Πόλη 626 μ.Χ, Ελλάδα 2015 μ.Χ : Άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης.


Το 7ο αιώνα μετά Χριστόν, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κίνδυνο από τους Πέρσες και τους Αβάρους. Ο Πατριάρχης Σέργιος βλέπει τον αυτοκράτορα Ηράκλειο να θέλει να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Καρχηδόνα και για να τον αποτρέψει του δίνει ως δάνειο τα χρήματα των εκκλησιαστικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και τα ιερά σκεύη των εκκλησιών της Κωνσταντινούπολης για να χρηματοδοτήσει τον  βυζαντινό στρατό και να αποτρέψει τον κίνδυνο. Αλλά και στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης οι Έλληνες ευεργέτες και οι Έλληνες του εξωτερικού και οι πλούσιοι του Ελληνικού Έθνους και η Ορθόδοξη Εκκλησία χρηματοδότησαν αφειδώς την Ελληνική Επανάσταση και πολλοί από αυτούς έμειναν πάμφτωχοι και ζητιάνευαν για να ζήσουν.

Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο από την πρωτοφανή αγριότητα και σκληρότητα της Γερμανικής κυβέρνησης, απειλές και εκβιασμούς που έχουν ως στόχο το Ελληνικό Έθνος και την επιβίωσή του.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πρέπει να συγκαλέσουν σε ολομέλεια τις Συνόδους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης για να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας άμεσα να δει πως μπορεί μέσω των Μητροπόλεων, των ενοριών και των μοναστηριών, να στηρίξει οικονομικά την Ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες της Ελλάδας, όπως έκανε σε ανάλογη περίπτωση και η Εκκλησία της Κύπρου.

shmaia

Να καλέσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικές θυρίδες και από τα σπίτια και να τα επιστρέψουν στις τράπεζες, όλα ή τουλάχιστον μέρος από αυτά.

Να καλέσει όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό να επαναφέρουν μέρος από αυτά από ξένες τράπεζες σε Ελληνικές και να στηρίζουν την Εθνική Οικονομία.

Να καλέσει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να στείλουν με εμβάσματα, μικρά ή μεγάλα ποσά, στην Ελλάδα και να ζητήσει τη συμπαράσταση όλων των Ελληνορθόδοξων Μητροπόλεων του κόσμου, ειδικά της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

images simaia

Να καλέσει όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, να μεταβούν είτε στην Εφορία είτε στις Τράπεζες και να εξοφλήσουν μέρος των φόρων ( ή όλο το φόρο που έχουν ) και των ληξιπρόθεσμων χρεών ( πληρώνοντας τις δόσεις ή μέρος των δόσεων ) μέσα στον Φεβρουάριο. Να καλέσει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ελλάδας να μην αποκρύβουν τα εισοδήματά τους, να κόβουν κανονικά αποδείξεις, να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ στο Ελληνικό Κράτος.

Να καλέσει τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς στο εξωτερικό, τους μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες, να έρθουν και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να υψώσουν στα πλοία τους Ελληνική σημαία ( τουλάχιστον για 1 χρόνο ), να συνεισφέρουν ποσά στο Ταμείο του Κράτους για την απόσβεση του Χρέους. Όσοι έχουν βγάλει χρήματα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν μεγάλες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ ( εντός ή εκτός Ελλάδας )να προσφέρουν το 10% των χρημάτων τους για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Το Ρωμαϊκό- Βυζαντινό Κράτος στηρίχθηκε και επιβίωσε για 3 αιώνες και έζησε στιγμές δόξας, όταν οι Μακεδόνες βασιλείς καθιέρωσαν το ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ, δηλαδή οι πλούσιοι της κοινότητας να καλύπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις των αδυνάτων, φτωχών της κοινότητας.

Πάντοτε η Ορθόδοξη Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό του Ελληνικού Έθνους. Στις κρίσιμες στιγμές ήταν ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΑ, δίπλα στον Ελληνισμό. 

Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να κηρύξει πανστρατιά ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ και συμπαράστασης για την σωτηρία της πατρίδας, της Ελλάδας. Κάθε Έλληνας Χριστιανός πατριώτης, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, σήμερα πρέπει να συστρατευθεί στην προσπάθεια για οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας και τη αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης. 

Η Ελληνική Ιστορία θα γράψει ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ αυτούς που θα συμπαραταχθούν στη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας.

Η Εκκλησία ήταν παρούσα τον 7ο αιώνα και το 626 μ.Χ στη Κωνσταντινούπολη γράφτηκε λαμπρή ιστορία με τον Ακάθιστο Ύμνο.

Η Εκκλησία ήταν παρούσα το 1821 και γράφτηκε λαμπρή Ιστορία με πρωταγωνιστές Επισκόπους και απλούς παπάδες.

Η Εκκλησία ήταν παρούσα και στη Κατοχή και στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων που απειλούνταν με αφανισμό.

Σήμερα είναι η μεγάλη ΩΡΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των δύο Αρχιεπισκόπων, Ιερωνύμου και Ειρηναίου, και των Μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, και των μοναστηριών και του Αγίου Όρους. 

Ας ακουστεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο το κόσμο που ζουν Έλληνες και ελληνικής καταγωγής πολίτες  ο θριαμβικός παιάνας, με μπροστάρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας .

 «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας… νυν υπέρ πάντων αγών».

Advertisements
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Πόλη 626 μ.Χ, Ελλάδα 2015 μ.Χ : Άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης.

 1. Ο/Η ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ λέει:

  Είναι λυπηρό πολύ να διαβάζει κανείς τόσο αψυχολόγητα κείμενα σαν αυτό το ανώνυμο κείμενο που το υπογράφει η «Ορθόδοξη Ιεραποστολή»…

  Ήθελα να ήξερα οι συντάκτες του κειμένου αυτού σε άλλη χώρα ζούνε ; Σε άλλον πλανήτη; Δεν ξέρουν ότι ο λαός μας είναι φτωχός υλικά αλλά κυρίως πνευματικά;
  Οι τράπεζες έχουν φάει το καταπέτασμα και συνεχίζουν να παίρνουν το σπίτι του φτωχού. Πού είναι η αλληλεγύη των τραπεζιτών ;;; Γιατί δεν ζητείται από αυτούς αγώνας υπέρ του λαού ;
  Η Εκκλησία δεν είναι μόνο οι Κληρικοί όπως νομίζουν οι συγγραφείς του παρόντος..είμαστε όλοι Εκκλησία !

  Όσο για το ατυχέστατο παράδειγμα του αλήστου μνήμης Πατριάρχου Σεργίου καλά θα κάνουν οι της «Ορθοδόξου Ιεραποστολής» να μελετήσουν τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ της Εκκλησίας εναντίων του !!!

  Ο Σέργιος ήταν αιρετικός Μονοθελήτης και ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος πολέμησε την Ορθοδοξία…

  ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 2. Ο/Η Ροδίων λέει:

  Μήπως ξεχάσατε τη μετάνοια; Η Εκκλησία πρέπει να χτυπήσει καμπάνες πρωτίστως για τη σωτηρία των ψυχών μας και όχι για τη σωτηρία των Τραπεζών.

 3. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Έχετε δίκιο. Όλοι μας χρειαζόμαστε να μετανοήσουμε, ως λαός και ως πρόσωπα. Απλά δεν μας απασχολεί η σωτηρία των Τραπεζών, αλλά η οικονομική σωτηρία των
  Ελλήνων πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

 4. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,

  όπως σου έγραψα και σε άλλο απαντητικό σχόλιο, συμφωνώ με όσα γράφεις τόσο για την ανάγκη να ενδιαφερθούν οι Τράπεζες για το λαό, όσο και για τις δογματικές παρεκκλίσεις του Πατριάρχη Σεργίου και του αυτοκράτορα Ηρακλείου. Η αναφορά μου έγινε ΜΟΝΟ για τη προσφορά της Εκκλησίας χρημάτων και κειμηλίων για τη σωτηρία της Αυτοκρατορίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, παρόλο ( και πολύ σωστά ) που καταδίκασε τις αιρετικές απόψεις των παραπάνω, αναγνώρισε και την επιστροφή του Τίμιου Σταυρού και τη σωτηρία της Πόλης το 626 μΧ με τον Ακάθιστο Ύμνο.

  Ο λαός μας, παρόλο που στη πλειοψηφία του είναι φτωχοποιημένος και πνευματικά αποπροσανατολισμένος από τις «διάφορες κοσμοθεωρίες», θα βρει στις δύσκολες στιγμές τη πίστη του στον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία, αρκεί και η Εκκλησία να είναι πλάι του.

  Αν πάλι κάτι δεν γράψαμε σωστά και σκανδαλίσαμε ορισμένους αδελφούς, ζητούμε συγγνώμη. Απλά πιστεύαμε ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο λαός μας θα ήθελε να ακούσει και τη φωνή της Εκκλησίας. Να σημειώσουμε ότι ο αδελφός Χρήστος Σαλταούρας είναι εκλεκτός ερμηνευτής της Γραφής και του Αντιαιρετικού αγώνα και τον ευχαριστούμε και για τις σκέψεις του και για όσα προσφέρει στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

  Υ.Γ Η αποδοχή των σχολίων γίνεται με κάποια καθυστέρηση, όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s