Ιλαρίωνος μοναχού ( Σιμωνοπετρίτου ), αιωνία η μνήμη.


Το άρθρο αυτό γράφεται μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση. Η μαρτυρική κοίμηση του μοναχού Ιλαρίωνα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας μας έχει συγκλονίσει. Σε κάθε μοναστήρι υπάρχουν άνθρωποι που διακονούν αθόρυβα σε διάφορους τομείς τα του κοινοβίου. Ο μοναχός Ιλαρίωνας είχε το διακόνημα ( τα τελευταία χρόνια που ξέρουμε ) να μεταφέρει τους προσκυνητές της Μονής Σίμωνος Πέτρας στο μοναστήρι. Με τη σιωπηλή αυτή διακονία του «διακονούσε» τους ελαχίστους εν Χριστώ αδελφούς που δυσκολεύονταν στην ανάβαση προς την «αετοφωλιά» της Σιμωνόπετρας…

https://ierapostoli.files.wordpress.com/2014/08/60b13-unnamed.jpg

Μοναχός Ιλαρίων Σιμωνοπετρίτης (1946 -19 Αυγ. 2014) Φωτ. Μανώλη Τουλουπάκη

Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ- ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ. Φωτό : Ιωσήφ Λεμονιάδης

Έκανε χιλιόμετρα με το λεωφορειάκι της Μονής και ήταν μια αφανής διακονία, όπως πολλές διακονίες στα κοινόβια του Αγίου Όρους. Αλλά και εκεί η παρουσία του ήταν προσευχητική και ευωδίαζε η αγάπη του Χριστού, στο δρόμο από και προς τη Σιμωνόπετρα. Πρόσχαρος και καταδεκτικός στη διακονία των αδελφών- προσκυνητών…

 

Από τώρα ο μοναχός Ιλαρίωνας βρίσκεται «εν σκηναίς δικαίων», κοντά στον αγαπημένο του Ιησού Χριστό, στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή και τον όσιο Σίμωνα τον Μυροβλήτη και δέεται για όλους όσους μετέφερε στη Σιμωνόπετρα και όλο το κόσμο, συνεχίζοντας τη μοναχική του διακονία στον Παράδεισο,στη Βασιλεία των Ουρανών.

 

Όσοι μεταβούν στη Σιμωνόπετρα, ας σπεύσουν να προσευχηθούν και στο ταπεινό κοιμητήριο της Σιμωνόπετρας, όπου βρίσκονται οι κεκοιμημένοι μοναχοί και  όπου θα αναπαυτεί ο μακαριστός μοναχός Ιλαρίωνας.

 

Ιλαρίωνος μοναχού, αιωνία η μνήμη. Καλό Παράδεισο. Καλή Ανάσταση.

 

Υ.Γ Η κοίμηση του έγινε ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ( 6/19 Αυγούστου 2014- το Άγιο Όρος ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο- Ιουλιανό ) και τώρα μπορεί να αντικρύζει αιώνια το Θαβώρειο ΦΩΣ του Αναστάντος Χριστού! 

Πηγή ( φωτό ) :  Αγιορείτικες Μνήμες

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Ιλαρίωνος μοναχού ( Σιμωνοπετρίτου ), αιωνία η μνήμη.

  1. Σε γνωρίσαμε σαν κοσμικό και σε αγαπήσαμε οικογενειακά. Ο «θείος Δημήτρης» των παιδιών μας! Ζεστός και γλυκός άνθρωπος, έτοιμος να βοηθήσεις, να προσφέρεις χωρίς να σου ζητηθεί. Στην προσευχή σου ήμασταν εκεί πάλι, για να μας δώσει ο Θεός δύναμη να «σηκωθούμε» από τον χαμό του παιδιού μας. Σε ευχαριστούμε για όλα!!! Ευχόμαστε να αναπαυθεί η ψυχή σου, εκεί ψηλά στην αγκαλιά του Θεού. Ελπίζουμε να συναντήσεις τη Μαρία μας. Να είσαι ευλογημένος.

    Μανώλης-Αντωνία-Γιώργος Σταυρακάκη

Σχολιάστε