Ξεκίνησε η Ιεραποστολική Περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Κονγκό.Επίσκεψη στην Επισκοπή Κατάγκας ( στο χώρο «μαρτυρίου» του π. Κοσμά Γρηγοριάτη )! Mission Trip of Orthodox Patriarch of Alexandria in Congo !


Επίσημη ποιμαντική και ιεραποστολική επίσκεψη στις εκκλησιαστικής Επαρχίες της κεντρικής Αφρικής (Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, Ιερά Επισκοπή Κατάγκας, Ιερά Επισκοπή Μραζαβίλ και Γκαμπόν) πραγματοποιεί η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, από 12ης Οκτωβρίου έως 3 ης Νοεμβρίου 2012.

 

Αρχίζοντας από την Ιερά Επισκοπή Κατάγκας, ο Μακαριώτατος αφίχθη το πρωί της 12ης Οκτωβρίου ε.ε. στο αερολιμένα της πόλεως Lubumbashi της επαρχίας Κατάγκας, στό κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγ. Αθανάσιος».

Την ΑΘΜ υπεδέχθησαν ο επιχώριος Επίσκοπος, Θεοφιλέστατος κ. Μελέτιος, ο επίτ.Πρόξενος της Ελλάδος κ.Γεράσιμος Ντούνης, κληρικοί κρατικοί αξιωματούχοι και πλήθος χριστιανών.

Ακολούθως, μετέβησαν στη πόλη Κολουέζι, στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας, όπου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ετελέσθη Δοξολογία επί τη αφίξει του Μακ.Πατριάρχου. Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Θεοφιλ.κ.Μελέτιος καλωσόρισε τον Σεπτό Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας και εξέφρασε την χαρά, την τιμή άλλα και την αφοσίωση στην Ορθοδοξία και τον Θρόνο του γηγενούς Χριστεπωνύμου πληρώματος.

Αντιφωνών, ο Μακαριώτατος εξεδήλωσε την συγκίνηση Του για την κατά πρόσωπον κοινωνία με τους πιστούς και αγαθούς αφρικανούς αδελφούς, τις ευχαριστίες Του για την θερμή υποδοχή και υπεγράμμισε την αδιάκοπη μέριμνα του Πατριαρχείου για την πνευματική και εν γένει πρόοδο αυτών, διά της αόκνου ποιμαντικής φροντίδος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κατάγκας κ.Μελετίου.

 Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της ιεραποστολικής οδοιπορείας Του ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επισκεφθή την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Κινσάσα, θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας της Ι. Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής, ενώ την 31η Οκτωβρίου θα μεταβή στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό, Μπραζαβίλ, όπου μεταξύ άλλων, θα θεμελιώσει κλινική στην περιοχή Nzassi, της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Ακόμη, θα έχει συναντήσεις με τις πολιτειακές αρχές τους τοπικούς παράγοντες και με διπλωματικές αποστολές, θα απονείμει διακρίσεις σε κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του πολυσχιδούς ιεραποστολικού και ποιμαντικού έργου των ως άνω εκκλησιαστικών Επαρχιών και θα επισκεφθή ορθόδοξες ενοριακές κοινότητες, ιεραποστολικά κέντρα και ελληνικές κοινότητες.

Αρχιμ.Νάρκισσος Γκάμμο

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=839

 

Την 13η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας, ευλόγησε τους πολυπληθείς μαθητές και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς, επαινώντας το καρποφόρο παιδαγωγικό έργο τους και δίνοντας πατρικές συμβολές για την καλύτερη κατά Χριστό διάπλαση των ψυχών των παιδιών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης εξέφρασε την ευαρέσκεια Του προς τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγας κ. Μελέτιο για το εκπαιδευτικό και εν γένει ποιμαντικό έργο που επιτελείται στην τοπική Εκκλησία.

Κατόπιν, ο Μακαριωτατος επισκέφθηκε την Ερίτ. Κυβερνήτη της επαρχίας Κατάγκας κ. Cime Jinga Charlotte, ευχαριστώντας για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησιάς στην ανωτέρω επαρχία, ενώ η κα. Cime Jinga Charlotte εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των πολιτών για την πολυεπίπεδη προσφορά του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην περιοχή.

Ακολούθως, η ΑΘΜ μετέβη στην υπό ανέγερση Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου ετέλεσε αγιασμό, ευχομένος την γρήγορη περάτωση των εργασιών προς πνευματική οικοδομή των πιστών. Ακόμη, ευλόγησε την παρακείμενη φάρμα της Επισκοπής, η οποία λειτουργεί ως πρότυπο παραγωγής που βοηθά την ευρύτερη περιοχή.

Επιστρέφοντας στο ιεραποστολικό κέντρο, στην πόλη Κολουέζι, ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού π.Κοσμά Γρηγοριάτη και κατόπιν γευμάτισε με τους κληρικούς της Ι. Επισκοπής και τις πρεσβυτέρες τους, απευθύνοντας νουθεσίες και επαινώντας την θυσιαστική και καλλίκαρπη διακονία τους.

 

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=840

https://ierapostoli.wordpress.com/2009/05/07/imerologio_ierapostolou/

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Επισκοπή Κατάγκας – Κολουέζι, μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ :

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος “ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ “

Λαγκαδά 190, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ,ΤΚ. 56429

Τηλέφωνο και Fax: +302310606920

e-mail: iersyn@iersyn.gr

Εθνική Τράπεζα–235/296004-49

Εμπορική τράπεζα : 52839521

ALPHA BANK : 479-002101-029168

Τράπεζα Πειραιώς :5231-013724-415

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s