Αμερικανοί Πολύτεκνοι νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι, πρώην προτεστάντες!


ΠΗΓΗ :  Περιοδικό Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη οικογένεια.

Αμερικανή Πολύτεκνη Οικογένεια «νεοφώτιστη»-Ορθόδοξη.

Και εδώ οι Πολύτεκνοι γονείς Νικόλαος και Τζουλιάνα Sautter· ήσαν Προτεστάντες, «αλλ’ αισθανόμασταν ένα κενό ότι κάτι μας έλειπε», όπως γράφει ή μητέρα.

«Μάθαμε για την Ορθοδοξία στο τέλος του 2008 και από τον Αύγουστο του 2009 γίναμε Κατηχούμενοι και βαπτισθήκαμε οικογενειακώς στις 9 Ιανουαρίου 2010. Ζούμε στην Washington και για τα 7 παιδιά μας, που γεννήθηκαν από 1993-2008, εφαρμόζουμε το HOMESCHOOL».

Τόσο ο Ιερεύς της Ενορίας τους, του Τιμίου Σταυρού, ο π. Ιωσήφ Copeland αριστερά, όσο και η Ανάδοχος των θηλέων Μαρία, αριστερά επίσης, αλλά και ο Ανάδοχος των αρρένων και Διάκονος π. Ναθαναήλ, δεξιά, ήσαν και αυτοί Προτεστάντες και ασπάσθηκαν την Ορθοδοξία.


Όσο για τη φωτογραφία , είναι της 1ης κόρης Χριστίνας και του Ιωάννη Hall και τραβήχτηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21η Φεβρουαρίου 2010) στην-Ελληνορθόδοξη Ί. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, στο Dunlap της Καλιφόρνιας.

Είναι ένα από τα 18 Μοναστήρια, που ίδρυσε στη Β. Αμερική ο Αγιορείτης Ιερομόναχος και Προηγούμενος Γέροντας Έφραίμ Φιλοθεΐτης.

Γράφει σχετικά η κα Χριστίνα:
«Με το άπειρο έλεος του Θεού, αρχίσαμε να ζούμε πνευματικά το 2000 και εκκλησιαζόμαστε στο Μοναστήρι, που είναι κοντά στην κατοικία και το αγρόκτημα μας. Δοξάζουμε το Θεό, που έφερε το Γέροντα Έφραίμ στη χώρα μας και με’ τα Μοναστήρια του άλλαξε τη ζωή μας…».

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα παιδιά, και των τριών οικογενειών, δεν φοιτούν σε δημόσια σχολεία, αλλά σε HOMESCHOOL (κατ` οίκον σχολείο), που επιτρέπεται από σχετικό νόμο και αυτό συνηθίζεται από πολλές παραδοσιακές οικογένειες στην Αμερική και τον Καναδά, επειδή στα δημόσια σχολεία υπάρχει μεγάλη εκκοσμίκευση και παραβατικότητα!…

Φυσικά, είναι μια… Αμερικανή Ορθόδοξη και Πολύτεκνη Οικογένεια, μάλιστα Ιερατική, με τα 4 παιδιά της, γεννημένα από 1972-1979, μαζί με τους γαμβρούς και τα εγγόνια. Γονείς (2), παιδιά (4), γαμβροί (3) και εγγόνια (15) κάνουν το… ωραίο σύνολο 24 ψυχών, προς το παρόν.

Ό ήδη συνταξιούχος Ιερεύς π. Dom Berge—ή Πρεσβυτέρα ονομάζεται Μάρθα— εφημέρευε σε Ενορία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας στο TENNESSEE που υπάγεται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Β. Αμερικής, αφότου μεταστράφηκαν οικογενειακώς στην Ορθοδοξία από τον αιρετικό Προτεσταντισμό μετά το 1980.

Ή 1η κόρη-Χριστίνα, αριστερά των γονέων, και ή 2η- Shannon δεξιά-άκρη, διαμένουν στην Καλιφόρνια, ενώ ή 3η-Θέκλα, δεξιά των γονέων, διαμένει στην Αλάσκα.

Την οικογενειακή αύτη φωτογραφία έβγαλαν μετά το Πάσχα του 2007, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μετά το 1999.

Υποσημείωση δική μας :  Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Ο Θεός ανοίγει πύλες Ορθόδοξου Ευαγγελισμού της Αμερικής. Να προσευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν οι Αμερικανοί που θα προσέλθουν στη ΜΙΑ, Αγία, Αποστολική,καθολική, Ορθόδοξη Εκκλησία.

This entry was posted in America, Αμερική, ΗΠΑ - USA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Αμερικανοί Πολύτεκνοι νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι, πρώην προτεστάντες!

 1. Ο/Η Jmoll λέει:

  Ο ροιδης σας βγαζει ψευτες

 2. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Αδελφέ, δεν ασχολούμαστε με ανθρώπους της Νέας Τάξης, της Νέας Εποχής, που έχουν εισχωρήσει σε ακραία νεοφιλελεύθερα αποκόμματα και κάνουν τη δουλειά τους. Οι άνθρωποιέχουν απωθημένα κατά της Εκκλησίας. Οι ψυχίατροι έχουν τον λόγο !
  Οι άνθρωποι αυτοί δεν ενοχλούνται
  από τους εμπόρους ναρκωτικών, από τους μεγαλοεργαλάβους δημοσίων έργων που ρήμαξαν την Ελλάδα, δεν ασχολούνται με όλους όσους «σκοτώνουν» σήμερα την ελληνική νεολαία, αλλά ζητούν και ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ, με απολύσεις,
  με εξόντωση Τριτέκνων, Πολυτέκνων, των παιδιών όλων των Ελληνικών Οικογενειών, του κοινωνικού κράτους.Αυτοί
  εκπόρνευσαν και εκπορνεύουν την Ελληνική νεολαία και με την προπαγάνδα τους γκρεμίζουν κάθε ιερό και όσιο στα παιδιά
  που δεν έχουν ΠΟΥ να στηριχθούν : Γέμισαν την Ελλάδα με τον αμερικάνικο τρόπο ζωής, με ναρκομανείς, αλκοολικούς, διέλυσαν
  τις οικογένειες, έκαναν τους νέους να στηρίζονται στο εύκολο χρήμα, στο σεξ, στην αχαλίνωτη διασκέδαση, και τώρα οι ίδιοι τους γκρεμίζουν και τους οδηγούν στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, γιατί δεν έχουν ιδανικά, Θεό, πιστεύω.
  Αυτοί οι ίδιοι στηρίζουν το 5% του λαού που πλουτίζει σε βάρος των 95% των Ελλήνων και κρύβουν τα μεγάλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
  Όταν θα βρουν τους εμπόρους ναρκωτικών, τότε θα ασχοληθούμε μαζί τους… Η λάσπη και η βρωμιά τους φαίνεται από τη θεματολογία τους.

 3. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Πάντως, για να καταλάβεις το μέγεθος της ΑΝΟΗΣΙΑΣ τους και της υποκρισίας τους, θα δεις ότι δεν είναι δικό μας το δημοσίευμα, αλλά είναι αναδημοσίευση από περιοδικό Πολυτέκνων και έχει και φωτογραφίες και ονόματα. Εμείς ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ κάτι από περιοδικό ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Που βλέπεις το ψέμα ; Οι άνθρωποι, τύπου ανωνύμου Ροίδη, είναι φαντασιόπληκτοι, άρρωστοι ψυχικά με τα της Εκκλησίας και αμαθείς, αγράμματοι. Αν κάτι είναι ανακριβές στο δημοσίευμα, φταίμε εμείς ; Έλεος ! Αλίμονο σε αυτούς που τους διαβάζουν και τους εμπιστεύονται.Έχουν αναλάβει γερή δράση να «δολοφονήσουν» την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.
  Αλήθεια, ποιον Έλληνα άνεργο, νεόπτωχο, που σήμερα βασανίζεται από τα σκληρά, απάνθρωπα οικονομικά μέτρα , απασχολούν τα θέματα του ψευτοΡοίδη ; Μήπως λειτουργεί αποπροσανατολιστικά ; Μήπως καλύπτει άλλους ;

  Μήπως υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενοι από παραχριστιανικές ή παραθρησκευτικές σέκτες, που στεναχωριούνται από την πνευματική πρόοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας παγκοσμίως ; Τι ζόρι τραβάει με τους Αμερικάνους Ορθόδοξους Πολύτεκνους που εγκαταλείπουν τις χρεοκοπημένες πνευματικά αιρέσεις της Δύσης ; Συλλογίσου τα κίνητρά τους, γενικά.Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο ψευτοΡοίδης χτενίζεται…

 4. Ο/Η Nίκος ο Κορίνθιος εκπαιδευτικός λέει:

  Είμαι πολύτεκνος δάσκαλος και είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας, για την πίστη που μας παρέδωσαν οι ήρωες του 1821. Είδα και εγώ το σατανικό άρθρο του Μασκαράτου στου Βρωιδη κατά των πολύτεκνων. Αποσκοπούν στην αλλοίωση του πληθυσμού μας με Πακιστανούς, στην μείωση των εντοπίων, εις την διάλυση της χριστιανικής οικογενείας, εις την αθεϊα, εις τό ξεπούλημα της χώρας εις τους Αμερικανοευρωπαίους, οι μάσκες έπεσαν οι αρχιμασώνοι οπαδοί της παγκοσμιοποιήσεως απεκαλύφθηκαν, η Ελλάς και η Ορθοδοξία είναι ο στόχος των εξαγορασμένων με το εβραϊκό παραδάκι κουλτουριαραίων.

 5. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Μην ασχολείστε. Δεν αξίζει το κόπο. Ο Θεός σκέπει. Η ζωή μας είναι στα χέρια Του.
  Εμείς έχουμε προορισμό την Άνω Ιερουσαλήμ. Αυτοί ασχολούνται με το δένδρο και χάνουν το δάσος… Είναι τυφλοί, οδηγοί τυφλών,
  αφού τα μάτια τους σταματούν στο τάφο. Μετά από εκεί δεν βλέπουν τίποτα.
  Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους φωτίσει.
  Προσευχόμαστε γι’ αυτούς.

  Κατά θαυμαστή σύμπτωση σήμερα είχαμε μια ακόμα αναδημοσίευση για το τι συμβαίνει στην Αμερική.

  Από θαύμα φαίνεται πως σώθηκε το ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στην πόλη Goldendale της Πολιτείας Ουάσιγκτον, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και το περικύκλωσε, κατακαίγοντας πάνω από πεντέμισι χιλιάδες έκρες δασικής έκτασης, ενώ πενήντα κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

  Οι μοναχές, μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά άρχισαν να την καταπολεμούν με κουβάδες νερού, με λάστιχα και ό,τι εύρισκαν μπροστά τους, ενώ 300 πυροσβέστες έφτασαν επί τόπου και έδωσαν μάχη προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

  Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1995 σε οικόπεδο 48 εκρών που δώρισε ο ιατρός Τζέραλντ Τίμερ και ανήκει στη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου υπό τον Μητροπολίτη Γεράσιμο, ενώ υπάγεται στην αλυσίδα των 17 Μοναστηριών, ανδρικών και γυναικείων που ίδρυσε και ελέγχει ο πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλόθεου του Αγίου Ορους, ιερομόναχος Εφραίμ, ο οποίος σήμερα εδρεύει στο ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, στο Φοίνιξ της Αριζόνας.

  Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» η μοναχή Εφραιμία είπε, πως «δόξα τω Θεώ είμαστε καλά, τα κτίρια της Μονής δεν κάηκαν, αλλά η περιοχή γύρω από το Μοναστήρι κάηκε» και συμπλήρωσε πως «δεν έχει κατασβηστεί ακόμα η φωτιά, δεν νομίζω πως έχει τεθεί υπό έλεγχο ούτε το 20% ακόμα, έχουν καεί πάνω από πέντε χιλιάδες έκρες».

  Επαίνεσε το έργο των πυροσβεστών, λέγοντας πως «οι πυροσβέστες που έφτασαν επί τόπου έκαναν θαυμάσια εργασία και προστάτεψαν τα κτίριά μας».

  Αναφορικά με το ξεκίνημα της φωτιάς, είπε ότι «άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης ακριβώς απέναντι από το κατάστημά μας από κάποιο ημιφορτηγό του οποίου το σύστημα εξατμίσεως ήταν προβληματικό» και συμπλήρωσε πως «έτρεξαν οι μοναχές να σβήσουν τη φωτιά κι αν δεν ήταν το κατάστημά μας ο ξενώνας μας θα είχε καεί».

  Σχετικά με το τι είδους είναι το κατάστημα της Μονής, είπε ότι «πουλούμε τον μπακλαβά μας, γύρο, σουβλάκια, είναι ένα ελληνικό μαγαζάκι και ονομάζεται το ‘Κατάστημα του Αγίου Ιωάννη’. Εχουμε καφέδες, ελληνικά γλυκά. Βρίσκεται στο οικόπεδο του Μοναστηριού, αλλά είναι συνάμα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 97, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το Μοναστήρι».

  Στο Μοναστήρι διαβιούν είκοσι μοναχές. Τρεις εξ’ αυτών, οι μοναχές Ευπραξία, Παρθενία και Αγνή προέρχονται από την Ελλάδα, δύο από τον Καναδά και οι υπόλοιπες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα είναι ακραιφνείς Αμερικανίδες οι οποίες μεταστράφηκαν στην Ορθοδοξία.

  Τις τρεις Μοναχές εξ Ελλάδος τις έφερε στην Αμερική ο π. Εφραίμ και συγκεκριμένα από το Μοναστήρι της Παναγίας της Οδηγήτριας του Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην περιοχή Goldendale της Ουάσιγκτον.

  Η Μοναχή Εφραιμία είναι αμιγώς Αμερικανίδα, η οποία γνώρισε την Ορθοδοξία το 1997 όταν οι γονείς της, οι οποίοι κατάγονται από την πόλη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, έγιναν Ορθόδοξοι και τους ακολούθησε και η ίδια.

  Στην ερώτηση τι σας προσέλκυσε στην Ορθοδοξία, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς μου μεταστράφηκαν στην Ορθοδοξία, εγώ ήμουν μικρή 13 ετών τότε, έμαθα περισσότερα για την Ορθοδοξία και τους ακολούθησα. Και στη συνέχεια επέλεξα τη μοναχική ζωή όταν ήμουν 22 ετών».

  Στην ερώτηση τι βρήκατε στον μοναχισμό, γιατί γίνατε μοναχή, η Εφραιμία είπε ότι «είναι κλήση από το Θεό, θέλεις να αφιερώσεις τη ζωή σου στο Θεό, είναι δύσκολο να σας εξηγήσω, είναι κάτι μέσα στην καρδιά που σε καλεί να υπηρετήσεις τον Χριστό».

  Αναφορικά πώς συντηρείται το Μοναστήρι οικονομικώς, είπε «με το ελληνικό μας κατάστημα βασικά και με δωρεές».

  Επίσης, οι μοναχές κατασκευάζουν κεριά, λιβάνι, κομποσκοίνια, αλλά και σαπούνια και σαμπουάν από αγνά υλικά. Ακόμη, πουλούν καφέ και γνήσιο μέλι.

  Εργάζονται οι ίδιες σε χειρονακτικές εργασίες βοηθώντας στην ανοικοδόμηση διαφόρων κτιρίων και του ναού.

  Υπάρχουν δύο ελληνορθόδοξες κοινότητες στο Πόρτλαντ, οι οποίες απέχουν δύο ώρες μακριά και μία αντιοχειανή ορθόδοξη, που απέχει μία ώρα από το Μοναστήρι.

  Τις Ιερές Ακολουθίες τις τελούν καθημερινώς στην ελληνική γλώσσα, ενώ η μοναχή Εφραιμία ομιλεί την Ελληνική πολύ καλά. «Είμαι εδώ 15 χρόνια, μιλώ Ελληνικά, αλλά κάνω λάθη στη γραμματική γι’ αυτό δεν ήθελα να μιλήσουμε στα Ελληνικά», είπε.

  Στην ερώτηση πώς είναι η ζωή στο Μοναστήρι, απάντησε ότι «είναι πάρα πολύ όμορφη», ενώ στο γιατί επέλεξε αυτό το Μοναστήρι, είπε πως «ο Θεός με οδήγησε εδώ. Ηλθα μία φορά για επίσκεψη, γνώρισα τη γερόντισσα (την ηγουμένη Ευπραξία) και τον γέροντα Εφραίμ που είναι ο πνευματικός μας και ήθελα να μείνω εδώ, μου άρεσε πάρα πολύ και πήρα ευλογία να μείνω» και διευκρίνισε πως «είχα αποφασίσει να γίνω μοναχή προτού γνωρίσω τον γέροντα Εφραίμ».

  Οσο για το αν αντέδρασαν οι γονείς της, είπε «όχι δεν έφεραν καμία αντίρρηση υποστήριξαν ό,τι ήθελα εγώ».

  ( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9165:2011-09-11-18-55-21&catid=25:2009-12-18-08-37-46 )

 6. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Αγαπητοι,

  Επειδη σχολιο μου λογοκριθηκε στο προαναφερθεν blog «από την συγκεκριμενη παρεα ανθρώπων της Νέας Τάξης, της Νέας Εποχής, που έχουν εισχωρήσει σε ακραία νεοφιλελεύθερα αποκόμματα» όπως σωστα επισημαίνετε, ως δηθεν υβριστικό (ενω τουναντιον υβριστικα σχολια και βωμολογιες προς το προσωπό μου ουδεποτε λογοκριθηκαν), και επειδη τυγχανω πολυτεκνος σας ενημερωνω για τα εξης και παρακαλω να δημοσιευθουν.

  Οι συγκεκριμενοι κυριοι αυτοι εχουν σχεση με το βαθυ κρατος. Αποδειξη οτι τα αντιχριστα κειμενα τους φιγουραρουν και στην ιστοσελιδα του πρωθυπουργου Παπανδρεου, ενω ο Ροιδης εχει δημιουργησει την ιστοσελιδα της βουλης των ελληνων και του Δημου Αθηναιων επι Μπακογιαννη, καθως και των Ολυμπιακων Αγωνων. Αμφοτεροι ανηκουν στο βαθυ κρατος επιχειρηματιων στο οποίο ανηκει και η Μπακογιαννη και ο Στεφανος Μανος που ελκει τις ριζες τις στην Οθωμανικη Θεσσαλονικη και στην συγκεκριμενης απόχρωσης Μασωνία χαρακτηριστικα της οποίας ήταν μάλιστα και τα χαλαρα ήθη, η ομοφυλοφιλία και η αιμομικτικη ενδογαμια (υπαρχει σχετικη βιβλιογραφια και πηγες) και μεταξ αλλων προωθει και τον διαθρησκειακο συγκριτισμό.

  Συχνα αυτο που εισηγουνται στα κειμενα τους από το blog τους υλοποιείαι αργοτερα ή εκβιαζουν πολιτικα προσωπα αναμεσα στις γραμμες σε πληρη εναρμονηση με γνωστο Οργανισμο του Soros με το οποίο συνεργαζονται αποδεδειγμενα και πρωτοκλασατα στελεχη του κομματος του Στεφανου Μανου Δραση.

  Στο στοχαστρο των συγκεκριμενων bloggers-επιχειρηματιων ειχει μπει η κα Αποστολακη, (ειναι η βουλευτης που προκαλεσε την πτωση του Παπανδρεου και την ανδοσο του Παπαδήμου και η οποία ανηκει και στο περιβαλλον του Θεσσαλονικου Βενιζελου).

  Τωρα ο Βενιζελος ανακοινωσε – συμφωνα με την ΑΣΠΕ- καταργηση των φοροαπαλλαγων για το χαρατσι των ακινητων στους πολύτεκνους σε πληρη εναρμονιση με τα αθλια κειμενα-εισηγησεις των bloggers Ροιδη-Λασκαρατου. Τα ονοματα τους τα γνωριζουμε, και ανηκουν στον κυκλο της κας Μπακογιαννη καθως και στο κομμα του κου Στεφανου Μανου ως στελεχη μαλιστα.

  Η ανθρωπότητα περνα τις σκοτεινοτερες σελιδες της απο αυτους που αυτοαποκαλουνται διαφωτιστες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s