Θυρανοίξια Ι. Ν. Αγίου Παναρέτου από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο στην Τανζανία


Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παναρέτου στην επαρχία Μορογκόρο της Ανατολικής Τανζανίας, δωρεά, εις μνήμην του Ιερομ. Παναρέτου της Ιερά Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, των πνευματικών του τέκνων και μελών της Ιεραποστολικής Ομάδος των Σερρών.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2022, άρχισαν να καταφθάνουν στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Παναρέτου, ο οποίος με πολλές δυσκολίες κτίσθηκε σε μία περιοχή με έντονη την έλλειψη του νερού, οι ιθαγενείς ιερείς, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές από την γύρω περιοχή, τους οποίους στηρίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή, αλλά και Φύλαρχοι της φυλής των Μασάι, ώστε να παραστούν στην τελετή θυρανοιξίων του νέου Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην πλέον τροπική περιφέρεια του Μορογκόρο.

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού των θυρανοιξίων, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε την οικουμενικότητα της Ορθοδόξου πίστεως, τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αλλά και όλως ιδιαιτέρως του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β´, σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, μόρφωση, υγεία, πνευματική πρόοδο και αρμονική συμβίωση, ενώ κατά την αναχώρησή τους όλοι οι πιστοί έλαβαν υποδήματα, ενδύματα και βιταμινούχα μπισκότα, προσφορά της Ιεραποστολικής Δράσεως «Πίστη και Αγάπη» Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο παραπάνω Ιερός Ναός του Αγίου Παναρέτου, είναι ο 35ος που ολοκληρώνεται στα 18 έτη Ιεραποστολικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου στην Τανζανία.

https://www.facebook.com/Orthodox-Mission-Of-Tanzania-833365713351191/

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

213/005506-92

ΙΒΑΝ: GR 48 0110 2130 0000 2130 0550 692

SWIFT – BIC: ETHNGRAA

This entry was posted in Africa, Irinoupoleos Eastern Tanzania and Seychelles, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ», Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s