Απάντηση σε «αρνητή της Ορθοδοξίας»( μάρτυρα της Σκοπιάς και όχι του Θεού )!


Στις 16 -04-2010 λάβαμε ένα μήνυμα από έναν ΜτΙ (Μάρτυρα του Ιεχωβά), αντιπροσωπευτικό του φανατισμού, της πλάνης και της παντελούς άγνοιας που χαρακτηρίζει τα μέλη της οργάνωσης αυτής. Και για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να το απαντήσουμε, για να καταδειχθεί έτσι, μέσω του μηνύματος αυτού, το επίπεδο των ανθρώπων αυτής της θρησκείας, και κυρίως της πλανημένης θρησκείας τους.

Λόγω έκτασης και περιορισμένου χρόνου, θα απαντηθεί τμηματικά, ώστε να μην κουράσει τους αναγνώστες, αλλά και να αναδειχθεί ο ανορθολογικό και λαϊκίστικο πνεύμα της σέκτας αυτής, και των οπαδών της, και να γίνει κατάδηλο, σε τι δραματική κατάσταση φέρνει τους οπαδούς της η Σκοπιά:

Χρησιμοποιεί το όνομα: «Αρνητής της Ορθοδοξίας»:

Και μόνο το όνομα που χρησιμοποίησε ο ΜτΙ αυτός, δείχνει το ανορθολογικό του πνεύμα. Γιατί εφ’ όσον «ορθοδοξία», εξ ορισμού είναι «το ορθώς δοξάζειν», ως αρνητής της ορθοδοξίας που υπογράφει, μας ξεκαθαρίζει ότι αυτά που θα μας πει στη συνέχεια, είναι άρνηση της αληθείας, άρνηση της δικαιοσύνης, και κακόδοξα! Και πράγματι, όπως θα δείξουμε στη συνέχεια, αυτό θα γίνει απόλυτα φανερό!

Αρνητής:

«Οι παπαδες και γενικα όλες οι ψευτικες θρησκείες βαβυλωνιακής προέλευσης…»

Απαντούμε:

Από το ξεκίνημά του, δείχνει άμεσα τον ανορθολογισμό του, ξεκινώντας με μια ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ: «ΟΙ παπάδες…» Λες και έχει γνωρίσει ΟΛΟΥΣ τους Παπάδες! Και μόνο αυτή η γενίκευση, δείχνει τον ανορθολογικό τρόπο σκέψης του, και την αδυναμία του να ξεχωρίσει το πρόσωπο από τη μάζα. Κάτι αναμενόμενο σε μια θρησκεία σαν της Σκοπιάς, που βλέπει τα μέλη της όχι ως πρόσωπα, αλλά ως ΜΑΖΑ και ΑΡΙΘΜΟΥΣ, στα εταιρικά της βιβλία!

Ο αναγνώστης που θέλει να εμβαθύνει περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο η εταιρία Σκοπιά «μαζοποιεί» τον κόσμο, (αλλά και τους οπαδούς της), μπορεί να βρει περισσότερα στοιχεία στις ακόλουθες διευθύνσεις:

http://www.oodegr.com/oode/biblia/efsev1/kef1.htm

http://www.oodegr.com/oode/biblia/efsev1/kef9.htm

http://www.oodegr.com/paratir/methodoi/isoped.htm

Επίσης, για την ανορθολογική τακτική των γενικεύσεων, μπορείτε να δείτε:

http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/mathimata/genikologa1.htm

Σε αντίθεση με αυτή την αιρετική τακτική της «μαζοποιήσης», ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης μπορεί να δει τις θέσεις της Ορθοδοξίας στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.oodegr.com/oode/dogma/genika/onoma_proswpo1.htm

Προχωράει λοιπόν ο «αρνητής της Ορθοδοξίας», (δηλαδή ο «κακόδοξος» ΜτΙ), γράφοντας ότι:

«Οι παπαδες και γενικα όλες οι ψευτικες θρησκείες βαβυλωνιακής προέλευσης

1) Βριζουν τον Ιεχωβα και τον Ιησου».

Απαντούμε:

Το δηλώνει, έτσι ξεκάρφωτα, χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να καλύψει την αυθαίρετη και ψευδή του δήλωση! «ΟΙ παπάδες… βρίζουν τον Ιεχωβά και τον Ιησού»;;; Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος, για να δεχθεί μια τέτοια ψευδέστατη, ανυπόστατη, αναπόδεικτη και γενικευτική δήλωση! Αν μας έλεγε για κάποιον συγκεκριμένο παπά, επώνυμα, και με συγκεκριμένη δήλωση καταγεγραμμένη, βεβαίως, να το δεχόμασταν, για τον συγκεκριμένο παπά. Αλλά να μιλάει έτσι γενικευτικά και αόριστα, δείχνει μόνο την άγνοιά του, και την παντελή έλλειψη κρίσης που έχει ως ΜτΙ.

Και δεν σκέφτεται καν, ότι σε ΟΛΕΣ τις Ορθόδοξες Ακολουθίες, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, (και φυσικά ΟΛΟΙ οι παπάδες), διαρκώς δοξάζουμε τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, (δηλαδή τον Γιαχβέ), συν πάσι τοις αγίοις! Πώς λοιπόν κατηγορεί τους υμνητές και δοξολογητές του Γιαχβέ και του Χριστού, ως υβριστές; Μια τέτοια συκοφαντία, παραλληλίζεται με τη συκοφαντία που κάνουν ορισμένοι φανατικοί εναντίον των ΜτΙ, που τους κατηγορούν ότι «πατάνε τις εικόνες, βρίζουν την Παναγία, πληρώνονται…». Οι ΜτΙ λοιπόν, που παραπονούνται για τέτοιους κακοήθεις συκοφάντες, πώς ανέχονται στις τάξεις τους, παρόμοιους συκοφάντες, εναντίον των άλλων θρησκειών, σαν τον εν λόγω συκοφάντη;

Αλλά και να γενικεύει ΟΛΕΣ τις «ψευτικες θρησκείες βαβυλωνιακής προέλευσης», όπως χαρακτηριστικά τις αποκαλεί, δηλώνοντας ότι και αυτές (γενικά) «Βριζουν τον Ιεχωβα και τον Ιησου», πάλι παράλογο είναι. Γιατί δεν μας αναφέρει ούτε μία τέτοια, με ούτε ένα παράδειγμα, που να στηρίζει αυτή τη γενικευτική και αυθαίρετη δήλωση! Δηλαδή τις έχει ψάξει όλες, και είδε όλες τους βρίζουν;;;

Το χειρότερο, δεν μας ξεκαθαρίζει καν, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των θρησκειών αυτών «βαβυλωνιακής προέλευσης»! Με άλλα λόγια, ουσιαστικά δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Φράσεις χωρίς κανένα νόημα, χωρίς καμία λογική και χωρίς την παραμικρή συνοχή! Φράσεις χαρακτηριστικές ενός συγκεχυμένου μυαλού, ανίκανου να σκεφθεί συγκροτημένα και με λογική συνεπαγωγή, ανίκανου ακόμα και να εκφρασθεί! Ανίκανου να κάνει τη στοιχειώδη διάκριση της μάζας από το πρόσωπο, του γενικού και γενικευτικού από το ειδικό, και ανίκανο να συνειδητοποιήσει ότι για κάθε δήλωση, οφείλει και μία τεκμηρίωση. Μυαλό με εξαρθρωμένη την κριτική και λογική σκέψη, γεμάτο συνθηματολογίες, γενικολογίες και αστήρικτες βεβαιότητες! Τέτοια μυαλά πλάθει η Σκοπιά στους οπαδούς της!

Και συνεχίζει ο Αρνητής της Ορθοδοξίας:

«Δεν δεχονται να αγιαστει το όνομα του Θεού»

Απαντούμε:

Νέα συκοφαντία! Γιατί (αν και μας «τσουβαλιάζει» με τις «βαβυλωνιακής προέλευσης ψεύτικες θρησκείες»), καθημερινά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Εκκλησίες μας και στο «Πάτερ Ημών», προσευχόμαστε στον Θεό: «αγιασθήτω το όνομά σου»! Πώς λοιπόν, δεν δεχόμαστε να αγιασθεί το όνομά Του; Η διάψευσή του είναι προφανής και μόνο από αυτό το γεγονός.

Αρνητής της Ορθοδοξίας:

«αρνούμενοι τον Ιεχωβα αρνούνται και τον Ιησου, τον Υιο του οποιου το ονομα περιέχει το Ιεχωβα».

Απαντούμε:

Από πού και ως πού αρνούμαστε τον Ιεχωβά;

Για όσους γνωρίζουμε τους ΜτΙ, παρά την εμφανή δυσκολία του αιρετικού αυτού να εκφρασθεί, καταλαβαίνουμε ότι αυτό που εννοεί, δεν είναι ότι αρνούμαστε τον Θεό, αλλά αρνούμαστε ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ, το οποίο διαρκώς οι ΜτΙ παπαγαλίζουν, χωρίς να κατανοούν οτιδήποτε σχετικά με αυτό!

Όμως, άλλο πράγμα είναι να αρνείσαι ένα όνομα, και άλλο πράγμα είναι να αρνείσαι ένα πρόσωπο, που φέρει το όνομα αυτό. Και άλλο πράγμα είναι να μη συνηθίζεις να χρησιμοποιείς ένα όνομα, και άλλο πράγμα είναι να αρνείσαι ένα όνομα!

Ο εν λόγω ΜτΙ (και πολλοί όμοιοί του), μπερδεύουν στο συγχυσμένο τους μυαλό αυτές τις έννοιες. Μάλιστα αγνοούν σημαντικά πράγματα τα οποία τους έχει ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ η οργάνωση της Σκοπιάς, σχετικά με τον όνομα «Ιεχωβά»!

1. Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ΔΕΝ αρνούμαστε ότι αυτό είναι το όνομα του Θεού. Απλώς το λέμε ΣΩΣΤΑ, με τη σωστή του προφορά. Το λέμε: «Γιαχβέ», ή με την ελληνική του μετάφραση, «ο Ων». Άλλο πράγμα είναι η άρνηση, και άλλο πράγμα είναι το να προτιμάμε να χρησιμοποιούμε άλλο όνομα για τον Θεό, ή τη σωστή ή τη μεταφρασμένη του μορφή.

2. Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το όνομα του Ιησού (Γιεχοσούα), σημαίνει: «η σωτηρία του Γιαχβέ». Άρα πώς το αρνούμαστε; Πάλι ψέμα!

3. Εάν το να μη χρησιμοποιούμε τη λέξη: «Γιαχβέ», (ή ακόμα χειρότερα, την ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ μορφή «Ιεχωβά» που χρησιμοποιούν οι ΜτΙ, αποτελεί ΑΡΝΗΣΗ του Θεού, τότε οι πρώτοι που τον αρνήθηκαν, είναι οι ίδιοι οι Απόστολοι! Γιατί σε ολόκληρη την Καινή Διαθήκη, οι απόστολοι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν χρησιμοποιούν τη λέξη: «Ιεχωβά» ή «Γιαχβέ», για τον Θεό, παρά μόνο, (όπως εμείς), στη μεταφρασμένη μορφή του: «ο Ων», ή (όπως εμείς πάλι), ενσωματωμένο στη δοξολογία: «Αλληλούια!» (αινείτε τον Γιαχ!)

4. Εμείς οι Χριστιανοί, ακολουθούμε το παράδειγμα των αποστόλων και του Κυρίου μας Ιησού, που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποίησαν το Ιεχωβά στην Αγία Γραφή, αλλά προτίμησαν να τον προσφωνούν με τη λέξη: «Πατέρας»! Γι’ αυτό και ο Χριστός, είπε: «Έτσι να προσεύχεστε: Πάτερ ημών…» Δεν είπε «Ιεχωβά ημών», αλλά «Πάτερ ημών». Το να εμμένουν λοιπόν οι ΜτΙ στην προσφώνηση «Ιεχωβά», σημαίνει ότι ουσιαστικά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την υπόδειξη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θέλοντας να συστήσουν δική τους έκφραση, και δική τους δικαιοσύνη, διαφορετική από τη δική Του! Ποιοι είναι λοιπόν οι αρνητές;

5. Εμείς οι Χριστιανοί, ως τέκνα Θεού, αποκαλούμε τον Θεό «Πατέρα», μάλιστα και «πατερούλη», («αββά» κατά τον λόγο της Αγίας Γραφής), δείχνοντας έτσι την οικογενειακή μας σχέση μαζί Του, όπως μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς και οι Απόστολοι. Αντιθέτως, οι ΜτΙ, αποκαλώντας με το όνομά του: «Γιαχβέ», (και μάλιστα παραφθαρμένο), δείχνουν έτσι την ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, από Αυτόν, ως δούλοι και όχι ως γνήσια τέκνα Του. Γιατί πόσα παιδιά είναι αυτά που αποκαλούν τον πατέρα τους με το όνομά του, και όχι «πατέρα»;

6. Επειδή κατά τον λόγο της Αγίας Γραφής, εκτός από το «Ιησούς Χριστός», «δεν υπάρχει άλλο όνομα δοσμένο κάτω από τον ουρανό, δια του οποίου μπορούμε να σωθούμε» (Πράξεις 4/δ: 12), δεν είναι άρνηση του Θεού, το να τον λέμε: «πατέρα» και όχι «Ιεχωβά», αλλά σωζόμαστε οι Χριστιανοί με πίστη στο όνομα του Ιησού Χριστού, και όχι του Ιεχωβά.

7. Συνεπώς, έχοντας πίστη στο όνομα του Ιησού Χριστού, εκπληρώνεται σ’ εμάς το χωρίο: «Όποιος έχει τον Υιό, έχει και τον Πατέρα» (Α΄ Ιωάννου 2/β: 23).

Όμως το σημαντικότερο, είναι ότι εμείς, μπορεί να προτιμάμε να αποκαλούμε τον Θεό ως Πατέρα και όχι ως Γιαχβέ, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε εμείς αυτοί που γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ είναι ο Γιαχβέ, και όχι οι ΜτΙ, που νομίζουν ότι αυτό είναι το όνομα ΜΟΝΟ του Πατρός. Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το όνομα και των τριών προσώπων της Θεότητας, και όχι μόνο του Πατρός.

Περισσότερα για το όνομα: «Γιαχβέ» στα ακόλουθα άρθρα:

http://www.oodegr.com/oode/theos/onoma1.htm

http://www.oodegr.com/oode/theos/onoma2.htm

Αρνητής της Ορθοδοξίας:

«Προσπαθούν να προσαρμόσουν τη θρησκεία της Αγίας Γραφής σε παγανιστικά δεδομένα για να κερδίσουν όχι την επικρότηση του θεού αλλά για να αυξήσουν τους πιστούς και τα έσοδά τους».

Απαντούμε:

Αυτό είναι επίσης εντελώς αστήρικτο, ανυπόστατο και ψευδές, και στα δύο του σκέλη, επειδή:

1. Αυτοί που διδάσκουν παγανιστικό θεό είναι οι ΜτΙ και όχι οι Χριστιανοί, όπως αποδεικνύεται στα ακόλουθα άρθρα:

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/theos/theos_xwros_1.htm

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/theos/theos2.htm

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/theos1.htm

2. Ενώ η Εταιρία Σκοπιά επενδύει όλα της τα χρήματα σε εργοστάσια και εκδόσεις, με σκοπό την αύξηση των πιστών της, και έχει μετατρέψει τη λατρεία του Θεού σε μαθήματα μάρκετινγκ, για να στέλνει τους οπαδούς της να κηρύττουν τα παραμύθια της, η Εκκλησία του Χριστού έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, και δαπανά τα έσοδά της όχι για το κέρδος, αλλά για ανακούφιση των ανθρώπων. Ένα μικρό παράδειγμα, εδώ: http://www.oodegr.com/oode/orthod/genika/sisitia1.htm

Αλλά και όλα τα άρθρα του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής δείχνουν το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλο το κόσμο.

Ας μας δείξει η Εταιρία Σκοπιά, έστω και μία περίπτωση, όπου χρησιμοποίησε τα κεφάλαια της Εταιρίας Σκοπιά (και ΟΧΙ των οπαδών της), για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Έστω και μία!

Κλείνοντας το πρώτο αυτό μέρος της απάντησής μας στον «Αρνητή της Ορθοδοξίας» ΜτΙ, είναι ήδη προφανής όχι μόνο η ακρίβεια του ονόματος που διάλεξε, αλλά και η θλιβερή κατάσταση στην οποία οδηγεί η Εταιρία Σκοπιά τα θύματά της. Αλλά επειδή ο άνθρωπος αυτός έγραψε πολύ περισσότερα, θα επανέλθουμε για τη συνέχεια των απαντήσεών μας…

Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των “μαρτύρων Ιεχωβά” από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ “κλωνοποιούνται” κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι “άγιοι”!

This entry was posted in America, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Απάντηση σε «αρνητή της Ορθοδοξίας»( μάρτυρα της Σκοπιάς και όχι του Θεού )!

  1. Ο/Η Μια Ψυχή λέει:

    http://proskynitis.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html
    Θαύμα αγίου Γεωργίου στήν Αλβανία.
    Ναοί προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα υπάρχουν καί στην μαρτυρική Εκκλησία της Αλβανίας. Στό ιεραποστολικό Περιοδικό «»Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός», τεύχος Απρίλιος -Ιούνιος του 1997, σελ. 357 ό π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης ανάμεσα στα αλλά γράφει καί τα έξης: «… Δεν θα πρέπει να αποσιωπήσω την συγκινητική συνάντηση πού είχα ένα βράδυ, στο σπίτι του παπα-Γιάννη Τρεμπίτσκα, στην Κοριτσά. Μια εβδομήντα περίπου χρονών γριούλα ήρθε καί μας ανακοίνωσε το πρόβλημα της: – Πατέρες, βοηθήστε με να κτίσω την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μου. – Γιαγιά, από πού είσαι, τί θρησκεία ακολουθείς καί ποιος σου ζήτησε να κτίσεις εκκλησία; -Το χωριό μου ήταν ορθόδοξο μέχρι το 1910. Από τότε όλοι οι κάτοικοι έγίναμε μουσουλμάνοι. Τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου παραμένουν ακόμα στο κέντρο του χωριού μας. Τρεις φορές μέχρι τώρα ήλθε στον ύπνο μου ό άγιος Γεώργιος καί μου είπε: «Εσύ θα αναλάβεις να μου κάνεις την εκκλησία». – Καί πώς ξέρεις γιαγιά, ότι αυτός ήταν ό άγιος Γεώργιος; Σηκώθηκε όρθια. Έβγαλε από την τσέπη της μια πλαστική είκονίτσα του αγίου Γεωργίου καί κάπως αντιδρώντας για την ερώτηση μου, μου είπε: – Καλά δεν ξέρω ποιος είναι ό Άγιος Γεώργιος; Να, αυτός είναι. Ας σημειωθεί εμφατικά ότι αυτή ήταν μουσουλμάνα…»

    Read more: http://proskynitis.blogspot.com/#ixzz0m0pDuK6C

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Χριστός Ανέστη! Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίους Αυτού. Δίκαιοι εις τον Αιώνα ΖΩΣΙ.
    Είναι ολοζώντανη η παρουσία τους στη ζωή μας, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
    Ας μη πιστεύουν οι άπιστοι και οι ετερόδοξοι. Αυτοί χάνουν …

Σχολιάστε