Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας : προχωράει ο Ορθόδοξος επανευαγγελισμός των κατοίκων της και η ιεραποστολή στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού !


Η Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας ( Orthodox Church in New Zealand ) συνεχίζει το ιεραποστολικό της έργο. Πρωταρχικός στόχος είναι να επασυνδεθούν οι Έλληνες της περιοχής με την Ορθόδοξη Εκκλησία και πίστη, να κατηχηθούν ντόπιοι Νεοζηλανδοί και Μαορί στην Ορθόδοξη πίστη και να επεκταθεί η Ορθοδοξία και σε νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, «κοντά» στη Νέα Ζηλανδία, με πρώτο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κέντρο στα νησιά Φίτζι. Να προσευχόμαστε να έρθουν κοντά στην Ορθόδοξη πίστη, ως κατηχούμενοι και ως νεοφώτιστοι πολλοί κάτοικοι της Ωκεανίας, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Οι ομογενείς της Νέας Ζηλανδίας ας συντρέξουν το έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης με ιεραποστολικό ζήλο και ο Θεός θα ευλογήσει. Στη συνέχεια παραθέτουμε ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας π. Αμφιλόχιου Τσούκου προς τον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

105_22

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
Προς Τον Πανελλήνιον Χριστιανικόν Όμιλον Εξωτερικής Ιεραποστολής

ΑΘΗΝΑ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω.

Ήταν τότε που επισκέφτηκα στην Κατασκήνωση και στο Ορφανοτροφείο «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» της Λειβαδιάς τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυρό Κωνσταντίνο, ο οποίος με δέχτηκε και με πρόβαλε σε όλο το ευλογημένο του περιβάλλον ως άνθρωπο δικό του, και όταν στη συνέχεια, επρόκειτο να μεταβώ στην Καλκούτα της Ινδίας για Ιεραποστολή, με έβαλε και μίλησα σε στενό ακροατήριο στην αίθουσα της Κυψέλης, όπου είχα την ευλογία και χαρά να ιδώ όλους εσάς τους συνεχιστές του ευλογημένου έργου του στις 2 Οκτωβρίου 2008 με επί κεφαλής τον εκλεκτό Ιεράρχη και συνεργάτη σας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ζητώ συγγνώμη που σας γράφω τόσο καθυστερημένα λόγω πολλών υποχρεώσεων και ιδίως λόγω του Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου, που είχαμε πολλή φροντίδα μέχρι να τελειώσει και να μας παραδοθεί από τον αρχιτέκτονα και τους εργολάβους και που τελικά αξιωθήκαμε να τελέσουμε ανήμερα στην γιορτή του τα Θυρανοίξια και την πρώτη Θ. Λειτουργία.

Επιτέλους ήλθε η ώρα να σας πω πόσο χάρηκα που σας είδα όλους, έστω και για λίγο και να σας ευχαριστήσω για τη συνδρομή σας στο Ιεραποστολικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας με το ποσό των 3.000 ευρώ που μας δώσατε τότε, και με τα ποσά των επίσης 3.000 ευρώ που καταθέσατε δύο φορές στο λογαριασμό μας.

Έστω και καθυστερημένα παρακαλώ να δεχθείτε τις θερμές μου ευχαριστίες και τη διαβεβαίωσή μου ότι σας αγαπώ όλους σας και προσεύχομαι να είσθε γεροί να συνεχίζετε τα καλά έργα με τα οποία δοξάζεται ο Θεός, όπως και δεν ξεχνώ τον άγιο λευΐτη μακαριστό Μητροπολίτη Κωνσταντίνο ευχόμενος όπως ο Θεός τον βάλει στα δεξιά Του και όπως οι προσευχές και μεσιτείες του στον Κύριό μας στηρίζουν όλους μας στον αγώνα της εν Χριστώ ζωής και στις προσπάθειες της Ιεραποστολής.

Εύχομαι το νέο έτος να είναι ευλογημένο ειρηνικό και μεστό έργων αγάπης και φιλανθρωπίας, προς δόξαν του εν Βηθλεέμ γεννηθέντος και εν Ιορδάνη βαπτισθέντος Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Με την αγάπη Του προς όλους και προς τον καθένα σας

Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Από το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου , Ιανουάριος -Μάρτιος 2009

(   https://ierapostoli.wordpress.com/2009/04/12/ierapostolikos_taxydromos-2/ )

Μπορείτε να βοηθήσετε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι, καταθέτοντας την αγάπη σας στα κατά τόπους γραφεία του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ή στους τραπεζικούς του λογαριασμούς :

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσα, Φάρσαλα ) :
Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.
(  http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s