Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ιδρυτής του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ασλανίδης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Γεώργιος Ασλανίδης. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Γεωργίου Ασλανίδη, αιωνία η μνήμη ! Καλό παράδεισο, καλή Ανάσταση !

Ο Γεώργιος Ασλανίδης είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ιεραποστολική διακονία στηρίζοντας επί τρεις δεκαετίες το έργο των ιεραποστόλων στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα ανέπτυξε σπουδαίο κοινωνικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήταν αδερφός του μακαριστού ιεραποστόλου του Κονγκό, π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Είχε τιμηθεί για την προσφορά του με το οφφίκιο του Άρχοντα Ορφανοτρόφου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με το οφφίκιο του Άρχοντα των Εκκλησιών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Δομουχτσίδου, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν ως δωρεά στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

(Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://ierapostolos.gr/donate/ ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου

https://www.facebook.com/ierapostolikanea/

Dimitris Aslanidis Πατέρα μας λατρευτέ ναυτικός στα νιάτα σου αγαπούσες τα μεγάλα ταξίδια. Σήμερα φεύγεις για το μεγάλο σου, το τελευταίο ταξίδι. Καλό ταξίδι καπταν Γιώργο! Μεριμνούσες για όλους και για όλα. Ξεκουράσου τώρα! Αναπαύσου! Περήφανα τα παιδιά σου, η γλυκιά σου σύντροφος σε αποχαιρετούμε! Πήγαινε να συναντήσεις τον παπά Κοσμά, τους παππούδες και τους αγαπημένους μας! Καλή αντάμωση στη γη του Παραδείσου γλυκέ μας πατέρα! Υπήρξες για όλους μας πρότυπο γενναίου, μεγαλόψυχου, φιλάνθρωπου, ωραίου Ανθρώπου! Τιμούμε και συνεχίζουμε την παρακαταθήκη σου! Τα παιδιά στις Ιεραποστολές όλης της γης ορφανεύουν σήμερα και αυτά. Χάνουν τον Άρχοντα Ορφανοτρόφο τους! Να μας προσέχεις από ψηλά! Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας! Με το καλό στον Παράδεισο Άγγελε μας!

Ο Τριαδικός Θεός να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων και αγίων. Αιωνία του η μνήμη ! Αγαπητέ Γεώργιε, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έχασε έναν διάκονό της, έναν ακούραστο συμπαραστάτη της. Θα εύχεσαι, όμως, από το Ουράνιο Θυσιαστήριο για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο !Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή σου αιώνια. Καλό παράδεισο και καλή Ανάσταση ! Οι διαχειριστές του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Επίσης, δωρεές, αντί στεφάνων, μπορούν να κατατεθούν και στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

ALPHA BANK

ΙΒΑΝ: GR3401404790479002101029168

SWIFT CODE: CRBAGRAAXXX

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415

SWIFT CODE: PIRBGRAA

( https://ierapostolos.gr/donate/ )

Αγαπητοί μου αδελφοί, Εύχομαι ο δικαιοκρίτης Κύριος να κατατάξει την ψυχή του αδελφού μας Γεωργίου Ασλανίδη ιδρυτού και επίτιμου προέδρου του Ιεραποστολικού συνδέσμου « Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός » μετά των Αγίων. Ήταν για μας μέγας ευεργέτης! Ευρισκόμενος στην Αρούσα μόλις μάθαμε την κοίμηση του, τελέσαμε τρισάγιο στον ναό του Ευαγγελισμού υπέρ αναπαύσεως του αδελφού μας και ευεργέτου Γεωργίου. Εύχομαι στην σύζυγο του Αγγελική, στον πρόεδρο μας Δημήτριο και τα υπόλοιπα παιδιά του εκλιπόντος πλούσια την παρηγοριά από τον Κύριο της ζωής και του θανάτου!

Με αδελφικούς ασπασμούς Ο Αρούσας Αγαθόνικος

Kykkotis Philippos Seraphim ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΛΑΝΙΔΗ, ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

Ο Θεός να τον αναπαύει τον αγαπητό μας Γιώργο Ασλανίδη, αδελφό του μακαριστού αδελφού μας γνωστού σύγχρονου Ιεραποστόλου Κοσμά Γρηγοριάτη. Ο αγαπητός μας μακαριστός Γιώργος είναι επίσης ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων Ιεραποστόλων που με τους συνεργάτες του και φίλους της Ιεραποστολής «πολυμερώς και πολυτρόπως» πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα εις την Ιεραποστολική μας διακονία.

Ο Θεός να τον αναπαύει. Μαζί με την οσιακή μορφή του μακαριστού Αδελφού του Κοσμά Γρηγοριάτη και τις άγιες ψυχές των γονέων τους δέονται από τους ουρανούς για όλους μας το καλύτερο να κάνουμε πάντοτε το άγιο Θέλημα του Θεού όπως αυτοί έκαναν στον επίγειο βίον τους. Ο Θεός να παρηγορεί και να προστατεύει τα μέλη της οικογένειας του. Πάντα θυμάμαι την φιλοξενίαν του πριν 24 έτη όταν ξεκίνησα με τη Πρόνοια του Θεού την Ιεραποστολική μου διακονία στην Ανατολική Αφρική ως Μητροπολίτης Κένυας και Ειρηνουπόλεως στη Κένυα και Τανζανία που σήμερα στην ίδια τότε γεωγραφική έκταση της Μητρόπολης αυτής, με τη βοήθεια του Θεού η Ιεραποστολική μας διακονία αναπτύχθηκε ραγδαία με την ίδρυση και λειτουργία τριών Μητροπόλεων και πέντε Επισκοπών.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια που είχα τότε από τον μακαριστό καλό μας φίλο Ιεραπόστολο Γιώργο και τους συνεργάτες του. Αλλά κι όταν αργότερα με τη βοήθεια του Θεού διακόνησα στην Νότιο Αφρική και ξεκινήσαμε την Ιεραποστολική μας διακονία μετά τη κατάρρευση του Απαρχάϊτ, πάλι ήταν δίπλα μας και φυσικά όταν πήγα στη Ζιμπάμπουε, βρήκα ένα από τα καλύτερα Γυμνάσια -Λύκεια μας στο χώρος της Ιεραποστολής που φέρει το όνομα «Σχολή Κοσμάς Γρηγοριάτης», το οποίο κτίστηκε με τη βοήθεια του αγαπητού μας Γιώργου. Τα τελευταία δέκα έτη μπορεί να μη έχουμε κάποια, έστω και μικρή βοήθεια, μετά που έφυγε από τη Προεδρία ο μακαριστός Ιεραπόστολος Γιώργος, αλλά ο Θεός γνωρίζει καλύτερα γιατί ίσως να υπάρχουν άλλες μεγαλύτερες ανάγκες σε άλλες χώρες.

Ο Θεός να αναπαύει τη ψυχή του. Ευχαριστούμε το Θεό που ως δώρο Θεού ο μακαριστός Γιώργος ήταν πάντα μαζί μας και δίπλα μας, με τη βοήθεια του και τη στήριξη του νοιώθαμε τη παρουσία του Θεού ανάμεσα μας. Ο μακαριστός Γιώργος με την αγάπη του και τη προσφορά του, ήταν πάντα μαζί μας στη πρώτη Γραμμή της Ιεραποστολικής μας Διακονίας. Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης +Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ι.Σ. Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ιδρυτής του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ασλανίδης

  1. Παράθεμα: Φτωχότερος ο κόσμος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με την εν Χριστώ κοίμηση του Γεωργίου Ασλανίδη ( Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας

  2. Παράθεμα: 40νθήμερο μνημόσυνο ιδρυτού του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Γεωργίου Ασλανίδη, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρ

  3. Παράθεμα: Κυκλοφόρησε το περιοδικό του Ι. Συνδέσμου, Ιεραπόστολος, Γ’ τριμήνου 2021, με αφιέρωμα στον αείμνηστο ιδρυτή του Συνδέσμου » Άγιος Κοσμάς ο Α

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s