Έκτακτη είδηση : προσευχηθείτε για την υγεία του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Καλλίνικου


Από το εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία μαθαίνουμε ότι η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Πηλουσίου. κ. Καλλίνικου παραμένει σταθερή.

Ας προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό να του χαρίσει αποκαταστάση της υγείας του για να συνεχίσει τη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Πηλουσίου.

Η είδηση : Σταθερή η κατάσταση του Πηλουσίου Καλλίνικου
( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1790&Itemid=2 )

Να αναφερθεί όμως πως χθες εισήχθη στο νοσοκομείο της Αττάλειας ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Καλλίνικος, που συνόδευε μαζί με τον Μητροπολίτη Γέρων Αξώμης κ. Πέτρο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο στο προσκύνημα.

Τελευταίες πληροφορίες λένε πως η υγεία του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Καλλίνικου, έχει σταθεροποιηθεί και η κατάσταση του δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας.

Τέλος ο όπως αναφέραμε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος εισήχθη χθες εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αττάλειας, και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας με συμπτώματα καρδιακής προσβολής.
Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο επιστολές του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Καλλινίκου που περιγράφει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει.

1. ΝΕΟ ! ( από το νέο τεύχος 202 του Ορθόδοξου περιοδικού Εξωτερική Ιεραποστολή )

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Δια του παρόντος γνωρίζω υμίν και εις τους εν Χριστώ αγαπητούς αδελφούς, ότι η Ιερά Μητρόπολις Πηλουσίου, έλαβε το ποσόν των 1.000 ευρώ ως ενίσχυσιν δια τας ανάγκας αυτής. Η χειρονομία σας αυτή εκδηλώνει, αφ’ ενός μεν την επιθυμίαν όπως βοηθήσετε το πολύπλευρον και πολυδιάστατον έργον και την ορθόδοξον μαρτυρίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου μέσα εις αυτό το περιβάλλον, και αφ΄ ετέρου την εκτίμησιν και την εμπιστοσύνην, την οποίαν τρέφετε εις την Ταπεινότητα του Επισκόπου αυτής.

Όθεν, και θερμώς σας ευχαριστώ και εύχομαι, όπως έχετε πλουσίαν την ενίσχυσιν του Κυρίου μας εις την αποστολήν σας. Σας εσωκλείω την απόδειξιν.

Μετά τιμής και θερμών ευχαριστιών

Ο Πηλουσίου Καλλίνικος

Για οικονομική ενίσχυση της Μητρόπολης Πηλουσίου μπορείτε να απευθύνεστε στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης που εκδίδει και αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.

( http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html )

2. Παλαιότερη επιστολή του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Καλλίνικου προς τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ & ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ

 

Πόρτ Σάιντ, 23 Απριλίου 2008

Προς τον αξιότιμον κύριον Ασλανίδην Γεώργιον, Πρόεδρον του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Κύριε Πρόεδρε, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Έλαβον το αξιόλογο περιοδικό σας, διά την αποστολήν του οποίου θερμώς σας ευχαριστώ. Ακολουθώς έρχομαι εις το θέμα.

Είχατε βοηθήσει την Ιερά Μητρόπολη Πηλουσίου κατά την κρίση σας και σύμφωνα με τις δυνατοτητές του Συνδέσμου σας. Όμως επανέρχομαι και παρακαλώ και ζητώ (εάν μου επιτρέπετε την διατύπωση), να βοηθήσετε την Ιερά Μητρόπολη κατά τρόπο έντονο, διότι έχει και αυτή πολλαπλές ανάγκες. Και εξηγούμαι:

1) Συντήρηση Επισκοπείου.

2) Υποτροφίες σε 2 μαθητές-φοιτητές.

3) Ανά δίμηνο προσφέρει τρόφιμα σε 13 φτωχές οικογένειες.

4) Επισκέπτεται μια φορά το έτος τα 4 οικοτροφεία παντός θρησκεύματος.

5) Συντηρεί τις 2 Σχολές «Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στο Πορτ Σάιδ και στην Δαμιάττη με 33 και 29 μαθητές αντίστοιχα.

6)Κατά το παρελθόν έτος, ελαιοχρωματίσθη το Επισκοπείο και τοποθετήθηκαν φωτοτυπικά, Η/Υ, κλιματιστικά κ.λ.π. Δεν έχουμε βιβλιοθήκη. Θέλουμε να αποκτήσουμε μηχάνημα για προβολή ταινιών.

7) Η Μητρόπολη πραγματοποιεί εκπολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι καθηγητές αμείβονται από την Αθήνα.

8) Διαθέτει αυτοκίνητο εν διαλύσει, χωρίς οδηγό.

9) Πληρώνει μεταφραστή, υπηρεσία καθαριότητας και ενισχύει τους 3 ιερείς, οι οποίοι λαμβάνουν από τις Κοινότητες αυτών μόνο 50 ευρώ και από την Ιερά Μητρόπολη 40 ευρώ μηνιαίως. Δεν είναι αποσπασμένοι.

Η Ιερά Μητρόπολη δεν ονομάζεται, δεν χαρακτηρίζεται Ιεραποστολική, διότι δεν βαπτίζει και δεν μυρώνει ντόπιους, διότι απαγορεύεται. Παρ’ όλα αυτά μυρώσαμε 2 κόπτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη βοηθείας. Έρχονται στην Μητρόπολη. Αυτό, κύριε πρόεδρε, δεν είναι Ιεραποστολή, τι είναι;

Κύριε πρόεδρε και εκλεκτά μέλη της Αγίας ημών Εκκλησίας και του Συνδέσμου, με την πεποίθηση ότι το αίτημα αυτό της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Επισκόπου αυτής, ήθελε τύχει εκ μέρους υμών ευμενούς αποκρίσεως και αποδοχής, διατελώ εκ των προτέρων,

Μετά τιμής και θερμών ευχαριστιών

† Ο Πηλουσίου Καλλίνικος

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ_ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ2 )
( http://www.iersyn.gr/support.html )
( http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αίγυπτος, Egypt, Ιερά Μητρόπολη Πηλουσίου and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε