Η φιλανθρωπική Κοινωνία της Ορθ. Εκκλησίας Ινδίας. Orthodox Church of India.


Φιλανθρωπική Κοινωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας.Αγαπητοί κ. Πρόεδρε και Μέλη του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Ο π. Μώκιος μοιράζει πρωϊνό γάλα στα άστεγα παιδιά στην Καλκούτα

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε,

Μαζί με τις ευχαριστίες μου για την συνεχή αγάπη, συμπαράσταση και βοήθειά σας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή των Ινδιών θα ήθελα με πολλή χαρά να σας πληροφορήσω για την πρόοδο του πνευματικού και φιλανθρωπικού έργου του ιεραποστολικού μας κλιμακίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, το κύριο έργο μας είναι  η σωτηρία των Ινδών αδελφών μας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, είναι πάρα πολύ δύσκολες, καθ’ ότι απαγορεύεται εκ του νόμου κάθε ιεραποστολικό έργο. Παράλληλα συνεχίζουμε και το φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας έμπρακτα τη μαρτυρία της Χριστιανικής αγάπης προς τους έχοντας ανάγκη Ινδούς αδελφούς μας.

Συνεχίζουμε τα διήμερα σεμινάρια που υλοποιούνται κάθε μήνα για τους ιερείς και κατηχητές. Τα πνευματικά κέντρα, που έχουμε σε μερικά χωριά, εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο τις συγκεντρώσεις κατήχησης, που πραγματοποιούνται από ιερείς και λαϊκούς κατηχητές.

Ήταν μια επιθυμία των πιστών μας, ώστε να υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτές. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται οι κατηχήσεις σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την Ορθοδοξία. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό και εν συνεχεία να γίνουν παιδιά Του κατά χάριν. Συχνά γίνονται βαπτίσεις μετά από πολύμηνη κατήχηση. Τότε βλέπει κανείς τη Χάρη του Θεού και τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νεοφώτιστων. Δέχονται το βάπτισμα σαν το πολυτιμότερο δώρο της ζωής τους. Η χαρά τους είναι ανεκλάλητη. Τότε κι εμείς ικανοποιούμεθα ηθικώς, διότι γνωρίζουμε ότι συντελέσθηκε με την τριπλή κατάδυση και η πνευματική τους αναγέννηση και εξ όλης μας της ισχύος δοξολογούμε το όνομα του Θεού.

Είναι τραγικό να αναλογιστεί κανείς τις τεράστιες διαφορές που έχει η καθημερινότητα αμέτρητων χωριών της Ινδίας με την Ελληνική για παράδειγμα πραγματικότητα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: την ανάγκη να περπατήσει από στενά μονοπάτια μέσα στη ζούγκλα δίπλα σε λίμνες με στάσιμα νερά, αμέτρητες εστίες μόλυνσης, χωριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που φωτίζονται μόνο με λυχνάρια και λάμπες πετρελαίου, χωρίς τηλέφωνο για μια ώρα ανάγκης, χωρίς γιατρό για τα επείγοντα περιστατικά, χωρίς τα στοιχειώδη συγκοινωνιακά μέσα, και άλλα πολλά που θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων για να περιγραφούν με πληρότητα.

Ο νους μας τρέχει στον κόσμο το δικό μας, στον κόσμο των ανέσεων, των διασκεδάσεων, της ευμάρειας και του καταναλωτισμού. Τότε αυτό που ευχόμαστε είναι να φωτίζει ο Θεός τις ψυχές και να τις ευαισθητοποιεί, ώστε κάτι λίγο από το περίσσευμά τους να το μοιράζονται με αυτούς που στερούνται και των πλέον αναγκαίων.

Η ζωή στα χωριά είναι πολύ δύσκολη, διότι δεν υπάρχουν οι στοιχειώδες εξυπηρετήσεις, για αυτό οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται πάρα πολύ. Αυτό όμως το οποίον έχουμε παρατηρήσει είναι ότι δεν είναι απαιτητικοί σαν εμάς και δε ζητούν περισσότερα από ό,τι μπορούν να έχουν. Η φιλοξενία τους είναι Αβραμιαία. Όσες φορές και αν επισκεπτόμεθα τα σπίτια τους, μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο έχουν. Όσο φτωχό και αν είναι, είναι γεμάτο χάρη και αγάπη, διότι το προσφέρουν από την καρδιά τους. Σημασία έχει ο τρόπος και όχι το προσφερόμενο.

Οι επισκέψεις μας στα χωριά είναι πολύ συχνές τόσο για ιεραποστολικούς λόγους, όσο και για να παρακολουθούμε το επιτελούμενο σε αυτά φιλανθρωπικό έργο. Οι Ινδοί που ασπάζονται τον Χριστιανισμό έμμεσα και άλλοτε άμεσα διώκονται. Συναντούν δυσκολίες στην εργασία τους, αντιμετωπίζουν την απόρριψη της κοινωνίας στην οποία ζούνε, την περιφόνηση φίλων και συγγενών. Χρειάζονται δύναμη, για να δώσουν ομολογία Πίστεως και να παραμένουν σταθεροί. Χρειάζονται συνεχή πνευματική καθοδήγηση και ηθική υποστήριξη.

Νεοφώτιστοι μετά τη βάπτισή τους στην Καλκούτα

Παρακαλώ και εσείς να προσεύχεστε για όλους τους Ινδούς νεοφώτιστους αδελφούς μας, να τους στηρίζει ο Κύριος στην πίστη αλλά και για όλους όσους διακονούν στον αγρό του Κυρίου στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή των Ινδιών εν μέσω δυσκολιών και αντιξοοτήτων πολλών.

Με θερμές ευχές και αγάπη Χριστού, (Από το Ορθόδοξο Κλιμάκιο Ινδιών)

Σας παρακαλούμε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας, μέσω του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία του απευθείας, είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών που θα δείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε όλο το τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου.

All news about Orthodox Church of India. Παλαιότερες ειδήσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Ινδία-India and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η φιλανθρωπική Κοινωνία της Ορθ. Εκκλησίας Ινδίας. Orthodox Church of India.

 1. Ο/Η joy λέει:

  Παρακαλώ θα θέλαμε αν μπορείτε να μας στείλετε ένα mail,ένα σταθερό ή ένα κινητό με το οποίο θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε.Είμαστε μια οικογένεια από την Νότια Ινδία(Κεράλα)και ζούμε μόνιμα στην Ελλάδα,Παιανία(Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής).Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς για κάποια θέματα.Σας παρακαλώ στείλτε ένα τηλέφωνο και ένα όνομα για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Σας Ευχαριστώ

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Για οποιαδήποτε θέματα σχετικά με την Ιεραποστολή
  θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της
  Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εμείς δεν είμαστε
  επίσημος φορέας, ούτε μπορούμε να απαντήσουμε σε εξειδικευμένα
  θέματα, απλά προβάλλουμε τα έργα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
  Γι’ αυτό μένουμε στην ανωνυμία, στην αφάνεια, για να προβληθεί
  το έργο του Θεού, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ιεραποστόλων.
  ( http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/mission/ierapostolh.asp?main=periodiko.htm )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s