Π. Σαράντης Σαράντος : «Δεν παίρνουμε την φοροκάρτα – δεν πληρώνουμε τα ληστρικά χαράτσια»!


H νεοταξική κυβέρνηση ξεκάθαρα και ωμά προσπαθεί να διαλύσει τις Ελληνικές Οικογένειες. Όσο πιο πολλά παιδιά έχει μια οικογένεια, τόσο μεγαλύτερη βάρη, φόρους, έκτακτες εισφορές, χαράτσια, μειώσεις μισθών και επιδομάτων της επιβάλλει ! Πρόκειται για μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Ελληνισμού,  ίσως ανάλογη σε μέγεθος και σκληρότητα με αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής με διαφορετικούς ηθικούς αυτουργούς και πρωταγωνιστές ! Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι γίνεται, όχι μόνο προσπάθεια εξόντωσης των Ελληνικών Οικογενειών, αλλά και προσπάθεια ελέγχου της προσωπικής ζωής των Ελλήνων πολιτών με αστυνομικά μέτρα Οργουελικής έμπνευσης. Ναι, οι ίδιοι που θρηνούσαν ως μυξοπαρθένες για τα «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» στις ταυτότητες, οι ίδιοι φέρνουν μέτρα  ηλεκτρονικού φακελλώματος και παρακολούθησης των Ελλήνων πολιτών ! Μεταφέρουμε την έκκληση του π. Σαράντη Σαράντου, υπερθεματίζοντας. Όχι στις διάφορες κάρτες της Νέας Εποχής, όχι στα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές. Αντισταθείτε… Μαζικές αγωγές και προσφυγές  στα δικαστήρια για όλα τα αντισυνταγματικά μέτρα ! Να γίνουμε όλοι ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ απέναντι στα νεοταξικά καθεστώτα…

Σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχαμε  πρίν απο λίγο με τον  πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο , του ζήτήσαμε  να μας πεί την  γνώμη του  για  την φοροκάρτα  και τα νέα  χαράτσια  που επέβαλε  η κυβέρνηση.

«Ορθόδοξο Παρατηρητήριο»: Π. Σαράντη,  τις  τελευταίες  ημέρες  ο ελληνικός λαός δέχεται απανωτά πλήγματα τόσο σε οικονομικό επίπεδο  με την επιβολή  απίστευτων  «κεφαλικών φόρων», όσο και  εναντίον  της ελευθερίας  του  μέσω της   φοροκάρτας,  τα  ¨εγκαίνια » της οπoίας  έγιναν  χθές.Θα θέλαμε  ένα πρώτο σχόλιό σας για αυτά  τα δύο ζητήματα.

Π. Σαράντης Σαράντος: Ανέκαθεν  θεωρούσα  ως   καθήκον και υποχρέωση  προς την  πατρίδα   την  φορολογική ειλικρίνεια  και την  πληρωμή των φόρων.Με αυτήν  την  πεποίθηση  πλήρωσα  αγόγγυστα όσα δίκαια ή άδικα  εκτίμησε το κράτος  ως συμμετοχή μου στα  βάρη της χώρας .

Σήμερα όμως, αυτό που  διαπιστώνουμε τόσον εμείς όσο  και οι  ειδικοί  οικονομικοί επιστήμονες, είναι  ότι η επιβολή φόρων  δεν εχει πλέον τον  χαρακτήρα  ενός   «συμμετοχικού συστήματος   προσφοράς  για το κοινό καλό» , αλλά  έχει  μεταμορφωθεί  σε  ένα  όπλο  μαζικής  οικονομικής εξόντωσης του λαού,  δια του  οποίου   θα επιτευχθεί αφ΄ενός  η απόλυτη  υποδούλωσή του στα αντίχριστα κελεύσματα  της Νέας Εποχής ,και αφ΄ετέρου  θα  ολοκληρωθεί   η  απώλεια της εθνικής  μας κυριαρχίας.

Μέσα σε αυτό  κλίμα  εκφοβισμού  και  τρομοκρατίας   ο  ελληνικός λαός  με το πρόσχημα της  συμμετοχής   σε ένα «επώδυνο πλην αναγκαίο » πρόγραμμα  … εθνικής σωτηρίας, καλείται να συναινέσει  όχι μόνο στην  φυσική του εξόντωση αλλά και στην υφαρπαγή  του Θεοσδότου δώρου της ελευθερίας  όπως αυτή θα πραγματοποιηθεί  μέσω της  φοροκάρτας  και σύντομα της κάρτας του πολίτη .

Υπό αυτήν την έννοια  και με αίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης , δεν μπορούμε παρά  να  πούμε ευθαρσώς , ότι  κανείς δεν πρέπει  να παραλάβει την φοροκάρτα , ούτε ακόμα και όταν   θα καταστεί  υποχρεωτική ( απο 1/1/2012), καθώς επίσης   ότι   η  πληρωμή «χαρατσιών»  που   κακώς   χαρακτήρισαν  φόρους  ή τέλη   δεν είναι   καθήκον μας  προς την πατρίδα αλλά  συναίνεση  στην ληστεία  και στον κατακερματισμό της.

orthodox-watch.blogspot.com

http://anavaseis.blogspot.com/2011/10/blog-post_5836.html?utm_source=BP_recent

Σημείωση δική μας :  Η απίστευτη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών έχει ως συνέπεια και τη τεράστια οικονομική αιμορραγία για τα Πατριαρχεία μας,το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ιεροσολύμων, Αλεξάνδρειας, για το Άγιο Όρος, τις Εκκλησίες της Ελλάδας, της Κρήτης, τις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, καθιώς και τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε 80 χώρες, λόγω της δραματικής μείωσης των ΔΩΡΕΩΝ για το ιεραποστολικό,φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό τους έργο !

Δηλαδή, για πρώτη φορά τόσο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ  οι Νεοταξίτες επιχειρούν να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Ελληνισμό  και σε τόσο μεγάλη έκταση, αποδυναμώνοντας την Ελληνορθοδοξία  ( οι άλλες θρησκείες έχουν οικονομικά στηρίγματα και στο εξωτερικό ) και περιορίζοντας δημογραφικά το Ελληνικό Έθνος με τη δραματική μείωση των γεννήσεων και σκορπίζοντας τα Ελληνόπουλα στις 5 ηπείρους του πλανήτη ! Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το παιχνίδι τους, σε συνεργασία με διαπλεκόμενους εκδότες, δημοσιογράφους, μπλογκερς, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς, δημάρχους… Θα μείνουμε ραγιάδες τους ή θα αντιδράσουμε, όπως ταιριάζει σε Έλληνες και Ορθόδοξους Χριστιανούς, αντιστεκόμενοι ;

Το παιχνίδι είναι στημένο και προμελετημένο εδώ και 3 χρόνια, ώστε να φτάσουμε σταδιακά, επικοινωνιακά σε αυτό το σημείο. Και συμμέτοχοι είναι όλοι τους, άσχετα αν σήμερα παρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες … Ελπίζουμε, προσευχόμαστε, μετανοούμε, ώστε ο Πανάγαθος Θεός, η Υπέρμαχος Στρατηγός και οι Άγιοι Πάντες να τους σταματήσουν, προτού σβήσουν από το χάρτη τον Ελληνισμό…

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ( Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ) ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε