Αδέλφια κίτρινα, λευκά και μαύρα … Από το Κογκό μέχρι τους Αγίους Σαράντα !


scannedimage-27

Αυτές οι όμορφες φωτογραφίες φτιάχνουν ένα νοερό δεσμό που δένει όλη την Οικουμένη. Ορθόδοξα αδέλφια μας από κάθε γωνιά του πλανήτη, με τους ίδιους πνευματικούς πόθους και αγώνες, φορτωμένοι τους δικούς τους σταυρούς, βαδίζουν μαζί μας τον ανηφορικό Γολγοθά της ζωής, κάνοντας κέντρο της ζωής τους τον Θεό της Αγάπης, τον προσωπικό, αποκεκαλυμμένο  Τριαδικό Θεό.

Και αυθόρμητα βγαίνει από την ψυχή η προσευχή :  Κύριε μας, και αυτή τη μέρα, στήριξε τα αδέλφια μας σε όλο το κόσμο και χάρισε τους ψυχική δύναμη, υπομονή, κουράγιο,πνευματικές ευλογίες. Ανάδειξε ανάμεσα από αυτούς τους αυριανούς Σου Ορθόδοξους Ιεραποστόλους και ιερείς και συνεργάτες της Εκκλησίας Σου. Κάνε να μη λυγίσουμε στις καταιγίδες της ζωής, να μη δειλιάσουμε στις μπόρες της υπερκαταναλωτικής και απρόσωπης κοινωνίας, κάνε να στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στο Σταυρό Σου, κάνε να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος. Δώσε μας συνεχή προσευχή και δοξολογία του Ονόματός Σου, ταπεινή Μυστηριακή ζωή μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έλεος και συγχώρεση, για να μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους μας έχουν ανάγκη. Αμήν.

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το Ορθόδοξο χριστιανικό νεανικό περιοδικό ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ.Και εντυπωσιάζουν τα ονόματα Αγίων που λαμβάνουν οι νεοφώτιστοι Αφρικανοί και Ασιάτες Ορθόδοξοι, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και είναι κρίμα, άνθρωποι να έχουν είτε το όνομα  της Παναγίας ή των Αγίων και επειδή εντάχθηκαν σε μια ετερόδοξη ομάδα, να έχουν στερηθεί να προσφέρουν τιμή στη Παναγία ή στον Άγιο τους, αφού δεν πιστεύουν ότι οι ψυχές τους ΖΟΥΝ, ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ, ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΝ για όλους εμάς, όπως είναι η διαρκής εμπειρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί θλίψη, αλλά και είναι ευκαιρία για όλους εμάς να παρακαλέσουμε γονατιστοί τον Κύριο μας Ιησού Χριστό για τα ετερόδοξα αδέλφια μας, ώστε να βρουν την Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία Του.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αλβανία - Albania, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε