Νέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας από Σουμάτρα και Ιάβα.


Νέα Ορθόδοξη κοινότητα δημιουργείται στην Σουμάτρα.

Στις 6 Μαίου 2010 ο π.Χρυσόστομος Manalu επισκέφτηκε

…το χωριό  Sumbul ,εξήντα χιλιόμετρα από το Medan της Σουμάτρας ,μετά από επανειλημμένες προσκλήσεις των κατοίκων,που ενδιαφέρονται για την Ορθόδοξη πίστη. Ο π.Χρυσόστομος Manalu κήρυξε την έναρξη των Ορθοδόξων Κατηχήσεων,τις οποίες θα συνεχίσουν δύο Ορθόδοξοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Παύλου κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Στις αρχές του Αυγούστου 2010 θα γίνουν ομαδικές βαπτίσεις των Κατηχουμένων και έτσι θα δημιουργηθεί η νέα Ορθόδοξη κοινότητα στην Σουμάτρα.

Οι κάτοικοι του χωριού πρόσφεραν στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή ένα οικόπεδο 2500 μέτρων,όπου προγραμματίζεται να χτιστεί ναός προυπολογισμού 40000 ευρώ.

Η κλινική Θεοτόκος

Η κλινική λειτουργεί κανονικά,αλλά χρειάζονται ακόμα αρκετά ιατρικά εργαλεία για τον καλύτερο εξοπλισμό της.

Πριν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( 15 Αυγούστου 2010) ,προγραμματίζονται εμβολιασμός και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις των μικρών και φτωχών παιδιών της περιοχές,στα οποία επί πλέον θα διανεμηθεί δωρεάν γάλα .

Όλα τα παραπάνω υπολογίζονται να στοιχίσουν 5000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τα έργα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Νίας και στην Σουμάτρα ,μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω λογαριασμό.

c/o.Parluhutan Manalu ,Citibank

Medan -Indonesia ,No 8004306633

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2010_06_01_archive.html )

Δημοσιεύουμε νέες φωτογραφίες ,που μας έστειλε ο π.Τιμόθεος Joko ,που δείχνουν την πρόοδο των εργασιών στον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο  Μοjekerto της Ανατολικής Ιάβας.


Η κατασκευή του ναού χρηματοδοτείται από τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο-Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός της Θεσσαλονίκης, αλλά και από άλλους δωρητές.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά το πολύπλευρο έργο του π.Τιμοθέου Joko ,μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον παρακάτω λογαριασμό.

ΟΝΟΜΑ . JOKO UMBAR WIBOWO

ΟΝΟΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ . BANK CENTRAL ASIA (BCA)

AΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ . 0501731268

KΩΔΙΚΟΣ ΙΒΑΝ/SWIFT . CENAIDJA

(   http://ierapostoliko.blogspot.com/2010/06/gunung-gedagan-jekerto.html )

Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τις Ορθόδοξες ιεραποστολές

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε