Θεία Λειτουργία σε αχυροκαλύβα στο χωριό Μκόμπε Τανζανίας ( βίντεο – Ιεραποστολική Στέγη )


Το χωριό Μκόμπε βρίσκεται σε μια ήσυχη άκρη της περιφέρειας Ιρίγκα. Το τοπίο μαγευτικό. Ένα χωριό φυτεμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες ενός βουνού που οι γρανιτένιοι βράχοι του υψώνονται μετά τα τελευταία σπίτια.

Οι κάτοικοι του χωριού ασπάστηκαν την Ορθοδοξία και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα τις προηγούμενες εβδομάδες στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο. Στο γραφικό χωριό τους δεν υπάρχει ιερός ναός και ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι δύσβατος. Περνάει μέσα από ποτάμια και απότομους βράχους. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν πτόησε τους νεοφώτιστους κατοίκους. Με αγάπη και μεράκι έφτιαξαν τη δική τους Εκκλησία, καμωμένη από άχυρα και ξύλα. Εκεί μεταβαίνει ιερέας της Επισκοπής, για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Σε αυτό το «παλατάκι» μεταβήκαμε σήμερα μετά από πρόσκληση των κατοίκων. Σ’ αυτήν την ταπεινή αχυροκαλύβα, σ’ αυτήν την άγνωστη γωνιά του κόσμου κατέβηκε σήμερα το Πανάγιο Πνεύμα και αγίασε τα Τίμια δώρα και φώλιασε στις ταπεινές ψυχές των νεοφώτιστων. Μοναδικές στιγμές που μόνο εδώ, στην Αφρική, μπορεί να ζήσει κανείς. Στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μίλησε στους πιστούς για τον Τίμιο Σταυρό, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευγενική πρόσκλησή τους και τους υποσχέθηκε πως στο εγγύς μέλλον το χωριό Μκόμπε θα αποκτήσει τον δικό του ιερό ναό. Η χαρά των κατοίκων ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους! Αμέσως, άρχισαν και οι συζητήσεις για τον τόπο όπου θα ανεγερθεί ο ναός τους.

Στο τέλος, παρατέθηκε γεύμα, υπέρ υγείας της αδελφής μας Ευαγγελίας, όπου όλοι μαζί φάγαμε και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Επίσκοπό τους.

Αν θέλετε να παρακολουθείτε τα βιντεάκια μας, εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube…

( https://www.facebook.com/ierapostolikistegi/ )

( https://ierapostolikistegi.gr/kane-mia-dorea/ )

Iringa, Tanzania: Orthodox Divine Liturgy in a thatched hut in the village of Mobe :


http://grforafrica.blogspot.com/2021/09/iringa-tanzania-orthodox-holy-liturgy.html

This entry was posted in Africa, Arusha- Αρούσα και Κεντρική Τανζανία, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολική Στέγη Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Τανζανία- Μητρόπολη Αρούσας- Tanzania-Arusha, Tanzania - Τανζανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Θεία Λειτουργία σε αχυροκαλύβα στο χωριό Μκόμπε Τανζανίας ( βίντεο – Ιεραποστολική Στέγη )

  1. Το κείμενο στα αγγλικά, μεταφρασμένο από αγαπητή μας αδελφή:
    Iringa, Tanzania: Orthodox Divine Liturgy in a thatched hut in the village of Mobe
    http://grforafrica.blogspot.com/2021/09/iringa-tanzania-orthodox-holy-liturgy.html
    Ο Κύριος να ευλογεί όλους τους ορθοδόξους ιεραποστόλους και αγωνιστές και όλο τον κόσμο….
    Ευχαριστούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s