Σημαντικά γεγονότα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, σε Θεσσαλονίκη ( εικόνα Άξιον Εστί ) και Αθήνα ( Ιεραποστολικό Σεμινάριο ).


Δύο σημαντικά γεγονότα για την Ορθόδοξη Εκκλησία θα λάβουν χώρα, αύριο Σάββατο, το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη έρχεται ως ευλογία για το δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό  από το Άγιο Όρος η εικόνα της Παναγίας ( Άξιον Εστί )και στην Αθήνα ξεκινά το φετινό Ιεραποστολικό Σεμινάριο του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. Καλούνται οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι να συμμετέχουν στα δύο αυτά γεγονότα, τιμώντας την Παναγία και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Πληροφορίες θα δείτε παρακάτω καθώς και ένα προσωπικό σχόλιο στο τέλος της ενημέρωσης :

1) «Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ  ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 Στις 13 Οκτωβρίου αρχίζουν οι εορταστικὲς εκδηλώσεις γιὰ τὴν εορτὴ του πολιούχου της Θεσσαλονίκης μας αγίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Μυροβλύτου, καὶ τὴν συμπλήρωση 100 χρόνων απὸ τὴν απελευθέρωσή της.

Στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου θα γίνει στο χώρο προ του Λευκού Πύργου η επίσημη θποδοχὴ της Ιεράς Εικόνος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ», η οποία μεταφέρεται απὸ την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ὄρους με πολεμικὸ πλοίο. Την θαυματουργὸ Εικόνα θα υποδεχθούν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ὁ Κλήρος, οι Αρχὲς του τόπου, και ο ευσεβὴς Λαός. Το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» θα μεταφερθεί λιτανευτικώς στον Ιερὸ Ναὸ του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεσθούν η επίσημη Δοξολογία και ο μέγας πολυαρχιερατικὸς Εσπερινός.

 Προσκαλούνται όλοι να μετάσχουν στο σημαντικὸ αυτὸ γεγονὸς της τοπικής μας Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2012/10/1981-13.html

Ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας για την έξοδο της Εφέστιας Ι. Εικόνας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ

«Το Άγιον Όρος, μέσα στη χιλιόχρονη ιστορία του, πάντοτε συνέπασχε και ήταν αρωγός του θεοφιλούς λαού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.

Θέλοντας και στις μέρες μας να βοηθήσει πνευματικά και ηθικά τον βαθιά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και των τοπικών φορέων της πόλεως, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, την κατ’ εξαίρεσιν έξοδο της εφεστίου θαυματουργού Ι. Εικόνος τού «Άξιον Εστίν» από την 13η μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2012 στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Την Ι. Εικόνα θα συνοδεύει σύσσωμος η Ι. Κοινότης του Αγίου Όρους. Τα τυχόν έσοδα εκ του Ιερού Προσκυνήματος θα διατεθούν αποκλειστικώς για τα συσσίτια της Εκκλησίας».

Εν Καρυαίς, τη 11η Οκτωβρίου 2012

http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2012/10/2023.html

 2)   Και αυτόν τον χρόνο ξεκινά ( ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 18.00 ), πρώτα ο Θεός, το Ιεραποστολικό Σεμινάριο που διοργανώνει το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σεμινάριο αφορά όσους ενδιαφέρονται ( ιερείς, μοναχούς, λαϊκούς ) να βοηθήσουν την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή.

Πληροφορίες διαβάστε στο παρακάτω άρθρο :

https://ierapostoli.wordpress.com/seminario_2012/

3) Πρόσκληση της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης για τη 1η μηνιαία ιεραποστολική της σύναξη, τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 10:30 πμ, στην αίθουσα της Αδελφότητας.

Με τη χάρη του Θεού, ξεκινάμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. τις μηνιαίες συνάξεις φίλων και μελών της Αδελφότητάς μας. Αυτή την Κυριακή θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε δύο ιεραποστόλους της αφρικανικής γης, τον π. Ερμόλαο Ιατρού, ο οποίος διακονεί στο Μαλάουι, και τον π. Πολύκαρπο Αγιαννανίτη, ο οποίος ευαγγελίζεται το λαό της Μαδαγασκάρης.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας στην πρώτη αυτή ιεραποστολική σύναξη αλλά και στη Θεία Λειτουργία που θα προηγηθεί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, έναντι της Αγίας Σοφίας.

 http://ierapostoles.gr/?p=3745

Υποσημείωση :  Το γεγονός της άφιξης της Ιεράς Εικόνας του Άξιον Εστί συγκινεί τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας !

Εκείνο που μας λυπεί θα είναι η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ στις τιμές προς τη Παναγία και τον Άγιο Δημήτριο. Οι κύριοι αυτοί, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, θα δώσουν ακόμα ένα ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΟΟΥ «ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ» και «ΘΕΟΣΕΒΕΙΑΣ» ( για τα μάτια του κόσμου ), και στη συνέχεια θα πάνε στη Βουλή και θα ψηφίσουν τα μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των Ελληνικών Οικογενειών και των παιδιών τους, ιδίως των Τρίτεκνων, των Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων  !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/08/genniseis_sok/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/05/sxedio_eksontosis_ellinos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/03/peitharxeia_theos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/29/daimonismos_politikoi/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/28/hrodis_prothipourgos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/18/genoktonia_hellas-2/

Ένα να γνωρίζουν : όποιος ΑΛΗΘΙΝΑ λατρεύει τον Τριαδικό Θεό, όποιος θέλει να τιμήσει τη εικόνα της Παναγίας και τον Άγιο Δημήτριο, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ( με όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος ) τα Ηρωδιανά μέτρα εξόντωσης των παιδιών των Ελλήνων ! Το να μπεις σε μια πομπή για να σε βλέπουν οι ψηφοφόροι, το να κάνεις ψεύτικες μετάνοιες και υποκλίσεις, δεν είναι αρεστά στο Θεό !  Γραμματείς και  Φαρισαίοι βουλευτές, τάφοι άδειοι, κεκονιαμένοι εξωτερικά, μέσα γεμάτοι ακαθαρσίες, δεν θα ντραπείτε πάλι να παίξετε το παιχνίδι του «καλού χριστιανού» ;

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Σημαντικά γεγονότα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, σε Θεσσαλονίκη ( εικόνα Άξιον Εστί ) και Αθήνα ( Ιεραποστολικό Σεμινάριο ).

  1. Ο/Η Ελευθερία λέει:

    Μπράβο που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους….Θα προσκυνήσουν υποκριτικά οι «ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ» πολιτικοί δίνοντας ρεσιτάλ «ευσέβειας» και σε λίγες μέρες θα ψηφίσουν τα μέτρα εξόντωσης νηπίων (Ηρώδη) και γερόντων…

    Και το χειρότερο: Το βράδι θα πάνε στις Μασονικές στοές τους, θα φορέσουν τις ποδίτσες και θα κάνουν τους γνωστούς όρκουσ στον πραγματικό θεό τους, τον εωσφόρο, του οποίου τα παραγγέλματα εκτελούν!

  2. Ο/Η MANOS λέει:

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ Ο ΚΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΒΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ,,,,,,,,,,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ..ΜΑΝΟΣ ΚΑΝΙΤΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σχολιάστε