα έξοδα της βάπτισης ενός νεοφωτίστου ή να συμμετέχετε σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής υιοθεσίας, καλύπτοντας τα έξοδα σπουδών κάποιου νέου, παιδιού ή φοιτητή. Τέτοια προγράμματα υπάρχουν σε πολλές Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Όσοι επιθυμούν μια τέτοια συμμετοχή, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από την Αδελφότητα ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Γκάνας, σε Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστούν, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής . Πληροφορίες εδώ :

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης
ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ 6( ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ 6),

ΤΚ 54622, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΤΗΛ. 2310 279910
1. Εμπορική τράπεζα 80765011

2. Αγροτική τράπεζα 215-04-0043 33-71

3. ΕΘΝΙΚΗ 256/ 480006-09

4. EYROBANK 206/ 0101257390

(   http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html )

ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η Α.Θ.Μ

(   http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=215 )

This entry was posted in Côte d'Ivoire- Ακτή Ελεφαντοστούν, Αφρική, Africa, Γκάνα, Ghana, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s