Κένυα: Συνομιλώντας με τον Πατέρα Κωνσταντίνο Ελιούντ (Γράφει η Σοφία Κιόρογλου).


Ο Πατέρας Κωνσταντίνος και η Πρεσβυτέρα του από την Κένυα μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.“Μετά από πολύ καιρό προσπάθειας βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ειρήνης στην Κένυα έγινε πραγματικότητα χάρη σε όλους εσάς. Σας ευχαριστούμε για την συνεχή υποστήριξή σας και προσευχόμαστε για ο Θεός να σας ευλογεί” σχολιάζει ο Πατέρας Κωνσταντίνος από την Κένυα σε προσωπική επικοινωνία με την δημοσιογράφο Σοφία Κιόρογλου.

Συνεχίζει προσθέτοντας τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι και οικογένεια, σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη του Ορθόδοξου Κέντρου Αποστολής και του Ορφανοτροφείου της Αγίας Ειρήνης και για το ότι το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μας! Σας αγαπάμε τόσο, τόσο πολύ! Είχα πάντα το όνειρο να παρέχω μόνιμο σπίτι για τα ορφανά στο Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης & Ορφανοτροφείο. Αυτό το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα για εμάς ως Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής. Ως αποτέλεσμα των δωρεών και των προσευχών σας, κατορθώσαμε να αγοράσουμε 1 1/4 στρέμματα γης, για τα οποία προσβλέπουμε στην κατασκευή μόνιμων κατοικιών, προκειμένου να δώσουμε στα ορφανά παιδιά ένα σπίτι για πάντα.

Ο πωλητής προσέφερε 3 στρέμματα τα οποία θα μπορούσαν να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να στεγάζουν τα ορφανά, αρκετά εδάφη ώστε τα παιδιά να έχουν μεγάλο παιδότοπο, να δημιουργούν περισσότερους κοιτώνες και αίθουσες διδασκαλίας για να στεγάζουν και να διδάσκουν περισσότερα παιδιά. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε τα υπόλοιπα 13/4 στρέμματα.

Πιστεύουμε ότι, με τη βοήθειά σας, μπορούμε να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό από τους εαυτούς μας. Αυτή η γη που μόλις αγοράσαμε είναι απλά ένα απλό κομμάτι. Χρειαζόμαστε ακόμη κεφάλαια για να χτίσουμε σε αυτή τη γη και να αναπτύξουμε περαιτέρω τη γη, ώστε να μπορούμε να καλλιεργούμε ζώα και καλλιέργειες για να μεγαλώσουμε και να πουλήσουμε. Επιθυμούμε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο αυτοσυντηρούμενοι στο εγγύς μέλλον, καθώς ελπίζουμε να διευρύνουμε το ορφανοτροφείο μας και να πάρουμε περισσότερα παιδιά στη φροντίδα μας και να τους προσφέρουμε τα οφέλη του φαγητού, του καταφυγίου, της εκπαίδευσης και να τα φέρνουμε στην πληρότητα μιας ζωής στον Χριστό .

Αυτή τη στιγμή ενοικιάζουμε από μήνα σε μήνα και δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές φτανουμε σε σημείο να μην έχουμε αρκετά χρήματα για ενοικίαση και φαγητό. Παρακαλώ πολύ μη μας εγκαταλείψετε.Είμαστε πάντοτε ευγνώμονες για οποιοδήποτε μικρό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Δεν γνωρίζουμε την κατάστασή σας, αλλά προσευχόμαστε ότι ο Θεός θα βελτιώσει τον τρόπο ζωής σας και ότι θα είστε ευλογημένοι με την ίδια χαρά που είμαστε όταν λάβουμε τα δώρα σας. Θα ζείτε πάντα στην καρδιά μας και θα προσευχόμαστε για εσάς.

Η πιό πιεστική και ουσιαστική ανάγκη της αποστολής είναι να έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Για να το πετύχουμε, πρέπει να βρούμε μια τρύπα / φρεάτιο στη νέα γη για χρήση στο ορφανοτροφείο. Η πρόσφατα αγορασθείσα γη είναι λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου ενοικιάζουμε σήμερα. Αυτό θα μας κάνει εύκολο να πάρουμε νερό για χρήση στο σημερινό κέντρο τώρα, ακόμα και πριν μετατοπιστούμε σε πρόσφατα αγορασμένη γη. Αυτό θα μας ωφελήσει πολύ πριν φτάσουμε στη χρηματοδότηση για τη δημιουργία μόνιμων δομών. Επί του παρόντος, λόγω της συνεχούς ξηρασίας στην Κένυα, συνήθως ταξιδεύουμε χιλιόμετρα μακριά από το Ορφανοτροφείο για να πιούμε νερό. Η δημιουργία φρεατίου είναι επείγουσα και θα μας κοστίσει περίπου 20.000 δολάρια. Μην μας εγκαταλείψετε!

Συνεχίστε να κάνετε δωρεά μέσω του παρακάτω συνδέσμου, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του Κέντρου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης.

Δικός σας Εν Χριστώ

Κωνσταντίνος Ελιούντ Μουθίρου

www.stireneorthodoxmission.org

Πληροφορίες για να κάνετε την Δωρεά σας:

St Irene Orthodox Mission Centre
Bank KCB (Kenya Commercial Bank) 1200959485
Swift code KCBLkENX

www.stireneorthodoxmission.org

Γράφει η Σοφία Κιόρογλου

H Σοφία Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μετάφραση και Δημοσιογραφία. Είναι εκπαιδευτικός και λογοτέχνης. Ασχολείται κυρίως με την εξωτερική ιεραποστολή και την ποίηση. Περισσότερες πληροφορίες για την εργογραφία της μπορείτε να διαβάσετε στο : sofiakioroglou.wordpress.com

http://promachos.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF/

A joyous mass Baptism was recently celebrated at the St. Irene Orthodox Mission and Orphanage in central Kenya, reports Fr. Constantinos Eliud.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feliud.muthiru.5%2Fvideos%2F1356564574450207%2F&show_text=0&width=560

The sacrament of holy Baptism was celebrated for 35 children of the orphanage on February 18, after which they all partook of the Holy Body and Blood of Christ. Fr. Constantinos reports that this was the first such mass Baptism in St. Irene’s history. There are now more than 60 baptized children at the orphanage.

St. Irene’s was founded in 2010 by Fr. Constantinos and his presvytera Teresa Jepchumba. It currently has a population of 140 vulnerable children, 40 of whom are orphans who live entirely at the orphanage. The mission announced in January that it was able to acquire permanent land to house the orphans.

The mission is among those associated with Orthodox Africa, whose founder, Fr. Silouan (Brown) offered interviews to OrthoChristian.com both before and after his missionary trip to Africa in 2016. 11 children were baptized at the St. Barnabas Orphanage and School when Fr. Silouan returned in May 2017.

Learn how to get involved and help the work and children of St. Irene’s here.

Also, watch the community’s festive procession on the feast of the Triumph of Orthodoxy:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feliud.muthiru.5%2Fvideos%2F1362756183831046%2F&show_text=0&width=560

http://orthochristian.com/111141.html

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Κένυα: Συνομιλώντας με τον Πατέρα Κωνσταντίνο Ελιούντ (Γράφει η Σοφία Κιόρογλου).

Σχολιάστε