Φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.


Μια ακόμα επιστολή της αδελφής Νεκταρίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας μας συγκλονίζει. Η μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών, με βήματα σταθερά, ξανάρχισε και τα φιλανθρωπικά της προγράμματα και το  επεκτείνει το εκπαιδευτικό της έργο. Η δική σας σταθερή οικονομική ενίσχυση, οι προσευχές σας και η χάρη του Θεού έφεραν  αυτό το θαυμαστό αποτέλεσμα, που πρέπει να συνεχιστεί και να πολλαπλασιαστεί. Οι προσευχές μας συνοδεύουν τη μοναχή Νεκταρία και όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ινδίας.

scannedimage-12

Περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ 6, 54622, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ 204, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ -ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Αδελφότητας, Καλή Σαρακοστή.

Είναι αλήθεια ότι έχετε πολύ καιρό να λάβετε νέα μου και δεν είσθε οι μόνοι. Μια δοκιμασία με την υγεία μου τους τελευταίους μήνες και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας δε μου αφήνουν περιθώρια χρόνου για τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας που συσσωρευμένη με αγχώνει.

Εδώ όλα τα προγράμματα με την βοήθεια του Θεού λειτουργούν κανονικά : το πρωινό συσσίτιο, η διανομή φαγητού, τα 5 σχολεία, τα 7 ιατρεία, το Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Από το Δεκέμβριο 2008 αρχίσαμε και πάλι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων που είχε διακοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων. Και αυτό χάρις στη δωρεά, των 10.000 ευρώ της Αδελφότητας σας διά τους πεινώντες. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται αλλά με άλλη μορφή. Είναι σε ημερήσια βάση η διανομή μαγειρεμένου φαγητού στους πλέον ανήμπορους, ηλικιωμένους, ασθενείς και αστέγους της περιοχής μας. Ελπίζουμε και πάλι στη βοήθεια σας ώστε να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα. Το κόστος είναι περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.

Τα 2 ημιτελή κτίρια που προορίζονταν για Σχολή Τυφλών αποπερατώθηκαν. Τώρα τοποθετούνται τα φώτα και οι ανεμιστήρες, ενώ συγχρόνως κατασκευάζονται στο εργαστήριο τον Ορφανοτροφείου τα θρανία για τις πρώτες 3 τάξεις που θα λειτουργήσουν φέτος. Απομένει η αποπεράτωση της Τεχνικής Σχολής στο εσωτερικό του 1ου και 2ου ορόφου.

Ο διαχωρισμός σε 16 αίθουσες διδασκαλίας, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 10.600 ευρώ, επί πλέον τα φωτιστικά και οι ανεμιστήρες 3.500 ευρώ και έπεται ο υπόλοιπος εξοπλισμός (θρανία, γραφεία, κλπ). Και πάλι ευελπιστούμε στην αγάπη και βοήθεια των εν Ελλάδι αδελφών για την αποπεράτωση και αυτού του έργου.

Μια άλλη ανάγκη είναι να γίνει ο μαντρότοιχος όλου του οικοπέδου στο ορφανοτροφείο θηλέων, πρώτον για να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας που οι γείτονες εποφθαλμιούν και δεύτερον για να μπορέσουμε να κάνουμε μια φάρμα που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του ορφανοτροφείου. Δεν έχω ακόμη το κόστος αυτής της κατασκευής.

Το κατηχητικό έργο και αυτό προχωρεί με τη χάρη του Θεού. Σήμερα έχουμε ομαδικές βαπτίσεις στην Καλκούτα ενώ μια άλλη ομάδα ετοιμάζεται για μετά το Πάσχα.

scannedimage-11

Έχουμε στο τυπογραφείο υπό έκδοση ένα μικρό βιβλίο για το τι είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο για να δοθεί για εκτύπωση ένα προσευχητάριο στα Μπεγγάλι, ενώ μεταφράζουμε τις ακολουθίες των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών.

Αυτά εν περιλήψει τα νέα μας.

Δοκιμασίες και πειρασμοί δε λείπουν. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν! Στηριζόμαστε στην αγάπη και τις προσευχές σας. Να εύχεσθε να μας χαρίζει ο Θεός υγεία, δύναμη, φώτιση και διάκριση. Να εύχεσθε για τους Ινδούς Ορθόδοξους αδελφούς, να τους στηρίζει ο Θεός στη πίστη γιατί οι προκλήσεις και οι δυσκολίες στο περιβάλλον που ζουν είναι πολλές και ποικίλες.

Με θερμές ευχαριστίες, εκτίμηση και αγάπη Χριστού
Μοναχή Νεκταρία

Μικρό Σχόλιο:
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας ενέκρινε τη χορήγηση ενός ποσού για τη συνέχιση των συσσιτίων προς τους πεινώντας και την αποπεράτωση της Τεχνικής Σχολής.

Συγχαίρουμε την αδελφή Νεκταρία, η οποία συνεχίζει το ιεραποστολικό έργο στην Καλκούτα παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της. Είναι φανερό ότι εκεί χρειάζεται να πάει ένας Αρχιμανδρίτης από την Ελλάδα, για να αναλάβει εκείνος το ιεραποστολικό έργο. Ποιος θα πάει; Κάνουμε έκκληση σ’ όλους και ευχόμαστε ο Θεός να απαντήσει.

Υ. Γ  δική μας : Και το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής καλεί τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου να στηρίξουν , με την αγάπη τους και τις προσευχές τους, την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών. Και εμείς προσευχόμαστε ώστε να βρεθούν εθελοντές Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι ή κλιμάκια μοναζουσών που να βοηθήσουν τη διακονία της αδελφής Νεκταρίας.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ινδιών, ας καταθέσουν την αγάπη τους στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση: Μακένζυ Κίνγκ 6(πλατεία Αγίας Σοφίας)
Τ.Κ. 54622 Τηλ. 2310279910 Fax/Τηλ. 2310279902
e-mail: IERAPOSTOLI@hotmail.com

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε